NO PASARAN! ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ: ΠΕΜΠΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Απέναντι στην κρατική κατασταλτική εκστρατεία και τα τελεσίγραφα της ακροδεξιάς πολιτικής διαχείρισης καλούμε όλους και όλες τους καταληψίες, τους αναρχικούς/ες, τους αντιεξουσιαστές/στριες, τους αγωνιστές της βάσης σε όλη την επικράτεια να κάνουν ένα βήμα μπροστά, να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες συσπείρωσης και δράσης για τις 5 Δεκεμβρίου, ημέρα λήξης του τελεσίγραφου του υπουργείου δημόσιας τάξης. Απέναντι στη βαρβαρότητα της εξουσίας και τα κατασταλτικά επιτελεία της να ορθώσουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης όλων των καταπιεσμένων, να αντιτάξουμε ένα πλήθος μαχητικών και μαζικών αντιστάσεων που θα κάνουν στην πράξη κουρέλια τα τελεσίγραφα. Γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε!

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ- ΝΟ PASARAN!

ΑΘΗΝΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ & ΤΟΝΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, 6μ.μ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Συμμετοχή στη διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη, ημέρα αντίστασης και μνήμης έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου και το ξέσπασμα της κοινωνικής εξέγερσης

NO PASARAN!

Κάλεσμα στήριξης της πορείας αλληλεγγύης στους/στις Εξεγερμένους/ες στην Χιλή: Πέμπτη 28/11 Μοναστηράκι 18.00

Η γη μοιράζεται με το ντουφέκι.

Μην περιμένεις, χωριάτη λασπωμένε

το φως το αληθινό απ’ τον ίδρωτά σου,

μπροστά σου ο ουρανός να γονατίσει.

Πάμπλο Νερούδα, Canto General

Όλα ξεκίνησαν στις 18 του Οκτώβρη, μετά την αναγγελία της κυβέρνησης Πινιέρα για αύξηση των εισιτηρίων στα ΜΜΜ του Σαντιάγο κατά 4%. Σίγουρα, όμως, οι λόγοι του μαζικού λαϊκού αυτού ξεσηκωμού βρίσκονται βαθύτερα στην ιστορία της Χιλής. Στη χώρα πρότυπο ταχείας καπιταλιστικής ανάπτυξης και διαχρονικής «σταθερότητας», στην «οικονομική όαση» της λατινικής Αμερικής, είναι προφανές πως η ολιγαρχία έχει στήσει μακρύ και βαρύ χορό στις πλάτες του λαού, εδώ και δεκαετίες. Κατά τη διάρκεια της χούντας Πινοσέτ , τα ακραία νεοφιλελεύθερα πειράματα των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων «Σχολής του Σικάγο» καταλήγουν στα τωρινά αποτελέσματα του «οικονομικού αυτού θαύματος».

Η Χιλή ενώ θεωρείται ως μία από τις πλουσιότερες οικονομίες στην Λατινική Αμερική, με πολύ μεγαλύτερo κατά κεφαλήν εισόδημα από τις άλλες χώρες, ωστόσο διαθέτει τον υψηλότερο δείκτη ανισοτήτων ανάμεσα στα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ. Από τη μία ελεγχόμενες, περιφραγμένες, ιδιωτικές ζώνες με ουρανοξύστες και βίλες και από την άλλη εργατικές κατοικίες-ερείπια, χαμόσπιτα, ανασφάλεια και αγώνας για την καθημερινή επιβίωση, αγώνας για τα αυτονόητα. Η Χιλή εδώ και δεκαετίες είναι το τσιφλίκι μιας δράκας κεφαλαιοκρατών. Εμπόρων, τραπεζιτών, βιομηχάνων, επενδυτών, μεγαλοϊδιοκτητών εφημερίδων και καναλιών, με εξέχουσα προσωπικότητα τον πρόεδρός της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινιέρα. Ο Πινιέρα έχει περιουσία ύψους 2,8 δισ. δολάρια και ανήκει στους πλουσιότερους ανθρώπους της γης, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Ο αδερφός του, Χοσέ Πινιέρα, κατά τη θητεία του ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του φασιστικού καθεστώτος, με εντολή του ΔΝΤ κατήργησε τη δημόσια ασφάλιση, εξαιρώντας, φυσικά, τα σώματα ασφαλείας!

Την ανεξέλεγκτη κοινωνική κραυγή που εκφράστηκε στην 18η του Οκτώβρη, ακολούθησαν οι πολεμικές δηλώσεις και οι βίαιες εχθροπραξίες των καραμπινιέρων και του στρατού κατά των διαδηλωτών, αναδεικνύοντας πως το σημερινό καθεστώς είναι φυσική συνέχεια της Πινοσετικής χούντας. Σε συνέχεια της φασιστικής αυτής παράδοσης, η κυβέρνηση Πινιέρα είναι υπεύθηνη για δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες τραυματίσμούς και συλλήψεις, βιασμούς, βασανισμούς και εξαφανίσεις διαδηλωτών.

Η αντίσταση όμως του χιλιανού λαού τράβηξε πολύ ψηλά για να χαμηλώσει, ξεχύθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτυ του Σαντιάγο, συγκρούστηκε με τις δυνάμεις καταστολής, εκτελέσθηκε, φυλακίστηκε, βιάστηκε, βασανίστηκε, μα κράτησε τα οδοφράγματα, έσπασε τη σιωπή με τραγούδια και χορούς, συνέχισε τις συγκρούσεις, κατέβηκε σε απεργίες. Ο χιλιανός λαός μας έδειξε πως, ξέρει να παίρνει τη σκυτάλη του ανυποχώρητου αγώνα και της ταξικής πάλης, πώς τίποτα δεν πάει χαμένο. Ο χιλιανός λαός δηλώνει, «δεν πρόκειται για τα 30 πέσος, αλλά για τα τελευταία 30 χρόνια», φωνάζει και γράφει «μέχρι η αξιοπρέπεια να γίνει συνήθεια», «όταν η τυραννία είναι νόμος, η επανάσταση είναι διαταγή», «είμαστε η φωνή αυτών που δεν μπορούν να φωνάξουν».

Ταυτόχρονα, ολόκληρη η Λατινική Αμερική μυρίζει μπαρούτι. Με τον κλοιό του αμερικάνικου εμπάργκο στην Κούβα να σφίγγει ακόμα περισσότερο, με επιτυχημένα ή αποτυχημένα αμερικανοκίνητα πραξικοπήματα σε εξέλιξη (Βενεζουέλα, Βολιβία), αλλά και με τις ισχυρές λαϊκές αντιστάσεις να επεκτείνονται με τεράστιες διαδηλώσεις, απεργίες και συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής (Χιλή, Εκουαδόρ, Κολομβία, Βολιβία). Ταυτόχρονα, τα ιθαγενικά κινήματα (όπως αυτό των Μαπούτσε) συνεχίζουν να δημιουργούν τεράστιες εστίες αντίστασης στη σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενώ οι Ζαπατίστικες κοινότητες και τα ένοπλα αντάρτικα (κομμουνιστικής ή αναρχικής αναφοράς) συνεχίζουν να αποτελούν φάρο ελπίδας για τους καταπιεσμένους ολόκληρου του πλανήτη.

Όλες αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι η ταξική πάλη δεν καταργείται, αλλά ότι τα επίδικα της αντιιμπεριαλιστικής και οργανωμένης ταξικής αντεπίθεσης, που θα δώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά στους αγώνες της εποχής μας, διατηρούν το διαχρονικό τους χαρακτήρα.

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑΝΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης που διοργανώνει η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Χιλής. Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στις 18.00 στο Μοναστηράκι

 

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Υ.Γ. Σε λίγες ημέρες θα ακολουθήσει εκτενέστερη ανάλυση σχετικά με τις εξελίξεις στη Χιλή και τη Λατινική Αμερική

NO PASARAN: Ανοιχτή Συνέλευση για την οργάνωση κινηματικών απαντήσεων στην κρατική καταστολή και τα τελεσίγραφα του Υπουργείου ( Τετάρτη 27/11)

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης. Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο». Αυτή ήταν η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που δημοσιεύτηκε στις 20 Νοεμβρίου 2019.

Μια ανακοίνωση που έρχεται σαν συνέχεια στην κατασταλτική εκστρατεία που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, ένα deadline που μόνο σκοπό έχει να εκβιάσει τον κόσμο που αγωνίζεται μέσα στα πολιτικά εγχειρήματα και να ποινικοποιήσει την αλληλεγγύη, να εξαφανίσει και να αποτελειώσει μαζικά τις καταλήψεις στις οποίες στεγάζονται είτε σύντροφοι και συναγωνιστές μας, είτε πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτή η προθεσμία δεν ήρθε τυχαία. Έχει πολλαπλούς στόχους και είναι εκτός των άλλων συμβολική για εκείνους αφού λήγει μια ημέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Είναι όμως συμβολική και για εμάς. Σ’ αυτό τον αδίστακτο πόλεμο που έχουν κηρύξει κανείς δεν μένει ανέγγιχτος, κανείς δεν θα μείνει ανέγγιχτος. Όλοι βάλλονται, και τα πρόσφατα περιστατικά ωμής αστυνομικής βίας το απέδειξαν με τον πιο σκληρό τρόπο. Σκοπός τους ήταν και είναι η διασπορά του φόβου, η μόνιμη σκέψη πως θα ζήσουμε με τις μπότες των ΜΑΤατζήδων στις πλάτες μας απ’ όποιο μετερίζι και αν αγωνιζόμαστε. Γι’ αυτό και καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα να συσπειρωθεί και να δημιουργήσει το ανάχωμα που θεωρούν πως δεν υπάρχει, να αντισταθούν στην κτηνωδία και τη βαρβαρότητα που θέλουν να επιβάλλουν. Φοιτητές, σωματεία βάσης, συλλογικότητες, προσφύγισσες/ες και μετανάστριες/ες, όλο αυτόν τον κόσμο που αψήφησε το φόβο και έδωσε τη δική του απάντηση πλημμυρίζοντας τους δρόμους στην τελευταία μαζική συγκέντρωση στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η συνέλευση του No Pasaran καλεί ανοιχτή συνέλευση την Τετάρτη 27/11 στο κτήριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο στις 20:00 για την συνέχιση της συζήτησης για την οργάνωση των κινηματικών απαντήσεών μας στις κατασταλτικές επιχειρήσεις του κράτους και τα τελεσίγραφα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Παρακαλούμε να τηρηθεί αυστηρά η ώρα προσέλευσης. Ούτε ώρα χαμένη στη μάχη απέναντι στις απειλές τους.

Αναρχικό – Αντιεξουσιαστικό Στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ», Κατάληψη ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37, Κατάληψη Στέγης Προσφύγων /Μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26, Squat for Refugees/Migrants SPIROU TRIKOUPI 17, ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών), Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση ΑΡΟΔΑΜΟΣ, Κ*ΒΟΞ Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο, Αντιφασιστική – Αντιεξουσιαστική συνέλευση Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου, Σύντροφοι και Συντρόφισσες

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΚΟΡΤΕΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΥΠΟΘΕΣΗ LEROY MERLIN”

«Οπότε σημασία δεν έχει τι κάνεις, αλλά το ποιος είσαι. Είσαι τοξικόεξαρτημένος και κατέχεις μικροποσότητες ναρκωτικών; Μέσα. Είσαι εφοπλιστής και μεταφέρεις τόνους ναρκωτικών; Έξω. Είσαι ο x άνεργος και χρωστάς λίγα ευρώ στο δημόσιο; Μέσα. Είσαι ο Αριστείδης Φλώρος στέλεχος επιχειρηματικού ομίλου και έχεις υπεξαιρέσει 256 εκατομμύρια ευρώ; Μα φυσικά Έξω. Είσαι αναρχικός και αμφισβητείς το σύστημα; Μέσα. Είσαι μπάτσος και εκτελείς δεκαπεντάχρονους αναρχικούς; Φυσικά Έξω. Είσαι γυναίκα και αντιστέκεται στον βιασμό σου; Μέσα. Είσαι επιχειρηματίας μέγας μαστροπός; Έξω. Και τα αντιπαραδείγματα δεν τελειώνουν.» Χριστόφορος Κορτέσης

Στις 12 Ιουλίου του 2019 δυο αναρχικοί επιχείρησαν να απαλλοτριώσουν εμπορεύματα αξίας 180 ευρώ από το κατάστημα της Leroy Merlin στο Ρέντη. Ήταν μια από τις «κλοπές» που συνηθίζουν να διαπράττουν καθημερινά οι φτωχοί, οι κολασμένοι, οι αποκλεισμένοι, όσοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τους μισθούς πείνας στα εργασιακά κάτεργα, όσοι περιμένουν στις ουρές του ΟΑΕΔ, όσοι δεν έχουν πρόσβαση στις λουσάτες βιτρίνες των καταστημάτων, όσοι ζούνε στο πετσί τους την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για κάποιους, όμως, αυτή δεν ήταν μία από τις χιλιάδες συνηθισμένες «κλοπές» που συμβαίνουν κάθε μέρα. Η πολιτική ταυτότητα των «δραστών» άλλαζε τα πράγματα…

Με ένα κρεσέντο νομικής ταχυδακτυλουργίας η εισαγγελέας Μ. Αγγελούδη μετατρέπει την αρχική κατηγορία της κλοπής σε «ληστρική κλοπή» και ασκεί κακουργηματική δίωξη στους αναρχικούς Χριστόφορο Κορτέση και Θύμιο Ε. Ταυτόχρονα, στοχοποιείται από την εταιρεία ο αναρχικός Γιάννης Α., εργαζόμενος στο κατάστημα, που κατηγορείται ως «άμεσος συνεργός σε ληστρική κλοπή» και μεθοδεύεται (χωρίς επιτυχία) η απόλυσή του, εξ αιτίας της πλούσιας συνδικαλιστικής δραστηριότητάς του και της συμμετοχής του σε εργατικούς και πολιτικούς αγώνες. Διώκονται, επίσης, ακόμη τέσσερις αναρχικοί που έσπευσαν στο κατάστημα να συνδράμουν οικονομικά για να απελευθερωθούν από την ομηρία τους οι Χ.Κ και Θ.Ε.

Στις 13 Ιουλίου ο Χριστόφορος Κορτέσης, μετά από «ανώνυμο τηλεφώνημα» (μέθοδος που χρησιμοποιεί η «αντι»τρομοκρατική), συλλαμβάνεται, ξυλοκοπείται από πάνοπλους μπάτσους -οι οποίοι στήνουν ένα σκηνικό τρομοϋστερίας- και εν τέλει, προφυλακίζεται μετά τη μετατροπή της κατηγορίας σε κακούργημα. Το αιτιολογικό της προφυλάκισης πέρα από τη σαθρότητα που το χαρακτηρίζει, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για τον ταξικό χαρακτήρα της «δικαιοσύνης»:

«…ενόψει της οικονομικής αδυναμίας του για την αποκομιδή επαρκούς εισοδήματος βιοπορισμού του, προκύπτει δε σκοπός του για πορισμό παράνομου εισοδήματος και ροπή του προς διάπραξη εγκλημάτων κλοπής και ληστείας ως στοιχείο της προσωπικότητάς του…».

Η υπόθεση Leroy Merlin έχει πολλές παραμέτρους που πρέπει να εξεταστούν διαλεκτικά. Μια παράμετρος είναι η ποινικοποίηση της φτώχειας που αποτυπώνεται ξεκάθαρα από το σκεπτικό της προφυλάκισης του Χ. Κορτέση. Κάτι που γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο μετά τη σύλληψη, λίγες ημέρες αργότερα, του Γάλλου επιχειρηματία Hugues Mulliez, μέλος της ιδιοκτήτριας φαμίλιας των Leroy Merlin, ο οποίος με το πολυτελές σκάφος του σκότωσε και εγκατέλειψε δυο ανθρώπους κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο Πόρτο Χέλι. Ο ευυπόληπτος πλουτοκράτης αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ, κάνοντας σαφές το μήνυμα της αστικής «δικαιοσύνης»: η ζωή δυο ανθρώπων όταν χάνεται από έναν πλούσιο που κάνει το χόμπι του αξίζει λιγότερο από εμπορεύματα αξίας 180 ευρώ…

Μια παράμετρος ακόμα είναι η στοχοποίηση του εργαζόμενου στην εταιρεία Γιάννη Α. Επιδίωξη της εταιρείας ήταν να αξιοποιήσει την ευκαιρία για να προχωρήσει στην εκδικητική απόλυση του. Αν και δεν τα κατάφερε, το γεγονός είναι ενδεικτικό για το κλίμα τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλουν τα αφεντικά στις επιχειρήσεις τους. Ένα κλίμα που εδραιώνεται και θεσμοποιείται πλέον με το νέο αναπτυξιακό νόμο, o οποίος ουσιαστικά δυσχεραίνει (καθιστώντας πρακτικά απαγορευτική) την κήρυξη απεργιών, ενώ ταυτόχρονα προχωρά στο φακέλωμα των εργαζόμενων με συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Ακόμα μια παράμετρος είναι οι συνηθισμένες αστυνομικές και δικαστικές αυθαιρεσίες που αποτυπώνονται στην υπόθεση. Από την -αγαπημένη στην «αντι»τρομοκρατική- μέθοδο του «ανώνυμου τηλεφωνήματος» και τη βίαιη σύλληψη του Χ. Κορτέση, μέχρι την παράλογη τροποποίηση της κατηγορίας και το ακόμα πιο παράλογο σκεπτικό της απόφασης. Είναι ενδεικτικό πως ενώ ο Χ. Κορτέσης συλλαμβάνεται πρώτη φορά για «κλοπή» το σκεπτικό της προφυλάκισης μιλάει για «ροπή προς διάπραξη εγκλημάτων κλοπής και ληστείας ως στοιχείο της προσωπικότητάς του»! Με ένα λογικό άλμα εγκληματοποιείται η «οικονομική αδυναμία για επαρκές εισόδημα», δίνοντας ένα σαφές μήνυμα προς τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα: Είστε όλοι εν δυνάμει εγκληματίες!

Ακόμα μια παράμετρος είναι ο ρόλος της εταιρείας σεκιούριτι OVIT ειδικά σε αυτήν την περίπτωση και ο ρόλος των ανάλογων εταιρειών ευρύτερα. Ένας ρόλος συμπληρωματικός της αστυνομίας στο ασφυκτικό πλέγμα “ασφάλειας και ελέγχου”, που λειτουργεί με σκοπό την περιφρούρηση του πλούτου των αφεντικών.

Επίσης, δεν μπορούμε να παραλείψουμε την εκδικητικότητα του κράτους και των κατασταλτικών μηχανισμών απέναντι στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Το κράτος δεν διώκει τις ιδέες και την πολιτική δράση γενικά και αόριστα. Βάζει στο στόχαστρό του εκείνες τις ιδέες κι εκείνη την πολιτική δραστηριότητα που μεταμορφώνονται σε συγκεκριμένη υλική δύναμη και αμφισβητούν έμπρακτα το κρατικό μονοπώλιο στη βία. Ο αναρχικός-αντιεξουσιαστικός χώρος ως κομμάτι του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος, συνεχίζει να θέτει στην πράξη το ζήτημα της πολιτικής και κοινωνικής αντιβίας απέναντι στο κεφάλαιο, το κράτος, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τους φασίστες. Γι αυτό και χτυπιέται με τέτοια λύσσα από το κράτος. Ο Χ. Κορτέσης είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του πολιτικού χώρου και στην περίπτωσή του (όπως και σε άλλες περιπτώσεις) προσωποποιείται αυτή η εκδικητική μανία.

Υπάρχει, όμως, ακόμα κι ένας ειδικός λόγος που βαραίνει ακόμα περισσότερο. Ο Χ. Κορτέσης έχει καταδικαστεί αμετάκλητα ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες που του απέδωσε το 2010 η “αντι”τρομοκρατική, αλλά για τους κατασταλτικούς μηχανισμούς αυτό δεν έχει καμιά απολύτως σημασία. Ο Επαναστατικός Αγώνας είναι μια οργάνωση ένοπλης πάλης που με τη στοχευμένη πολιτική του δράση δημιούργησε ρήγματα στην εικόνα της υποτιθέμενης κρατικής παντοδυναμίας. Αυτό, φυσικά, δεν το ξεχνά το κράτος και ξεσπά την εκδικητική του μανία σε κάθε ευκαιρία που βρίσκει εναντίον όσων θεωρεί πως υπήρξαν μέλη της οργάνωσης. Είναι προφανές πως η καταδίκη του Χ. Κορτέση για τον ΕΑ βάρυνε ακόμα περισσότερο ώστε το σημερινό του κατηγορητήριο να διογκωθεί και να προφυλακιστεί.

Μέσα στη συνθήκη της κατασταλτικής εκστρατείας για “την πάταξη της ανομίας” με τις αστυνομικές εισβολές σε πανεπιστήμια, προσφυγικές και πολιτικές καταλήψεις. Με την καθεστωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ, το όργιο αστυνομικής βίας, συλλήψεων και προσαγωγών στις 17/11, μετά τη μαζικότατη πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ αλλά και την καθημερινή αστυνομοκρατία στα Εξάρχεια. Με τις στοχοποιήσεις και τις παρακολουθήσεις (μέσω συστημάτων γεωεντοπισμού και κρυφών καμερών) συντρόφων και συντροφισσών καθώς και πολιτικών-κοινωνικών χώρων. Με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την επίθεση εναντίον του φοιτητικού κινήματος. Με τις κοινωνικές-ταξικές αντιστάσεις του λαού και της αγωνιζόμενης νεολαίας να τίθενται συνολικά στο στόχαστρο. Με το τελεσίγραφο του παρασημοφορημένου από το FBI υπερυπουργού “Νόμου και Τάξης” Μ. Χρυσοχοίδη ενάντια στις καταλήψεις και τον κόσμο του Αγώνα να λήγει στις 6η Δεκέμβρη, ανήμερα της ενδέκατης επετείου της δολοφονίας του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ένστολο δολοφόνο Ε. Κορκονέα -που κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος- και της εξέγερσης του Δεκέμβρη. Μέσα σ’ αυτή τη συνθήκη γενικευμένου κατασταλτικού πογκρόμ, η Αλληλεγγύη με τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές ήταν, είναι και θα είναι το ισχυρότερο όπλο μας, το αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού αγώνα για την υπεράσπιση των κοινωνικών και λαϊκών συμφερόντων, για τη διαμόρφωση εκείνων των υποκειμενικών συνθηκών που θα καταστήσουν την επαναστατική προοπτική ορατή και την υπόθεση της ταξικής αντεπίθεσης και της κοινωνικής απελευθέρωσης, χειροπιαστή και εφικτή.

Γιατί όπως έλεγε πρόσφατα από τις φυλακές Δομοκού ο αναρχικός σύντροφος Γιάννης Δημητράκης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της συνέλευσης No Pasaran στο Πολυτεχνείο στις 25/10: «Η προοπτική γεννιέται μέσα στην κίνηση του αγώνα και η κοινωνική- ταξική πάλη σύντροφοι και συντρόφισσες δεν είναι μία σύγκρουση που αφορά μία ή δύο γενιές αγωνιστών. Ανήκουμε σε μία αγωνιστική πυρά που στο διάβα της για να παραμείνει ζωντανή, ακόμη και σήμερα, τώρα που μιλάμε, έχοντας διανύσει αιώνες καπιταλισμού και ακόμα περισσότερους ανθρώπινης καταπίεσης, έχει απαιτήσει το αίμα, την αξιοπρέπεια, την ψυχική δύναμη, το μυαλό και τα όνειρα αμέτρητων αγωνιστών και αγωνιστριών ως καύσιμα για να συνεχίσει τη φωτεινή πορεία της στα σκοτάδια της ιστορίας.

Να μη φοβηθούμε τις διώξεις, τις δίκες, τη βαρβαρότητα και τον τρόμο που θα εξαπολύσουν. Να μη φοβηθούμε τις φυλακές τους, όπως τόσοι και τόσες πριν από εμάς δεν φοβήθηκαν. Καμία σπιθαμή στον ιδεολογικό αναχωρητισμό, καμία «εμμονική» οχύρωση γύρω από όσα «αποκλειστικά» ή στενά μας αφορούν, αλλά απεναντίας ανίχνευση των χτύπων αντίστασης της κοινωνίας και συμπόρευση με τους αδύναμους, τους εκμεταλλευόμενους, αυτούς που δεν έχουν γυρίσει την πλάτη στον αγώνα και παλεύουν για περισσότερο ουρανό.

Ας τιμήσουμε αυτή τη μοναδική ζωή που μας δόθηκε με το δίκαιο αυτών που μας κληροδότησαν τη φλόγα, το όραμα για την ανθρώπινη ουτοπία. Ας το κρατήσουμε ζωντανό για εμάς, για τις επόμενες γενιές που κυοφορούνται, γεννιούνται και μεγαλώνουν σε αυτή τη γη».

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Απαγόρευση πολιτικής συναυλίας του Grup Yorum στη Γερμανία και συγκέντρωση αλληλεγγύης

Η γερμανική αστυνομία, έχοντας στα χέρια της σχετική εντολή εισαγγελέα, απαγόρευσε την προγραμματισμένη για χθες συναυλία των Grup Yorum στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλεβιτών στην Κολωνία καθώς ο εισαγγελέας την έκρινε ως παράνομη, παρότι ο ιδιοκτήτης του χώρου έχει κάνει σαφές ότι επιθυμεί να πραγματοποιηθεί. Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που βρίσκονταν στο κτήριο αφού ελέγθηκαν από τους μπάτσους αποχώρησαν. Το Πολιτιστικό Κέντρο αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αλληλέγγυος κόσμος πραγματοποίησε συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

NO PASARAN: ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ/ΙΣΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΓΩΝΑ.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήσαμε διαδήλωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στην Ευρώπη – φρούριο, με αφορμή τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόρια. Η διαδήλωση ξεκίνησε από το Σύνταγμα και κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά το πέρας της κινητοποίησης, σύντροφοι αντιλαμβάνονται ότι παρακολουθούνται από ασφαλίτες, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται κινητικότητα «αγνώστων» γύρω από τα οχήματα τους. Οι «άγνωστοι» στη θέα των συντρόφων που πλησίαζαν τράπηκαν σε φυγή, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία περαστικού που ήταν μπροστά στο γεγονός, οι συγκεκριμένοι βρίσκονταν επί αρκετά λεπτά πάνω από τα οχήματα και τα περιεργάζονταν.

Μετά από σύντομη έρευνα, βρέθηκε στη μηχανή συντρόφου συσκευή γεωεντοπισμού (κοριός), ενώ σε μια ακόμα μηχανή διαπιστώθηκε η ατελέσφορη απόπειρα να τοποθετηθεί αντίστοιχος μηχανισμός. Η ενημέρωση που ακολούθησε σε συλλογικότητες, ομάδες και μεμονωμένους συντρόφους, αναφορικά με τη βαρύτητα του συμβάντος, αλλά και την αναγκαιότητα λήψης συλλογικών μέτρων αυτοπροστασίας από τις παρακρατικές μεθόδους της αστυνομίας, είχε ως αποτέλεσμα την ανακάλυψη ενός ακόμα κοριού σε μηχανή συντρόφου που συμμετείχε στην διαδήλωση της 19ης Οκτωβρίου.

Η αφαίρεση και αποσυναρμολόγηση των κοριών από τα οχήματα των συντρόφων έγινε άμεσα, τόσο για την ματαίωση των όποιων «ευφάνταστων» σχεδιασμών είχε η αστυνομία, όσο και για την καταγραφή και δημοσιοποίησή τους. Όμως, η εξέλιξη των γεγονότων γίνεται άκρως αποκαλυπτική, όταν ένα 24ωρο αργότερα, η αστυνομία επανατοποθετεί κοριό στο ένα εκ των δύο οχημάτων που είχε αρχικά «παγιδεύσει», τον οποίο, λίγες μέρες αργότερα, και θα αντικαταστεί με έναν ακόμα (τρίτο στην σειρά). Δεν ξέρουμε αν το υπαλληλικό προσωπικό του κ. Χρυσοχοΐδη θα πρέπει να θεωρηθεί κατώτερο των κατά τ’ άλλα «hi-tech» προσδοκιών του (εφόσον δεν κατάλαβαν ότι έχουν γίνει εξ’ αρχής αντιληπτοί) ή αποθρασυμένο και παντελώς αδιάφορο ακόμα και μπροστά στην αποκάλυψη των μεθοδεύσεων του (εφόσον στόχος του είναι η αδρανοποίηση και τρομοκράτηση των αγωνιστών με κάθε κόστος). Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ξέρουμε είναι πως αυτές οι πρακτικές εντάσσονται στο πλαίσιο των (ολοένα και πιο αναβαθμισμένων) συστηματικών παρακολουθήσεων-παρενοχλήσεων που εφαρμόζει η αστυνομία κατά αγωνιστών το τελευταίο διάστημα, με την απροκάλυπτη παρουσία ασφαλιτών σε σπίτια και χώρους δουλειάς συντρόφων. Και ακόμα παραπέρα, φτάνοντας στον πυρήνα της κατασταλτικής στρατηγικής του κράτους, αυτές οι πρακτικές εντάσσονται στο πλαίσιο της διακηρυγμένης πρόθεσης για πάταξη και συντριβή των αντιστάσεων που στέκονται εμπόδιο στην εφαρμογή της αντικοινωνικής πολιτικής του.

Γνωρίζοντας πολύ καλά πως η αστυνομία θα μπορούσε να τοποθετήσει τους κοριούς σε πολύ πιο «ασφαλή» τόπο και χρόνο για την ίδια, δεν αφήνονται περιθώρια παρερμηνειών για τις προθέσεις του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ και την επιλογή του να οργανώσει αναβαθμισμένη επιχείρηση «παγίδευσης» οχημάτων κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας. Το μήνυμα είναι σαφές: όποιος διαδηλώνει ενάντια στη θηριωδία της αντιμεταναστευτικής/αντιπροσφυγικής πολιτικής του ελληνικού κράτους, αποτελεί εχθρό του καθεστώτος και ως τέτοιος θα αντιμετωπίζεται. Όποιος αγωνίζεται, διεκδικεί και αντιστέκεται είναι δυνάμει ύποπτος, και ως τέτοιος θα στοχοποιείται, θα παρακολουθείται και αν χρειαστεί θα ενοχοποιείται. Και αυτό το μήνυμα, που σήμερα περνά πάνω από τις οργανωμένες δυνάμεις του κινήματος, έχει ως τελικό αποδέκτη την ίδια την κοινωνία και τις αντιστάσεις της. Από το φακέλωμα των ταξικών σωματείων και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, μέχρι τις εκκενώσεις καταλήψεων και την διόγκωση της «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας, το κράτος θωρακίζεται την ίδια στιγμή που εξαπολύει μια αδυσώπητη επίθεση κατά και των τελευταίων κοινωνικών κεκτημένων. Το δόγμα «νόμος και τάξη» αποτελεί τον εκτελεστικό βραχίονα για την απρόσκοπτη εφαρμογή ενός νέου γύρου λεηλασίας των κοινωνικών αναγκών (εργασία, παιδεία, υγεία, ασφάλιση), θεμελιώνοντας την οργανική σχέση καπιταλιστικής ανάπτυξης/κρατικής καταστολής, ως προμετωπίδα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επιβάλλεται.

Μοναδικό όπλο απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, είναι η οργάνωση των αντιστάσεων και η αναμέτρηση των κοινωνικών/κινηματικών δυνάμεων με το καθεστώς στους δρόμους. Στις απεργίες, στις συγκεντρώσεις, στις διαδηλώσεις, στις συγκρούσεις. Γι’ αυτό και στόχος της δημοσιοποίησης αυτής, είναι η συλλογική επαγρύπνηση απέναντι στις κατασταλτικές μεθόδους, είναι το σπάσιμο του φόβου και της ανασφάλειας που διασπείρει ο εχθρός. Είναι το κάλεσμα στον αγώνα.

ΥΓ1: Τα ξημερώματα της 5ης Νοεμβρίου και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 2πμ, στα Πατήσια συνέβη το ακόλουθο περιστατικό σε συντρόφισσα. ‘’ Κατέβηκα από το σπίτι μου και κατευθύνθηκα προς το αυτοκίνητο μου που ήταν σταθμευμένο από κάτω. Τότε είδα ότι τα δύο μπροστινά λάστιχα ήταν σκασμένα. Πλησιάζοντας αντιλήφθηκα ότι ήταν μαχαιρωμένα. Αντιλαμβανόμενη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αποφάσισα πριν καλέσω οδική βοήθεια, να τα βγάλω φωτογραφίες. Την ώρα που τραβούσα τις φωτογραφίες, σταμάτησε ένα παλαιού τύπου starlet, μπλε χρώματος, κατέβηκαν δύο τύποι -σαν μπράβοι- και με ρώτησαν τι κάνω εκεί. Τους είπα ότι αυτό είναι το αυτοκίνητο μου και τους ρώτησα τι ακριβώς θέλουν από εμένα. Τότε, χωρίς να μου δείξουν αστυνομική ταυτότητα, μου είπαν ότι είναι από την ασφάλεια και με ειρωνικό ύφος γέλασαν λέγοντας μου ‘’να προσέχεις άλλη φορά’’ φέυγοντας με μεγάλη ταχύτητα’’.

ΥΓ2: Την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η καταγγελία για τοποθέτηση «κοριών» σε οχήματα συντρόφων, εντοπίστηκε αυτοκίνητο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έξω από τα γραφεία της Ταξικής Αντεπίθεσης (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών). Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε τοποθετημένη μικροκάμερα στο εσωτερικό του, στραμμένη προς την είσοδο των γραφείων, για την καταγραφή και παρακολούθηση των μελών της συλλογικότητας. Η άμεση κινητοποίηση συντρόφων και συντροφισσών που ακολούθησε, είχε ως αποτέλεσμα δυνάμεις των ΜΑΤ να περικυκλώσουν τα γραφεία της Ταξικής Αντεπίθεσης και τους συντρόφους/ισσες που βρίσκονταν μέσα, ώστε να φυγαδευτούν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής που έσπευσαν για να απομακρύνουν το αυτοκίνητο τους.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ (ΑΡΑΧΩΒΗΣ 42), ΣΤΙΣ 20:00.

Αναρχικό- Αντιεξουσιαστικό στέκι ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ, Κατάληψη ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37, Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26, Squat For Refugees/Migrants SPIROU TRIKOUPI 17, ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Ομάδα Αναρχικών Και Κομμουνιστών), Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση ΑΡΟΔΑΜΟΣ, Κ ΒΟΞ Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο, Αντιφασιστική-Αντιεξουσιαστική Συνέλευση Ν. Ιωνίας- Ηρακλείου, Σύντροφοι και Συντρόφισσες.

No Pasaran: Έκτακτη Ανοιχτή Συνέλευση ΕΜΠ κτ. Γκίνη, Σάββατο 23/11, 20:00

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης. Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο». Αυτή ήταν η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που δημοσιεύτηκε χθες 20 Νοεμβρίου 2019.

Μια ανακοίνωση που έρχεται σαν συνέχεια στην κατασταλτική εκστρατεία που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, ένα deadline που μόνο σκοπό έχει να εκβιάσει τον κόσμο που αγωνίζεται μέσα στα πολιτικά εγχειρήματα και να ποινικοποιήσει την αλληλεγγύη, να εξαφανίσει και να αποτελειώσει μαζικά τις καταλήψεις στις οποίες στεγάζονται είτε σύντροφοι και συναγωνιστές μας, είτε πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτή η προθεσμία δεν ήρθε τυχαία. Έχει πολλαπλούς στόχους και είναι εκτός των άλλων συμβολική για εκείνους αφού λήγει μια ημέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Είναι όμως συμβολική και για εμάς. Σ’ αυτό τον αδίστακτο πόλεμο που έχουν κηρύξει κανείς δεν μένει ανέγγιχτος, κανείς δεν θα μείνει ανέγγιχτος. Όλοι βάλλονται, και τα πρόσφατα περιστατικά ωμής αστυνομικής βίας το απέδειξαν με τον πιο σκληρό τρόπο. Σκοπός τους ήταν και είναι η διασπορά του φόβου, η μόνιμη σκέψη πως θα ζήσουμε με τις μπότες των ΜΑΤατζήδων στις πλάτες μας απ’ όποιο μετερίζι και αν αγωνιζόμαστε. Γι’ αυτό και καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα να συσπειρωθεί και να δημιουργήσει το ανάχωμα που θεωρούν πως δεν υπάρχει, να αντισταθούν στην κτηνωδία και τη βαρβαρότητα που θέλουν να επιβάλλουν. Φοιτητές, σωματεία βάσης, συλλογικότητες, προσφύγισσες/ες και μετανάστριες/ες, όλο αυτόν τον κόσμο που αψήφησε το φόβο και έδωσε τη δική του απάντηση πλημμυρίζοντας τους δρόμους στην τελευταία μαζική συγκέντρωση στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η συνέλευση του No Pasaran καλεί σε έκτακτη ανοιχτή συνέλευση στο κτήριο Γκίνη, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στις 20:00. Παρακαλούμε να τηρηθεί αυστηρά η ώρα προσέλευσης. Ούτε ώρα χαμένη στη μάχη απέναντι στις απειλές τους.

Eργατική διαδήλωση οργής, αξιοπρέπειας & διεκδίκησης : Σάββατο 30/11, 12.00, Πλ. Κοραή, Αθήνα

Πέμπτη 19 Μάρτη 2020 :: Νέα διακλαδική καιοργανωμένη από τα κάτω απεργία

Σάββατο 30 Νοέμβρη 2019 :: Εργατική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας | Αρχική συγκέντρωση: 12μ., Πλ. Κοραή

Δευτέρα 25 Νοέμβρη 2019, 7.30μμ :: Επόμενη ανοιχτή σύσκεψη σωματείων

Ως εργατικά σωματεία, στην προσπάθειά μας να δώσουμε μια δυναμική συνέχεια στους αγώνες μας για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα, για τις ανάγκες, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας, έχουμε επιλέξει το δρόμο της κοινής, οριζόντιας συντονισμένης και οργανωμένης από τα κάτω δράσης.

Βασικοί σταθμοί της προσπάθειας αυτής υπήρξαν η διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία της 1ης Νοέμβρη 2018, καθώς και η εργατική διαδήλωση της 16ης Φλεβάρη 2019. Συμπληρωματικά, κατά τοτελευταίο χρόνο, όπως βέβαια και κατά τις προηγούμενες περιόδους, ως σωματεία έχουμε προχωρήσει σε πολλές κοινές δράσεις κι έχουμε αλληλοενισχυθεί σε διάφορες μάχες που δίνουμε στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς μας.

Μέσα από τις συσκέψεις των σωματείων μας κατά την προηγούμενη περίοδο (Άνοιξη – Καλοκαίρι 2019) είχε προκριθεί η επιλογή να προσανατολιστούμε σε μια νέα διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία στις αρχές της άνοιξης του 2020. Ως ημέρα για την απεργία αυτή έχουμε ορίσει ήδη από τον περασμένο Οκτώβρη την Πέμπτη 19 Μάρτη 2020.

Τα σωματεία μας κατά το τρέχον και το επόμενο διάστημα προχωρούν και σε νέες γενικές συνελεύσεις, ώστε μέσα από τις διαδικασίες βάσης μας να συνεχίσουμε τη συζήτηση για την απεργία, να αποφασίσουμε για την κήρυξή της και να την οργανώσουμε στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς μας.

Βαδίζοντας προς την απεργία αυτή, ως σωματεία επιλέγουμε να προχωρήσουμε και σε μια σειρά νέων ανοιχτών συσκέψεων για το συνεχή συντονισμό μας, για την οργάνωση κοινών δράσεων, όπως εργατικές διαδηλώσεις και παρεμβάσεις με αφορμή και τα αντεργατικά μέτρα και τις επιθέσεις της κυβέρνησης και των εργοδοτών καθώς και σε διάφορες εκδηλώσεις.

Για την εργατική διαδήλωση στις 30 Νοέμβρη 2019:

Έχουμε ήδη (από τα μέσα Οκτώβρη) δρομολογήσει την οργάνωση μιας νέας εργατικής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας για το Σάββατο 30 Νοέμβρη 2019. Η αρχική συγκέντρωση θα είναι στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Κοραή (όπως και η αντίστοιχη διαδήλωσή μας στις 16/2/19). Η συμμετοχή σε αυτήν καθώς και η συνδιοργάνωσή της είναι ανοιχτή σε όλα τα σωματεία (άσχετα με το αν έχουν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν σε απεργία στις 19/3/2020 ή με το αν προτίθενται να συζητήσουν σχετικά ή να λάβουν μια τέτοια απόφαση στη συνέχεια).

Επίσης, απευθύνουμε κάλεσμα και σε εργατικά σωματεία, εργατικές-κοινωνικές συλλογικότητες και συναδέλφους-συναδέλφισσες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας να προχωρήσουν στην οργάνωση αντίστοιχων κινητοποιήσεων την ίδια μέρα (30/11/19).

Στο πλαίσιο της οργάνωσης της διαδήλωσης αυτής απευθύνουμε κάλεσμα και σε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες από κάθε εργασιακό κλάδο και χώρο δουλειάς, τις συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων, τα συλλογικά εγχειρήματα αγώνα σε γειτονιές και όλες τις δυνάμεις του ταξικού-κοινωνικού κινήματος. Τους καλούμε την Τρίτη 19/11/19 στις 7.30μμ στα γραφεία των ΣΥΒΧΨΑ, ΣΕΦΚ, ΣΒΕΜΚΟ & Σωμ. Εργαζ. Public (Λόντου 6, Εξάρχεια) για να συζητήσουμε για το περιεχόμενο της διαδήλωσης, για τις κινήσεις που οργανώνουμε για την προπαγάνδισή της, καθώς και για τη δυνατότητα-επιλογή τους να συμμετέχουν στη διαδήλωση.

Εν τω μεταξύ, κατά τις προηγούμενες συσκέψεις είχαμε συζητήσει για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας (παρεμβάσεις, διαδηλώσεις, απεργίες,…) ενάντια στις νέες αντεργατικές-αντικοινωνικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης σε πλήρη συμπαιγνία με τους εκπροσώπους τουκεφαλαίου (βλ. νέα επίθεση στις ΣΣΕ και τους μισθούς μας, περαιτέρω παρεμβάσεις του κράτους στη λειτουργία των σωματείων,…).

Μέσα από την όλη αυτή προσπάθεια επιχειρούμε:

Να βάλουμε μπροστά και πάλι με ένα δυναμικό τρόπο τις διεκδικήσεις μας. Τόσο τις διεκδικήσεις μας σε κάθε κλάδο και χώρο εργασίας, όσο και τις συνολικές διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος. Αναφέρουμε ενδεικτικά -σε αυτή τη φάση- τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και για αυξήσειςσε μισθούς και αμοιβές. Τη μάχη ενάντια σε κεφάλαιο και κράτος για την ευθύνη τους για τα λεγόμενα «εργατικά ατυχήματα». Την πάλη ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και ενάντια στην ποινικοποίηση και κατατρομοκράτηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης. Την εναντίωση στη μαύρη και υποδηλωμένη εργασία, στη μη καταβολή δεδουλευμένων, στη μη προστασία των εργαζόμενων μητέρων και στις σεξιστικές συμπεριφορές στους χώρους εργασίας. Την εναντίωση στην εργασιακή επισφάλεια και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καθώς και τη διεκδίκηση για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Να συνδέσουμε τις αντιστάσεις μας στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς μας και να ισχυροποιήσουμε τη θέση όλων μας απέναντι στους εργοδότες μας και τους κυβερνώντες (όποιοι και να είναι αυτοί κάθε περίοδο), απέναντι συνολικά στον κοινό ταξικό εχθρό.

Να καταδείξουμε και πάλι προς κάθε κατεύθυνση πως ο κόσμος της εργασίας μπορεί βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις να οργανώνει από τα κάτω και να πραγματοποιεί αποτελεσματικά τους αγώνες του.

Καλούμε κάθε εργατικό σωματείο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όλης της ελληνικής επικράτειας που ενδιαφέρεται να κινηθεί σε μια τέτοια κατεύθυνση -είτε συνολικά, είτε και μερικώς- να γίνει κομμάτι της προσπάθειας αυτής, να συμμετέχει στις επόμενες σχετικές συσκέψεις (ή -ιδίως για κάποιο σωματείο της επαρχίας- να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας), όπως άλλωστε και στη διακλαδική απεργία και στις υπόλοιπες κοινές δράσεις (όπως την προσεχή εργατική διαδήλωση στις 30/9/19).

Βέβαια, για κάθε σωματείο είναι ανοιχτό το να κινηθεί σε μια τέτοια κατεύθυνση είτε συνυπογράφοντας τις όποιες κοινές ανακοινώσεις-αφίσες που προκύπτουν, είτε και με δική του σχετική ανακοίνωση και δράση στην οποία θα μπορεί να προβάλλει και τα όποια ιδιαίτερα ζητήματα της εργασιακής πραγματικότητας των μελών του. Άλλωστε, ιδίως η διακλαδική απεργία βασίζεται στην όλη απεργιακή προσπάθεια που θα γίνει σε κάθε κλάδο και κάθε εργασιακόχώρο από το κάθε σωματείο του κλάδου-χώρου αυτού. Σε κάθε περίπτωση το κάθε σωματείο μπορεί να κινηθεί με τους δικούς του ρυθμούς και με όποιο τρόπο κρίνει αυτό πιο πρόσφορο. Ενδεικτικά για τα σωματεία του δημοσίου τομέα σημειώνουμε ότι, όπως το είχαμε συζητήσει-εκφράσει και μπροστά στην πρώτη διακλαδική απεργία (1/11/18), θα μπορούσε με πρωτοβουλία σωματείων του τομέα αυτού να γίνει και μια παράλληλη διαδικασία συντονισμού.

Τέλος, διευκρινίζουμε ότι οι συσκέψεις σωματείων που πραγματοποιούμε είναι ανοιχτές και σε συνάδέλφους-συναδέλφισσες από σωματεία που μπορεί να μην έχουν -ως τη στιγμή των συσκέψεων- κάποια συλλογική απόφαση συμμετοχής. Ωστόσο, η όποια κίνηση συνδιαμορφώνεται κάθε φορά (μέσα από τις συσκέψεις αυτές) αποτελεί προϊόν συνδιαμόρφωσης των τοποθετήσεων των σωματείων με σχετική συλλογική απόφαση.

Η ανακοίνωση αυτή (που αποτελεί επικαιροποιημένη εκδοχή μιας σχετικής ανακοίνωσης που δημοσιοποιήθηκε αρχικά τον Ιούλη του 2019) συνυπογράφεται από τα ακόλουθα σωματεία:

– Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
– Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ)
– Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)
– Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΣΒΕΜΚΟ)
– Σωματείο Εργαζόμενων στα Public
– Σωματείο Εργαζομένων στη ΜΚΟ Άρσις
– Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος
– Σωματείο Εργαζόμενων στην εταιρεία Πλαίσιο Νομού Αττικής
– Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού (ΣΣΜ)

Τέλος, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της όλης διεργασίας συντονισμού μας συμμετέχουν με συλλογική απόφαση και τα ακόλουθα σωματεία:

Από Θεσσαλονίκη:
– Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στον χώρο της ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας (ΣΒΕΨΥΚΟΙ)
– Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας
– Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Νομού Θεσσαλονίκης

Από Ιωάννινα:
– Σωματείο Βάσης Εργαζόμενων Διανομέων Ιωαννίνων (ΣΒΕΔΙ)

Σχετικά με την παρακολούθηση του πολιτικού χώρου της Ταξικής Αντεπίθεσης από όχημα της “αντί” τρομοκρατικής: Συγκέντρωση 22/11

Σχετικά με την παρακολούθηση του πολιτικού χώρου της Ταξικής Αντεπίθεσης από όχημα της “αντί” τρομοκρατικής υπηρεσίας και τα γεγονότα που συνέβησαν το βράδυ στις 18/11/2019

Την Δευτέρα 18/11/2019 κατά τη διάρκεια συνέλευσης της ομάδας μας στον πολιτικό χώρο Αραχώβης 42 εντοπίσαμε σταθμευμένο όχημα μάρκας Opel corsa χρώματος λαχανί απέναντι από τον πολιτικό μας χώρο στο οποίο υπήρχε μια κάμερα διακριτικά τοποθετημένη και στραμμένη πρός την είσοδο του χώρου μας.

Από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές για εμάς οτι η κάμερα στόχευε στην χαρτογράφηση όσων συμμετέχουν στο πολιτικό μας εγχείρημα αλλά και στο φακέλωμα συλλογικοτήτων που συστεγάζονται στον χώρο μας όπως και όσων παρακολουθούν και συμμετέχουν στις δημόσιες πολιτικές μας εκδηλώσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις.

Η παρακολούθηση του πολιτικού μας χώρου εντάσσεται σε μια ευρύτερη κατασταλτική εκστρατεία επίθεσης σε αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα και καταλήψεις φέροντας και τα ειδικά χαρακτηριστικά μιας αναβαθμισμένης επιχείρησης της “αντι”τρομοκρατικής υπηρεσίας στην γειτονιά των Εξαρχείων επιδιώκοντας μεταξύ άλλων το ξερίζωμα όσων αντιστέκονται από την συγκεκριμένη γειτονιά.

Αποφασίσαμε συλλογικά να απαντήσουμε σε αυτήν την πρόκληση της “αντι”τρομοκρατικής θεωρώντας οτι με αυτόν τον τρόπο κλιμακώνεται επικίνδυνα η επίθεση τόσο εναντίον της ομάδας μας όσο και συνολικά εναντίον των χώρων αγώνα και των αγωνιστών του ριζοσπαστικού κινήματος. Θέτοντας παράλληλα μια βάση περιφρούρησης τόσο του εγχειρήματος μας όσο και συνολικά του κόσμου του αγώνα που πολιορκείται από τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις της νεοφιλελεύθερης και ακροδεξιάς κυβέρνησης της ΝΔ.

Με το τέλος της συνέλευσης, λοιπόν, βγαίνοντας από τον χώρο μας εντοπίσαμε τον οδηγό του οχήματος να ξεπαρκάρει και να απομακρύνεται και από πίσω άλλο όχημα μάρκας polo λευκού χρώματος με Α.Κ ΖΥΑ 3392 να περιμένει να παρκάρει ξανά προφανώς για να μην χάσει την θέση πάρκινγκ με θέα τα γραφεία μας.

Αφού μέλος της συλλογικότητας μας ακολούθησε τον αστυνόμο με το προσωπικό του όχημα παρατήρησε οτι στάθμευσε έξω από το ok market στην οδό Μπενάκη. Εκέι όπως διαπιστώθηκε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα επιβιβάστηκε ο συνάδελφος του αφού πρώτα πάρκαρε το νέο αυτοκίνητο της παρακολούθησης.

Αφού συζητήσαμε συλλογικά επιλέξαμε να κινηθούμε με τον εξής τρόπο: αφού εντοπίσαμε την νέα κάμερα στο αυτοκίνητο που στόχευε τα γραφεία μας, φωτογραφίσαμε το όχημα και την κάμερα στο εσωτερικό του. Ειδοποιήσαμε άμεσα δικηγόρο και δημοσιογράφο να σπεύσουν στον πολιτικό μας χώρο ενώ την ίδια στιγμή διμοιρίες κινητοποιούνταν και κατέβαιναν την οδό Αραχώβης για να περιφρουρήσουν το αυτοκίνητο αλλά και να διώξουν τους συντρόφους που φωτογράφιζαν το όχημα. Ενώ από τους ασυρμάτους της διμοιρίας ακούγονταν ξεκάθαρα οι υποδείξεις ότι πρόκειται για όχημα της υπηρεσίας τους.

Τότε συνέβη το εξής ευτράπελο.

Οι δύο οδηγοί της “αντί” τρομοκρατικής υπηρεσίας φορώντας ο ένας κουκούλα και ο άλλος κρύβοντας με τα χέρια το πρόσωπο του κάνοντας ένα ελαφρύ τζόκινγκ δίπλα από την διμοιρία των ΜΑΤ που τους προστάτευε επανήλθαν στον τόπο του “εγκλήματος” μπήκαν μέσα στο όχημα και έφυγαν άρον άρον υπό τις αποδοκιμασίες μελών της συλλογικότητας μας και συντρόφων -ισσών που βρέθηκαν στο σημείο εκέινη τη στιγμή εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.

Μέρος των παραπάνω καταγράφηκε σε οπτικοακουστικό υλικό από την συλλογικότητα μας και από δημοσιογράφο που εκείνη την στιγμή ήταν παρών στις εξελίξεις.

Τα συστήματα γεωεντοπισμού που πρόσφατα ανακαλύφθηκαν σε οχήματα συντρόφων και οι τοποθετήσεις συσκευών παρακολούθησης έξω από χώρους αγώνα και σπίτια αγωνιστών προμηνύουν ουσιαστικά την περικύκλωση όλο και περισσότερων αγωνιστών και αγωνιστριών που η ασφάλεια βάζει στο στόχαστρο. Προμηνύουν την ολοένα και μεγαλύτερη διείσδυση των μπάτσων και των ναρκομαφιών στη γειτονιά των Εξαρχείων. Προμηνύουν την συρρίκνωση των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων που κερδήθηκαν με αίμα και αυτοθυσία μέσα από συλλογικούς αγώνες και κοινωνικές εξεγέρσεις. Προμηνύουν την όξυνση των ταξικών αντιθέσεων και την εξουδετέρωση του “εσωτερικού εχθρού”. Ώστε να ορίζουν οι κυρίαρχοι τα μέσα και τους τρόπους που θα τους αντιμετωπίζουμε.

Γιατί η επέλαση της κρατικής βαρβαρότητας θα περάσει πάνω από αυτούς και από αυτές που θα προτάξουν τα στήθη τους και τις γροθίες τους μπροστά από την ασχήμια της , που δεν θα γίνουν κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστικών πολέμων τους, που δεν θα συνθηκολογήσουν για να προτάξουν τα ατομικά τους ωφέλη μπροστά σε συλλογικά οράματα και προλεταριακά συμφέροντα.

Γιατί χωρίς το αίμα εκείνων που πότισε το σκοπευτήριο της Καισαριανής, την πύλη του Πολυτεχνείου, την οδό Στουρνάρη, την οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα η ιστορία θα ήταν ανάξια να γραφτεί και η ζωή ακόμα πιο βίαιη και ανυπόφορη για να αξίζει κάποιος να τη ζήσει. Γιατί οι πρόσφατες κατασταλτικές επιχειρήσεις και η ωμή βία του κράτους- τρομοκράτη μαρτυρούν τις ολοκληρωτικές τάσεις του Κεφαλαίου για το ξεπέρασμα της κρίσης και την ισοπέδωση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων.

Γιατί όσοι και όσες σήμερα σηκώνουν το ανάστημα αποτελούν τις πρώτες σταγόνες βροχής πριν από τη μεγάλη καταιγίδα. Γιαυτό το καθεστώς κατασκευάζει ένα κλοιό τριγύρω τους επιχειρώντας να τους θέσει εκτός κινηματικών δραστηριοτήτων, να τους περιθωριοποιήσει και να τους αποκόψει από τον αγώνα θέτοντας τους σε ένα καθεστώς ιδιότυπης κράτησης και ομηρίας. Γιαυτό τους προσαγάγει, τους ξυλοφορτώνει, τους φακελώνει, τους φυλακίζει, τους βασανίζει και τους τρομοκρατεί.

Γιατί ο φόβος μιας κοινωνικής εξέγερσης αποτελεί για το σύστημα μια γενικευμένη απειλή που θέλει πάση θυσία να αποτρέψει ενώ για τους αγωνιζόμενους ένας σκοπός που οφείλουν να τον υπηρετήσουν πολιτικά και οργανωτικά με κάθε κόστος περιφρουρώντας παράλληλα τους αγώνες του κινήματος από ρεφορμιστικές δυνάμεις και ηγεσίες που παραδοσιακά παραμονεύουν για να σπεκουλάρουν και να αναρριχηθούν στις πλάτες του.

Ενάντια στην Κρατική Τρομοκρατία

Κάτω τα ξερά σας από τους χώρους του αγώνα.

Συγκέντρωση: Παρασκευή 22/11/2019, 20:00 Αραχώβης 42.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα αναρχικών και Κομμουνιστών)

Για την “παγίδευση” οχημάτων συντρόφων με συσκευές γεωεντοπισμού

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 μετά το τέλος της πορείας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών που είχαμε συνδιοργανώσει ως συλλογικότητα που συμμετέχουμε στην Συνέλευση No Pasaran είδαμε κάποια άγνωστα προς εμάς άτομα να περιεργάζονται σκυμμένοι την μηχανή ενός μέλους της συλλογικότητάς μας, στην οδό Όθωνος στο Σύνταγμα. Πλησιάζοντας προς τα εκεί, τα “γνωστά-άγνωστα” άτομα τράπηκαν σε φυγή ενώ περαστικοί μας ενημέρωσαν πως σκάλιζαν την μηχανή για αρκετή ώρα.

Στην συνέχεια επιστρέψαμε στους διαδηλωτές και τις διαδηλώτριες που ήταν ακόμα συγκεντρωμένοι στο σημείο λήξης της πορείας προκειμένου να τους ενημερώσουμε για το “περίεργο” συμβάν θεωρώντας ότι αυτή η τακτική της αστυνομίας δεν στόχευε μόνο έμας αλλά το σύνολο του κόσμου που αγωνίζεται και αντιστέκεται στην ακροδεξιά πολιτική της κυβέρνησης.

Όπερ και εγένετο. Την ίδια κι όλας στιγμή δύο σύντροφοι που έψαξαν τα μεταφορικά τους οχήματα ανακάλυψαν συσκευές εντοπισμού.

Ο πρώτος σύντροφος εντόπισε” κοριό” στο μηχανάκι του τον οποίο και αφαίρεσε επι τόπου. Το ίδιο κιόλας βράδυ του τοποθέτησαν καινούργιο, τον οποίο αφαίρεσε εκ νέου, ενώ δεν δίστασαν να του τον επανατοποθετήσουν για τρίτη φορά.

Στην πρόσφατη καταγγελία του ο δεύτερος σύντροφος Αλέξανδρος Κ. αναφέρει στο omnia tv: “…Καταλαβαίνοντας ότι πρόκειται για ρουφιάνους της ασφάλειας, ενημέρωσαν τον κόσμο που συμμετείχε στη συγκέντρωση. Αφού το πληροφορήθηκα θεώρησα σκόπιμο, να ψάξω το όχημά μου, όπως και άλλοι/ες σύντροφοι/ισσες. Ψάχνοντάς λοιπόν το δικό μου εντόπισα έναν κοριό, του οποίου η λειτουργία ήταν να μεταδίδει ανά πάσα στιγμή τη θέση της μηχανής μου…”

Παράλληλα σύντροφοι από την συλλογικότητα μας αλλά και πολύ άλλοι αγωνιστές και αγωνίστριες του ευρύτερου ριζοσπαστικού αναρχικού κινήματος βρίσκονται συχνά υπό στενή παρακολούθηση καθόλη την διάρκεια της ημέρας έχοντας ανεπιθύμητη “συνοδεία” μέχρι και στους χώρους εργασίας τους.

Στις μέρες μας, η ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το δρόμο που της έστρωσε η σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να επιβάλλει το δόγμα « Νόμος, Τάξη και Επενδύσεις». Ενισχύει το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κράτους, επαναφέροντας τους βασανιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ, αφού πρώτα η αστική δικαιοσύνη φρόντισε να τους απαλλάξει από τις διώξεις για τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας, ενώ παράλληλα σιγοντάρει τους φασίστες της ΧΑ και τα λοιπά ακροδεξιά μορφώματα. Πραγματοποιεί πογκρόμ και ξυλοδαρμούς στην περιοχή των Εξαρχείων, θέτοντας στο στόχαστρο κοινωνικούς χώρους, ενώ συλλαμβάνει και βασανίζει το μέλος του Ρουβίκωνα Λ. Γούλα: “…Μου κατεβάζει το εσώρουχο, κολλάει από πίσω μου και φωνάζει «Έτσι γαμάνε οι χακί. Στα Εξάρχεια έχουμε χούντα ρε, το κατάλαβες; Όποιος δε δέχεται φάπα και πούτσα δε θα μπαίνει στα Εξάρχεια. Εμείς κάνουμε κουμάντο»”.

Απειλεί πρόσφυγες και αλληλέγγυους αγωνιστές, που διαμένουν ή συμμετέχουν στο εγχείρημα της προσφυγικής κατάληψης Νοταρά 26 στέλνοντας συχνά τους ένστολους δολοφόνους της να χτυπούν με τα γκλομπ τα εξωτερικά κάγκελα της κατάληψης φωνάζοντας “Raus” σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και μικρά παιδιά που προσπαθούν με αξιοπρέπεια να επιβιώσουν μακριά από την πατρίδα τους.

Μια κυβέρνηση που στερεί το πιο στοιχειώδες δικαίωμα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και προσφυγόπουλα, την ίδια ώρα που θέτει ως προτεραιότητά της την παρακολούθηση διαδηλωτών και διαδηλωτριών που στέκονται αληλέγγυοι και διαδηλώνουν για τα θύματα της ταξικής ανισότητας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Δημιουργεί τεχνηέντως κλίμα τρομοϋστερίας, όπως συνέβη πρόσφατα και με την επιχείρηση της “αντι”τρομοκρατικής για την «εξάρθρωση της εγχώριας τρομοκρατίας” προβαίνοντας σε δεκάδες “απαγωγές” συντρόφων -ισσων στη προσπάθεια τρομοκράτισής τους.

Προβαίνει σε ωμή παραβίαση του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ και εκτεταμένη χρήση αστυνομικής βίας εναντίον φοιτητών -τριων που έσπασαν το lock out.

Εκκενώνει στέκια και καταλήψεις με πιο πρόσφατες το στέκι στην ΑΣΟΕΕ και τις καταλήψεις Palmares, Βανκούβερ και Μπουμπουλίνας. Κάνει αυθαίρετες συλλήψεις για να εμποδίσει τις εργασίες ανοικοδόμησης της κατάληψης Libertatia στη Θεσσαλονίκη, την οποία είχαν κάψει φασίστες. Χτυπά ανελέητα με ωμή αστυνομική βία τις διαδηλώσεις του λαού και της νεολαίας, προωθεί προτάσεις για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, θυμίζοντας τις εποχές του μοναρχοφασισμού και του μετεμφυλιακού κράτους έκτακτης ανάγκης.

Γιατί επιδιώκει να εξουδετερώσει τον εσωτερικό εχθρό, τον απεργό, τον αγωνιστή νεολαίο, τον εξαθλιωμένο μετανάστη και πρόσφυγα, θύμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Γιατί όσο πιο αυταρχική γίνεται τόσο περισσότερο φανερώνει τον φόβο της απέναντι στις δυνάμεις του ανταγωνιστικού κινήματος και στην προοπτική μιας μαζικής κοινωνικής εξέγερσης.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)