Αντιεξουσιαστική – Αντιφασιστική Διαδήλωση: Τετάρτη 12 Απρίλη, 18.00 πλ. Πανόρμου (Αμπελόκηποι)

Την Παρασκευή 31 Μάρτη, η Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας επιτέθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του φασιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής προκαλώντας εκτεταμένες υλικές φθορές.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας ακριβώς απέναντι από τη σχολή της αστυνομίας. Ως αντίποινα οι φασίστες ξυλοκόπησαν με μανία τον 24χρονο Αλέξη Λάζαρη, φοιτητή που λίγες ώρες μετά την επίθεση πέρασε σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία τους. Σύμφωνα με τις περιγραφές κατοίκων της περιοχής, τα τάγματα εφόδου της κεντρικής διοίκησης έσερναν για 4 οικοδομικά τετράγωνα το νεαρό, χτυπώντας τον με μανία στο πρόσωπο.

Η ευστοχία της συγκεκριμένης αντιφασιστικής ενέργειας ήταν αυτό που έσπειρε τη σύγχυση στο αντίπαλο στρατόπεδο. Η μανία τους για το γόητρο που χτυπήθηκε ανεπανόρθωτα πυροδότησε και την οργή τους εναντίον ενός τυχαίου περαστικού.

Σε μια συγκυρία που τα φασιστικά τάγματα εφόδου εξαπολύουν πογκρόμ εναντίον όποιου δεν εναρμονίζεται με την αισθητική του φασισμού, εναντίον μεταναστών όπως στον Ασπρόπυργο στις 2 και 3 Απριλίου που εισέβαλαν σε σπίτια εργατών γης ξυλοκοπώντας τους βάναυσα, εναντίον ανήλικων προσφύγων, εκδιώκοντάς τους από τα σχολεία που φοιτούν (όπως στην περίπτωση του Περάματος), εναντίον δομών του αναρχικού κινήματος και του αγώνα (καταλήψεις, στέκια).

Αυτοί είναι οι φασίστες. Πολιτικοί απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και της Βέρμαχτ στην κατοχή. Απόγονοι των βασανιστών του ΕΑΤ-ΕΣΑ κατά τη διάρκεια της χούντας. Συνεργοί σε εγκλήματα πολέμου τη δεκαετία του ’90, με τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής σε μια από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων που διεπράχθησαν κατά της ανθρωπότητας από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (Σρεμπρένιτσα).

Ο φασισμός είναι το ίδιο το βαθύ σύστημα, είναι η πιο ωμή και καταπιεστική μορφή του καπιταλισμού. Όσο αντισυστημικό κι αν θέλουν να τον παρουσιάζουν, αποτελεί το ύστατο μακρύ χέρι ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, σύμφυτος με τους ακραίους κύκλους και εντός της ΕΕ.

Γι’ αυτό ο αντιφασιστικός αγώνας είναι βαθιά ταξικός και αποτελεί πρωταρχικό καθήκον κάθε αγωνιστή και αγωνίστριας, για να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα στρατόπεδα συγκέντρωσης, φρίκη, πείνα και δυστυχία στην πιο ακραία τους έκφραση.

ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ

Συμμετέχουμε στην αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική διαδήλωση την Τετάρτη 12/04 στις 18.00 στην πλατεία Πανόρμου (Αμπελόκηποι)

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *