Monthly Archives: May 2018

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ Είπαν: Μια λέξη φτάνει να κερδίσετε τη λευτεριά. Μια λέξη μόνο. Όλη η ζωή σας κρέμεται από αυτή τη λέξη. Τη λέξη δεν την είπανε. Στη φυλακή κυλήσανε τα χρόνια τους. Χρόνια και χρόνια. Μια ολάκερη ζωή. Χωρίς να νιώσουνε της μοναξιάς την άβυσσο. Περήφανοι που χτίζανε την ευτυχία… Read More »

Κυκλοφορία έκδοσης “Πολιτικά κείμενα του αναρχικού Χρήστου Πολίτη” & Πολιτική Εκδήλωση Μνήμης σήμερα 31.5 (ΕΜΠ)

θα ‘σαι πάντα ένα αστέρι και μια ιαχή πολέμουΚυκλοφόρησε το βιβλίο (222 σελ.) “Πολιτικά κείμενα του αναρχικού Χρήστου Πολίτη”. Διατίθεται με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά.Πολιτική Εκδήλωση Μνήμης, σήμερα Πέμπτη 31.5 στο ΕΜΠ (κτ. Γκίνη) στις 18.00Σύντροφοι και Συντρόφισσες, Φίλοι και Φίλες του Χρήστου Πολίτη

Αλληλεγγύη στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα. Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του. Απεργία Πείνας από 30/5

Δημήτρης Κουφοντίνας: Γιατί ξεκινάω απεργία πείναςΕπειδή με την τελευταία παρέμβαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο ζήτημα της άδειάς μου, καταρρέει άλλη μια φορά το προσωπείο της δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης και αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο αυτού του βαθιά ταξικού και πολιτικά ρεβανσιστικού θεσμού.Επειδή αυτή η παρέμβαση, κουρελιάζοντας τους νόμους του δικού της συστήματος, που… Read More »

Κείμενο της έντυπης παρέμβασης δρόμου ” Έφοδος στον Ουρανό” [Τεύχος 1ο, Απρίλης 2018] | Ένας είναι ο δρόμος…

Ένας είναι ο δρόμος…Στις 15/1/2018 ψηφίστηκε στη Βουλή ένα ακόμα σετ αντιλαϊκών αντεργατικών μέτρων, προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της λεγόμενης τρίτης αξιολόγησης. Χωρίς το σόου της σκληρής διαπραγμάτευσης των δύο προηγούμενων ετών, ωστόσο με μπόλικο προπαγανδιστικό θόρυβο γύρω «από την έξοδο από τα μνημόνια που πλησιάζει»,  η κυβέρνηση Σύριζα- Ανέλ φάνηκε και αυτή τη φορά… Read More »

Ενημέρωση από την μοτοπορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη

Ενημέρωση από την μοτοπορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό Μάριο ΣεϊσίδηΣήμερα, Παρασκευή 25/5 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική-συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων και ακολούθησε Μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας με την συμμετοχή δεκάδων συντρόφων –ισσων  σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Μάριο Σεϊσίδη, που στις 6 Ιουνίου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την απαλλοτρίωση στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος… Read More »

Τα τραγούδια δεν σιωπούν, οι χοροί συνεχίζονται. Συναυλία Αλληλεγγύης στους GRUP YORUM (Αθήνα 1/6)

Τα τραγούδια δεν σιωπούν, οι χοροί συνεχίζονται Συναυλία Αλληλεγγύης στους GRUP YORUMTο GRUP YORUM, από το 1985 όπου ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα, αποτελεί έναν ακούραστο συνοδοιπόρο, έναν λυρικό αφηγητή των λαϊκών αγώνων στην Τουρκία. Εδώ και 33 χρόνια, οι σύντροφοι θέτοντας την μουσική τους στην υπηρεσία της αντίστασης, μετατρέπουν σε τραγούδι την ομορφότερη όλων των… Read More »

Λευτεριά στον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη: ημέρα πανελλαδικής δράσης 5/6 Πορεία Μοναστηράκι στις 18.00

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΗ – Απαλλάσσει πρεζέμπορους εφοπλιστές, τραπεζίτες τοκοφλύφους, βιομήχανους που σακατεύουν εργάτες στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς. – Αθωώνει όσους ληστεύουν τα δημόσια ταμεία και συμμετέχουν στα μεγαλύτερα σκάνδαλα σε βάρος της κοινωνίας. – Θωρακίζει και αναβαθμίζει το οπλοστάσιο της “αντι” τρομοκρατικής πολιτικής με αυστηροποίηση των νομοθετικών διατάξεων για θέματα τρομοκρατίας. – Τιμωρεί… Read More »

Αντιπολεμική πορεία στη Λάρισα | 26/5, 12:00

Συμμετέχουμε – στηρίζουμε την αντιπολεμική πορεία στη Λάρισα ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΪΟΥ 12:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ, ΛΑΡΙΣΑ Οι οξυμένες καπιταλιστικές αντιθέσεις δημιουργούν μια συνακόλουθη πύκνωση των περιφερειακών συγκρούσεων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων από την Ουκρανία ως την Παλαιστίνη, από τη Συρία ως την Υεμένη και από το Αιγαίο ως την Κύπρο. Σε αυτό το πολεμικό περιβάλλον η… Read More »

Ανταπόκριση από το εφετείο και τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες συναδέλφους της απεργίας της Κυριακής 28/12/14

Ενημερώνουμε ότι  παύθηκε οριστικά η δίωξη εναντίον των 2 συλληφθέντων συναδέλφων κατά την απεργία της Κυριακής 28 Δεκέμβρη 2014 εξω από τον «Ιανό», λόγω παραγραφής των αδικημάτων για τα οποία κατηγορούνταν.Απο νωρίς το πρωί της Πέμπτης 24 Μάη μέχρι και λίγο πριν τη 1μμ πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση αλληλεγγύης με συμμετοχή πολλών συναδέλφων-συναδελφισσών και συναγωνιστών-συναγωνιστριών έξω από… Read More »