Monthly Archives: April 2019

Η Πρωτομαγιά είναι και θα παραμείνει εργατική. Για να γίνει η πάλη των εργατών ο χειρότερος εφιάλτης των κεφαλαιοκράτων.

133 χρόνια από την αιματοβαμμένη Εργατική Πρωτομαγιά του Σικάγο, οι αγώνες της εργατικής τάξης συνεχίζουν να είναι επίκαιροι, ελπιδοφόροι και νικηφόροι. Η Εργατική Πρωτομαγιά, όσο κι αν πασχίζουν το αστικό πολιτικό προσωπικό, τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές και η ολιγαρχία του πλούτου να την υποβιβάσουν σε μία απλή επετειακή ημέρα μνήμης, θα συμβολίζει… Read More »

Σχετικά με την πανελλαδική αντιεθνικιστική-αντιμιλιταριστική/αντιπολεμική-αντινατοϊκή καμπάνια με αφορμή τα 70 χρόνια ΝΑΤΟ

Με διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις ενάντια σε πολεμικές βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ σε Άραξο, Αλεξανδρούπολη, Σούδα και Λάρισα ολοκληρώθηκε το Σάββατο 13 Απρίλη η αντιεθνικιστική-αντιμιλιταριστική/αντιπολεμική-αντινατοϊκή καμπάνια, με αφορμή τα 70 χρόνια ΝΑΤΟ, η οποία και πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά έπειτα από κοινό κάλεσμα της Συλλογικότητας Αναρχικών από τα Ανατολικά (Θεσσαλονίκη) και της Πέλοτο στο δρόμο για… Read More »

Στήριξη των εκδηλώσεων στην πλατεία Εξαρχείων την Κυριακή 21/4 και άνοιγμα του πολιτικού περιπτέρου 1 μ.μ.

Η Συνέλευση για την Επανοικειοποίηση των Εξαρχείων στηρίζει τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τη Κυριακή 21 Απρίλη 2019 στη πλατεία.ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΆνοιγμα του πολιτικού περιπτέρου από τη 1 μ.μ. με bazaar βιβλίων και έντυπα της συνέλευσης για τον αγώνα ενάντια στις ναρκομαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την… Read More »

Πρωτοβουλία Aλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό: Εκατοντάδες παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι σε απεργία πείνας

Σε απεργία πείνας έχουν κατέβει εκατοντάδες παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι διεκδικώντας την βελτίωση των συνθηκών κράτησης τους. Η νέα απεργία πείναςμε την ονομασία «Μάχη για Αξιοπρέπεια 2» έχει σαφή αναφορά στην πολυήμερη απεργία πείνας των παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων τον Μάη του 2017 με παρόμοια αιτήματα.Τα βασικά αιτήματα της απεργίας πείνας είναι να επιτρέπεται στους κρατουμένους να… Read More »

Εισήγηση της εκδήλωσης: Καπιταλιστική κρίση και πόλεμος. Η Ελλάδα ως προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ“Το ζήτημα πια έχει τεθεί:Ή θα εξακολουθούμε να γονατίζουμε/ όπως αυτός ο δραπέτηςή θα σηκώσουμε άλλον πύργο ατίθασο απέναντί τους”.Μιχάλης Κατσαρός1.Ζούμε σε μια εποχή έρποντος παγκοσμίου πολέμου. Σε μια εποχή διαρκούς όξυνσης των ενδοαστικών και ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την ίδια ώρα που η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα μιας νέας μείζονος δομικής… Read More »

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα: Μοτοπορεία Παρασκευή 19/4 18.00 Πλ. Εξαρχείων

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΓια ακόμα μια φορά ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στο επίκεντρο των κατασταλτικών μεθοδεύσεων της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας. Συ­γκεκριμένα, στις 27 Φεβρουαρίου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε με ομόφωνο βούλευμα το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να του χορηγηθεί η έβδομη κατά σειρά άδεια. Η έβδομη άδεια… Read More »

Δράσεις/παρεμβάσεις από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό (video)

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, συγκροτήθηκε τον Δεκέμβρη του 2017, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Τραμπ για τη μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ. Η κίνηση αυτή από την πλευρά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ουσιαστικά συνιστά αναγνώριση του συνόλου της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας της σιωνιστικής οντότητας.Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό είναι μια σχετικά… Read More »

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα: Μικροφωνική – Συγκέντρωση Παρασκευή 12/4 18.00 Προπύλαια

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΓια ακόμα μια φορά ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στο επίκεντρο των κατασταλτικών μεθοδεύσεων της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας. Συ­γκεκριμένα, στις 27 Φεβρουαρίου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε με ομόφωνο βούλευμα το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να του χορηγηθεί η έβδομη κατά σειρά άδεια. Η έβδομη άδεια… Read More »

Κάτω τα χέρια από τις απελευθερωμένες Ζαπατιστικές κοινότητες

10 ΑΠΡΙΛΗ – 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΠΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΛΑΟΥΣ “Στις 10 Απρίλη συμπληρώνονται 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΙΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΜΙΛΙΑΝΟ ΖΑΠΑΤΑ, δολοφονία που διέπραξε το πολιτικό καθεστώς που, παρά τους “μετασχηματισμούς” του, εξακολουθεί να μας κυβερνάει ως σήμερα”. (Συνέλευση της αντίστασης… Read More »

Για τη διαδήλωση στην Αμερικάνικη Πρεσβεία 6/4/19

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων συντροφισσών και συντρόφων, και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση στην Αμερικάνικη Πρεσβεία στο πλαίσιο της αντιεθνικιστικής-αντιμιλιταριστικής/ αντιπολεμικής/ αντινατοϊκής καμπάνιας δράσεων, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και καλούνταν από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων, Ομάδων, Συντρόφων-Συντροφισσών, την Ταξική Αντεπίθεση… Read More »