Εργατική Πρωτομαγιά ενάντια στον Ιμπεριαλισμό – τον Πόλεμο – την καπιταλιστική εκμετάλλευση: Τρίτη 1η Μάη, Μουσείο 11.00 πμ

Εργατική Πρωτομαγιά

ενάντια στον Ιμπεριαλισμό – τον Πόλεμο – την καπιταλιστική εκμετάλλευση

Τρίτη 1η Μάη, Μουσείο 11.00 πμ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Σχετικά με την Πολιτική Εκδήλωση Μνήμης για το σύντροφο και φίλο Χρήστο Πολίτη (ΕΜΠ 31/5/18, 18.00)

Εν όψει της διοργάνωσης της Πολιτικής Εκδήλωσης Μνήμης για το σύντροφο και φίλο Χρήστο Πολίτη (Πολυτεχνείο, Πέμπτη 31/5/18, ώρα 18.00) καλούμε συλλογικότητες , συντρόφους και συντρόφισσες που σκοπεύουν να συμμετάσχουν με τοποθετήσεις τους στην εκδήλωση, για την καλύτερη διοργάνωση της, εφ’ όσον το επιθυμούν, είτε να επικοινωνήσουν με το kaiowas@espiv.net μέχρι τις 19/5/18 είτε να παραβρεθούν στη συνέλευση το Σάββατο 12/5/18 ή το Σάββατο 19/5/18 στον πολιτικό χώρο στη Σπύρου Τρικούπη 44 (Εξάρχεια) στις 18.00

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση αφίσας, οπτικοακουστικό υλικό και τοποθετήσεις.

Σύντροφοι και Συντρόφισσες, Φίλοι και Φίλες του Χρήστου Πολίτη.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Κώστα Κ. – Συγκέντρωση Δευτέρα 30/4 9πμ στο Εφετείο

Στις 30 Απριλίου ο σύντροφος Κώστας Κ. Θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το γ’ τριμελές Εφετείο, κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στις μεγάλες απεργιακές συγκρούσεις της 28ης και 29ης Ιουνίου του 2011 ενάντια στην ψήφιση του αντιλαϊκού “Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος”. Το εν λόγω “μεσοπρόθεσμο” αποτέλεσε ακόμα μια στάση στη μακρά πορεία της καταιγιστικής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει εναντίον του εργαζόμενου λαού το ελληνικό κεφάλαιο και οι ιμπεριαλιστές πάτρονές του από την ψήφιση του πρώτου μνημονίου τον Μάιο του 2010. Μια επίθεση που συνεχίζεται αδιάλειπτα και με την ίδια ένταση μέχρι σήμερα από τους “αντιμνημονιακούς” πολιτικούς απατεώνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και σε αυτήν την επίθεση το ελληνικό κράτος δε δίστασε να χρησιμοποιήσει την πιο σκληρή βία και τρομοκρατία ενάντια στις λαϊκές αντιδράσεις, ώστε να καταφέρει να προστατεύσει δια της πυγμής τα ταξικά συμφέροντα των αφεντικών του. Κάπως έτσι και στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Ιουνίου του 2011 το ελληνικό κράτος εξαπέλυσε τα αστυνομικά του μαντρόσκυλα, προχωρώντας σε ένα όργιο βίας και τρομοκρατίας, χτυπώντας, συλλαμβάνοντας και πνίγοντας την πόλη με τα εισαγόμενα από το Ισραήλ επικίνδυνα χημικά. Όπως ο ίδιος ο σύντροφος γράφει σε κείμενό του:

Τον Ιούνιο του 2011, ο κόσμος του αγώνα έδωσε στην Αθήνα μια μεγάλη μάχη. Μια μάχη ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που ελλαδικό κεφάλαιο και κράτος, καθ’ υπόδειξη των ευρωπαϊκών και διεθνών αφεντικών τους, εξαπέλυσαν ενάντια στην εργατική τάξη και στα φτωχά στρώματα αυτής της χώρας.

Μια “επιχείρηση καταιγίδα” ενάντια σε κάθε εργασιακό δικαίωμα, σε κάθε δομή “κοινωνικής προστασίας”, σε κάθε τι που εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες κατέκτησαν τον τελευταίο ενάμιση αιώνα και που τώρα, με την εργατική τάξη να φαίνεται πεσμένη στο καναβάτσο, δίχως συλλογικό όραμα και δίχως συνείδηση του ρόλου και της αποστολής της, τα αφεντικά έκριναν πως ήρθε η ώρα να πάρουν τη ρεβάνς τους. Μια “επιχείρηση καταιγίδα” που πήρε το όνομα “Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής” και που αποτέλεσε τον προπομπό της περαιτέρω φτωχοποίησης των ήδη φτωχών.

Παρά τα όσα περίμεναν αυτοί που τότε μας κυβερνούσαν, οι εργαζόμενοι της Αθήνας στάθηκαν στο ύψος των στιγμών, εμποδίζοντας για ώρες την προσέλευση των βουλευτών στο κοινοβούλιο για την ψήφιση αυτού του πλαισίου-εκτρώματος. Και μόνο η πιο ωμή βία των πραιτοριανών του καθεστώτος ήταν που κατάφερε να τους μπάσει τελικά στη ζούλα, μέσω του εθνικού κήπου.

Απέναντι στη βία του καθεστώτος αντιπαρατέθηκε η λαϊκή αντιβία, μετατρέποντας την πόλη σε ένα πεδίο μάχης. Και, εννοείται, πως η δική μου θέση ήταν εκεί”.

Πρωτόδικα ο σύντροφος καταδικάστηκε σε οχτάμηνη φυλάκιση ενώ μια καταδίκη του στο εφετείο της 30ης Απρίλη ενδέχεται να τον οδηγήσει στη φυλακή, αφού ο ίδιος θα αρνηθεί να καταβάλει το υπέρογκο ποσό της εξαγοράς της ποινής. Γι’ αυτό είναι επιβεβλημένη η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων συντρόφων και συντροφισσών στο Eφετείο της Λουκάρεως τη Δευτέρα 30/04 (2ος όροφος, αίθουσα Δ80Γ, στις 9 το πρωί).

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Bazaar Βιβλίου για την οικονομική ενίσχυση του εντύπου Έφοδος στον Ουρανό: Σάββατο 12/5 πλ. Εξαρχείων – Κυριακή 13/5 πλ. Μερκούρη (Πετράλωνα)

Τοιχογραφία στα Εξάρχεια: Χρήστος Πολίτης πάντα ένα αστέρι και μια ιαχή πολέμου.

Τοιχογραφία στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Κωλέττη.

Θα ‘σαι πάντα ένα αστέρι

και μια ιαχή πολέμου

Χρήστος Πολίτης 1979-2018

Πολιτική Εκδήλωση Μνήμης για τον Σύντροφο και Φίλο Χρήστο Πολίτη

Πέμπτη 31 Μάη στις 18.00 στο Πολυτεχνείο (κτ. Γκίνη)

Σύντροφοι και Συντρόφισσες, Φίλοι και Φίλες του Χρήστου Πολίτη.

 

Πόσες φορές χρειάζεται να ξαναδικαστεί κάποιος; Όσες χρειάζεται η «αντιτρομοκρατική» για να τον καταδικάσει! Αλληλεγγύη στο σύντροφο Τάσο Θεοφίλου

Κείμενο του Τάσου Θεοφίλου

σχετικά με την αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης

***

Στις 27-3-2018 ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύων εισαγγελέας της «αντιτρομοκρατικής» Ι. Αγγελής άσκησε αναίρεση ενώπιον του δικαστηρίου του Αρείου Πάγου κατά της αθωωτικής απόφασης του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία ο σύντροφος κηρύχθηκε αθώος. Στις 11 Μάη θα εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης από το Ε’ Τμήμα του Αρείου Πάγου. Αν γίνει δεκτή ο Τάσος Θεοφίλου θα επιστρέψει στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες, οι οποίες επισύρουν ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, μέχρι να επαναληφθεί το εφετείο από νέα σύνθεση δικαστών.

Ο Τάσος Θεοφίλου συνελήφθη τον Αύγουστο του 2012, λίγες μέρες μετά τη ληστεία στην ALPHA BANK στην Πάρο, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε θανάσιμα οδηγός ταξί που επιχείρησε να εμποδίσει τη διαφυγή των ληστών. Ο Τάσος Θεοφίλου «αναγνωρίστηκε» με συνοπτικές διαδικασίες από την «αντιτρομοκρατική» και τα μίντια ως ο ληστής με το καουμπόικο καπέλο, που υποτίθεται πως πυροβόλησε τον πενηντατριάχρονο οδηγό ταξί. Η απόφαση του πενταμελούς εφετείου τον Ιούλη του 2017 φαίνεται να μην υποτάχθηκε στις επιταγές της συγκεκριμένης υπηρεσίας και των δημοσιογράφων της, καθώς απάλλαξε τον Τάσο από όλες τις κατηγορίες. Την Παρασκευή 11 Μάη θα κριθεί κατά πόσο η αθωωτική απόφαση του πενταμελούς εφετείου θα έχει αμετάκλητη ισχύ ή αν ο σύντροφος θα ξανασυρθεί σε δίκη με βασικές κατηγορίες: συμμετοχή και ένταξη στη ΣΠΦ, διακεκριμένη οπλοκατοχή, ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ανθρωποκτονία από πρόθεση. Η 11ηΜάη δεν θα είναι πάντως το τέρμα του δρόμου. Θα είναι μόνο η αρχή μιας νέας περιόδου άτυπης αλλά ουσιαστικής ομηρίας του συντρόφου μας, έως την δημοσιοποίηση της απόφασης που θα συμβεί σε άγνωστο χρόνοκαι σε διάστημα απο μερικες εβδομάδες μέχρι και αρκετούς μηνες.

Η δίωξη του Τάσου Θεοφίλου, όσο κ αν φαίνεται να αγγίζει τα όρια της προσωπικής εμπάθειας, δεν είναι προσωπική. Είναι πολιτική και αφορά την κατασταλτική διαχείριση του αναρχικού χώρου, του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος και συνολικά της τάξης μας. Συνδέεται άμεσα με τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις στις υποθέσεις συντρόφων που καταδικάστηκαν σε εξοντωτικές ποινές με βάση τον 187Α και το άρθρο περί ατομικής τρομοκρατίας, με την επικείμενη δίκη συντρόφων, κοινωνικών κρατουμένων και συγγενικών τους προσώπων για την υπόθεσητων «ληστών του Διστόμου», που εύκολα αναβαθμίστηκε σε υπόθεση «τρομοκρατίας» με ομπρέλα τον Επαναστατικό Αγώνα. Εντάσσεται στον ίδιο κατασταλτικό σχεδιασμό απέναντι σε οποιονδήποτε ανήκει στον αναρχικό χώρο, ή εφάπτεται σε αυτόν, από τον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη, που καταδικάστηκε σε 36 χρόνια κάθειρξης με μοναδικό στοιχείο ένα έγγραφο πραγματογνωμοσύνης DNA, μέχρι τη σκανδαλώδη καταδίκη της Ηριάννας και του Περικλή με βάση τις κοινωνικές τους σχέσεις και ένα έωλο δείγμα γενετικού υλικού.

Το ευρύ κίνημα αλληλεγγύης, που δημιουργήθηκε γύρω από την υπόθεση του συντρόφου και συνέβαλε καθοριστικά στην αθώωσήτου, στάθηκε ως ανάχωμα  ενάντια στους τρομονόμους και τα αστυνομικά μαγειρέματα δειγμάτων DNA. Προφανώς αυτό δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητο από την «αντιτρομοκρατική» και τους πολιτικούς προϊσταμένους της, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που από την αρχή της θητείας της έως σήμερα υπερασπίζεται πιστά τόσο τον 187Α όσο και την ανεξέλεγκτη χρήση DNA από την αστυνομία. Στη ρεβάνς που επιχειρούν να πάρουν, θα μας βρουν για άλλη μια φορά απέναντί τους .

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πορεία : Σάββατο 5/5 , ώρα 13.00, Θησείο (στ. Ησαπ)
Συγκέντρωση: Παρασκευή 11/5, ώρα 09.00,Εφετείο (Αλεξάνδρας)

Συλλογικότητες, συντρόφισσες-σύντροφοι

Ηχητικό από την Εκδήλωση “Καπιταλιστική Κρίση και Πόλεμος. Η Ελλαδα σαν προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ και ο αγώνας ενάντια στη βάση της Σούδας” (Ρέθυμνο 3/3)

Το Σάββατο 3 Μάρτη πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, στο συνεταιρισμό “Τζεπέττο”, η εκδήλωση-συζήτηση που συνδιοργανώθηκε από την Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών) και το Laboratorio Influenza με θέμα “Η Ελλαδα σαν προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ και ο αγώνας ενάντια στη βάση της Σούδας”. Στην εκδήλωση-συζήτηση έδωσαν το παρών και συμμετείχαν δεκάδες σύντροφοι και συντρόφισσες, αναρχικοί και κομμουνιστές απ’ όλη την Κρήτη.

Ακολουθεί το link του ηχητικού αρχείου της εκδήλωσης

https://soundcloud.com/search?q=%CE%95%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7.%20%CE%97%20%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%20%CF%83%CE%B1%CE%BD%20%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%20%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%BF

Η εισήγηση της Ταξικής Αντεπίθεσης γράφτηκε και διαβάστηκε από τον Σύντροφο μας Χρήστο Πολίτη που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή μια εβδομάδα αργότερα, στις 11 Μάρτη 2018 και ζει μέσα στις καρδιές μας και τους αγώνες μας.

Συζήτηση με αφορμή τον πρόσφατο βομβαρδισμό της Συρίας: Σάββατο 28/4 20.00 στον πολιτικό χώρο Σπ.Τρικούπη 44

Κυκλοφόρησε το 1ο τεύχος της έντυπης παρέμβασης δρόμου “Έφοδος στον Ουρανό”

Κυκλοφόρησε το 1ο τεύχος της διμηνιαίας έντυπης παρέμβασης δρόμου Έφοδος στον Ουρανό από την Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών). Διανέμεται με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά στους δρόμους, σε πολιτικούς χώρους, στέκια και καταλήψεις, στα πλαίσια της αντιπληροφόρησης για την ταξική συγκρότηση, την πολιτική οργάνωση και την επαναστατική προοπτική.

Κεντρική διανομή: Πολιτικός Χώρος Σπύρου Τρικούπη 44 (Εξάρχεια).

για επικοινωνία: taksiki-antepithesi@espiv.net

Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας κυκλοφορεί με καθυστέρηση σχεδόν ενός μήνα. Ο λόγος αυτής της καθυστέρησης ήταν η ασυνέπεια, μια διαφορετική ασυνέπεια από αυτές που συνηθίζονται στις διαδικασίες μας. Δυστυχώς ένας εκ των συνεπέστερων από μας, είπε μια φορά να φανεί ασυνεπής και να μην είναι από τους πρώτους όπως συνήθιζε στα ραντεβού. Δυστυχώς η κενή ύλης σελίδα που περίσσευε και ψάχναμε μαζί να δούμε τι θα βάλουμε, γέμισε από το επικήδειο κείμενο γι αυτόν. Ο Φίλος, ο Σύντροφος, ο Αδελφός Χρήστος Πολίτης δεν είναι εδώ να δει την εφημερίδα με τον δικής του έμπνευσης τίτλο να εκδίδεται, είναι παρών όμως μέσα σε κάθε της γραμμή, σε κάθε της λέξη όπως είναι παρών σε κάθε στιγμή του αγώνα για την «υπόθεση» που με τόση συνέπεια, μαχητικότητα και ταπεινότητα πάλεψε στη σύντομη ζωή του. Το παρόν τεύχος είναι αφιερωμένο, από τα βάθη της ψυχής μας, στη μνήμη του με την υπόσχεση να συνεχίσουμε των αγώνα που χαράξαμε μαζί.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ.

Περιεχόμενα 1ου τεύχους.

– Χρήστος Πολίτης Πάντα Παρών. σελ.1-16

– Σημασία δεν έχει το είδος του αίματος αλλά το αν είσαι απ’ αυτούς που το πίνουν ή απ’ αυτούς που τους το πίνουν… σελ. 1-14

– Ένας είναι ο δρόμος…. σελ. 2-5

– Novartis: το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι ότι τους ανεχόμαστε! σελ. 2

– Χνάρια από τους δρόμους του Αγώνα… σελ. 3-11

– Σχετικά με την απεργία πείνας και δίψας του αναρχικού Ντίνου Γιατζόγλου. σελ. 3

– Τα χέρια πάνω στη φύση και την πόλη και ο πόλεμος ενάντια στους φτωχούς. σελ. 3

– Κείμενο του αναρχικού κρατούμενου Παναγιώτη Ασπιώτη σχετικά με τις κινητοποιήσεις στις φυλακές ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα. σελ. 4

– Η Παλαιστίνη θα νικήσει. Συνέντευξη με τον εκπρόσωπο του PFLP στην Ελλάδα Μοχάμεντ Καντίμπ. σελ. 6-10

– 8 χρόνια από τον θάνατο του αναρχικού, μέλους του Ε.Α Λάμπρου Φούντα σελ. 10

– Η Επανάσταση δεν είναι ένα επίσημο γεύμα. Μια συζήτηση με τον Μαουρίτσιο Φερράρι. σελ.11

– Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές και από τις ζωές μας. σελ.12

– Bandiera – συλλογικότητα Αναρχικών και Κομμουνιστών (Κύπρος): Αντιφασιστικός/αντικατοχικός αγώνας στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. σελ. 13

Bazaar Βιβλίου για την οικονομική ενίσχυση του εντύπου

Σάββατο 12 Μάη στις 13.00 στην πλατεία Εξαρχείων.

Κυριακή 13 Μάη στις 13.00 στην πλατεία Μερκούρη (Πετράλωνα).