Monthly Archives: April 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Παρασκευή 5 Μαΐου στις 19:00 στον πολιτικό χώρο στη Σπύρου Τρικούπη 44: «Γειά σας και Καλή Αντάμωση ως Νικητές!»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ Παρασκευή 5 Μαΐου στις 19:00 στον πολιτικό χώρο στη Σπύρου Τρικούπη 44– Προβολή ντοκιμαντέρ: «Γειά σας και Καλή Αντάμωση ως Νικητές!». Ο Ηλίας Μεταλλίδης, λοχαγός του Δημοκρατικού Στρατού, εξιστορεί τα γεγονότα και τις σημαντικότερες μάχες του Εμφυλίου (Φλώρινα, Πατώματα, Λέσιτς κ.ά.) στις οποίες έλαβε μέρος.– Συζήτηση με τη συμμετοχή του δημιουργού του ντοκιμαντέρ… Read More »

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Από τις 17 Απριλίου περισσότεροι από 1500 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας στις φυλακές του Ισραήλ, απαιτώντας καλύτερες συνθήκες κράτησης. Η απεργία πείνας ξεκίνησε με πρωτοβουλία του φυλακισμένου από το 2002 ηγετικού στελέχους της Φατάχ, Μαρουάν Μπαργούντι ,καταδικασμένου σε πέντε φορές ισόβια για «τρομοκρατία» και εκτελέσεις αξιωματούχων Ισραηλινών στη διάρκεια της δεύτερης Ιντιφάντα,… Read More »

Κάλεσμα για την “απολογία” του Τάσου Θεοφίλου

“Στον ταξικό πόλεμο επέλεξα πλευρά με τους αδικημένους και τους καταπιεσμένους, με τους αποκλεισμένους και τους κυνηγημένους, με τους ενόχους και τους κολασμένους. Οργανώθηκα πολιτικά στον αναρχικό χώρο με το μεγαλεπήβολο πράγματι στόχο να πλήξω τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές δομές του κεφαλαίου και του κράτους του”.Τάσος ΘεοφίλουΗ περίπτωση της δίωξης του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου… Read More »

Κάλεσμα για συνδιοργάνωση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στην ισραηλινή πρεσβεία

“Χίλιες αλληλέγγυες πρωτοβουλίες ν’ ανθίσουν για την Παλαιστίνη και για την υποσχόμενη Ιντιφάντα της.” “Σύντροφοι, η Παλαιστίνη αυτές τις μέρες αναμετριέται καθημερινά με τον αριθμό των νεαρών μαρτύρων της. Η Αντίσταση συνεχίζεται και σίγουρα θα συνεχιστεί όσο διαρκεί η κατοχή. Φυσικά οι παλαιστινιακές λαϊκές μάζες μπορούν να υπολογίζουν περισσότερο από ποτέ στη δική σας έμπρακτη… Read More »

Αντιεξουσιαστική – Αντιφασιστική Διαδήλωση: Τετάρτη 12 Απρίλη, 18.00 πλ. Πανόρμου (Αμπελόκηποι)

Την Παρασκευή 31 Μάρτη, η Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας επιτέθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του φασιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής προκαλώντας εκτεταμένες υλικές φθορές.Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας ακριβώς απέναντι από τη σχολή της αστυνομίας. Ως αντίποινα οι φασίστες ξυλοκόπησαν με μανία τον 24χρονο Αλέξη Λάζαρη, φοιτητή που… Read More »

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στην εταιρεία Σκοτ

Οι εργάτες και οι εργάτριες της χημικής βιομηχανίας Σκοτ βρίσκονται για σχεδόν δύο μήνες, μέρα και νύχτα, έξω από το εργοστάσιο της εταιρείας στη Μάνδρα Αττικής, μαχόμενοι ενάντια στο καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας που τους έχει επιβληθεί, μαχόμενοι για το δικαίωμα σε σταθερή και αξιοπρεπή εργασία. Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες  της εργοδοσίας  να κάμψει το… Read More »

Ανακοίνωση για το δημοψήφισμα στην Τουρκία

Στις 16 Απριλίου στην Τουρκία θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την επικύρωση ή την απόρριψη της αναθεώρησης του Συντάγματος, η οποία εγκρίθηκε τον Ιανουάριο από τη βουλή με τη συνεργασία AKP και των φασιστών/Γκρίζων Λύκων. Τυπικά στόχος της αναθεώρησης είναι η ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου με τη μετατροπή του συστήματος διακυβέρνησης από κοινοβουλευτικό σε προεδρικό.… Read More »

Στη Ν. Φιλαδέλφεια να φωνάξουμε δυνατά. Πόλεμο στον πόλεμο των καπιταλιστών!

Στη Ν. Φιλαδέλφεια διεξάγεται σήμερα μια κρίσιμη κοινωνική και πολιτική αναμέτρηση. Με αιχμή τον αγώνα για την υπεράσπιση του Άλσους της πόλης από τα ληστρικά επενδυτικά σχέδια του μεγαλοκαπιταλιστή ιδιοκτήτη της ΑΕΚ Μελισσανίδη -που πυροδοτήθηκε εκ νέου από τις παρακρατικού  τύπου επιθέσεις εναντίον του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου «Στρούγκα» και της λαϊκής συνέλευσης Ν. Φιλαδέλφειας- Ν.… Read More »