Έξω ο σφαγέας Νετανιάχου από την Ελλάδα: Συγκέντρωση, Πέμπτη 2/1 Μετρό Πανόρμου 18.00

Στις 2 Γενάρη του 2020, επισκέπτεται την Αθήνα, ο αιματοβαμμένος με το αίμα του παλαιστινιακού λαού, πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προκειμένου να υπογράψει από κοινού με τον έλληνα πρωθυπουργό και τον κύπριο πρόεδρο τη συμφωνία «East Med Act». Πρόκειται για μια συμφωνία που στο επίκεντρό της βρίσκεται η αναβάθμιση της θέσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της εμβάθυνσης της στρατιωτικής και ενεργειακής συνεργασίας του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.

Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός αγωγού έκτασης 1.900 χλμ. σε μεγάλα βάθη, μέσω του οποίου θα μεταφέρεται φυσικό αέριο από κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη. Η ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας τονίζοντας τη σπουδαιότητα του αγωγού για την αναβάθμιση της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κόμβο. Αυτό που δεν αναφέρει όμως, είναι ότι πρόκειται για μια επαίσχυντη συμφωνία που αποσκοπεί αποκλειστικά στην ενίσχυση της θέσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων από τα αμερικάνικα, ισραηλινά και ευρωπαϊκά ενεργειακά μονοπώλια. Ταυτόχρονα η συμφωνία αυτή παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και συντελεί στην περαιτέρω κλοπή και αφαίμαξη των παλαιστινιακών ενεργειακών πόρων από τους σιωνιστές. Η κυβέρνηση της ΝΔ, άξιος συνεχιστής της πολιτικής των προκατόχων της του ΣΥΡΙΖΑ, συσφίγγει κι άλλο τις σχέσεις με το σιωνιστικό μόρφωμα, βοηθώντας με κάθε τρόπο το Ισραήλ να επιβάλει την ηγεμονία του στην Ανατολική Μεσόγειο, καθιστώντας την Ελλάδα συνένοχη στις εγκληματικές πολιτικές των σιωνιστών και συνεργώντας στην ιμπεριαλιστική φιλοσιωνιστική στρατηγική των ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο. Συγχρόνως, η συμφωνία για τον Εast Med ρίχνει “καύσιμη ύλη” στους πολεμικούς ανταγωνισμούς στη νοτιο-ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο καθιστώντας για άλλη μια φορά μοναδικούς κερδισμένους τους ιμπεριαλιστές, τα ενεργειακά μονοπώλια και την παγκόσμια βιομηχανία όπλων.

Η επίσκεψη του σφαγέα Νετανιάχου αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό που τρέφει διαχρονικά αισθήματα φιλίας για τον παλαιστινιακό λαό. Χρόνια ολόκληρα οι σιωνιστές εφαρμόζουν γενοκτονία σε βάρος του, συνεχίζουν την πολιορκία της Γάζας, εκτοπίζουν τους Παλαιστίνιους απ’ τη γη τους, τους δολοφονούν και τους βασανίζουν καθημερινά. Και τώρα, την ίδια στιγμή που τα ισραηλινά μαχητικά βομβαρδίζουν την πυκνοκατοικημένη Λωρίδα της Γάζας, την ίδια στιγμή που καταπατούν ακόμα και το ιμπεριαλιστικής έμπνευσης «Διεθνές Δίκαιο», ο πολιτικός εκπρόσωπος των σιωνιστών έρχεται στη χώρα μας, καλοδεχούμενος από τους ντόπιους εντολοδόχους του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου. Ξεχνούν, όμως, πως ο ελληνικός λαός ήταν ανέκαθεν στο πλευρό των Παλαιστινίων. Οι αγώνες για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης γαλούχησαν γενιές και γενιές σπέρνοντας την οργή σε κάθε αγωνιζόμενο και προοδευτικό άνθρωπο που βλέπει αυτήν την άνιση μάχη μεταξύ του παλαιστίνιου «Δαυίδ» και του ισραηλινού «Γολιάθ».

Ας κάνουμε ξεκάθαρο για ακόμη μια φορά, με όλες μας τις δυνάμεις, ότι ο σφαγέας του παλαιστινιακού λαού, Νετανιάχου, δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα. Ας δείξουμε με κάθε τρόπο ότι, όσο η Παλαιστίνη αγωνίζεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Καμία συνενοχή, καμιά συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Συγκέντρωση, Πέμπτη 2 Γενάρη, 18:00, Μετρό Πανόρμου
Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Σχετικά με τις διώξεις αγωνιστών για τις επιθέσεις σε γραφεία της χ.α – καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης

Στις 1.11.2019 πραγματοποιείται εμπρηστική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Χ.Α στην οδό Δηλιγιάννη με αποτέλεσμα την καταστροφή του δεύτερου ορόφου που στεγάζεται μεταξύ άλλων το πολιτικό γραφείο του γ.γ του κόμματος Ν.Μιχαλολιάκου. Σύμφωνα με την δικογραφία που συντάχθηκε, κατά τη διάρκεια της διαφυγής από το σημείο, αυτοκίνητα της “αντί” τρομοκρατικής υπηρεσίας καταδίωξαν αυτοκίνητο και συγκρούστηκαν με αυτό με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των αστυνομικών και την παύση της καταδίωξης τους.

Το γεγονός αυτό στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει μια εκστρατεία στοχοποίησης και διώξεων κατά αγωνιστών του αναρχικού κινήματος. Μια εκστρατεία που κορυφώθηκε με τις συλλήψεις δύο αγωνιστών και τις αστυνομικές μεθοδεύσεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους στοχεύοντας στην προφυλάκιση τους.

Η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου τους από την “αντί” τρομοκρατική υπηρεσία και οι δημοσιογραφικές διαρροές των ημερών προερχόμενες από την ίδια υπηρεσία δημιούργησαν ένα σχεδόν βέβαιο κλίμα προφυλάκισης για τους δύο αγωνιστές διαμορφώνοντας ένα τρομολαγνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο οι σύντροφοι μαζί με τους δικηγόρους και το κίνημα αλληλεγγύης καλέστηκαν να δώσουν μια άνιση μάχη.

Πιο συγκεκριμένα οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του Κράτους με προεξέχοντα την “αντί” τρομοκρατική υπηρεσία κατασκεύασαν σύμφωνα με τις διατάξεις του 187 α μια “τρομοκρατική” οργάνωση με την επωνυμία “Ταξιαρχία” η οποία πρωτοεμφανίστηκε τον Μάρτη 2017 με την επίθεση στα (τότε) κεντρικά γραφεία των φασιστών της Χ.Α στη λεωφόρο Μεσογείων 131 με την ονομασία “Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας”. Σύμφωνα με τα σενάρια της δικογραφίας μέχρι και την τελευταία της επίθεση στα κεντρικά γραφεία της οδού Δηλιγιάννη τον Νοέμβρη του 2019 πραγματοποίησε συνολικά έξι επιθέσεις εναντίων δομών και προσώπων του φασιστικού μορφώματος.

Επιχείρησαν με αυτόν τον τρόπο να αποκόψουν επιλεκτικά αναλήψεις πολιτικής ευθύνης μέσα από έναν γαλαξία αντιφασιστικών-αντικαπιταλιστικών ενεργειών που οδήγησαν μεταξύ άλλων τα τελευταία χρόνια στην σημαντική αποδυνάμωση των φασιστών. Μέσα από δεκάδες επιθέσεις και αναλήψεις πολιτικής ευθύνης επέλεξαν ορισμένες που με πρώτο συνθετικό το όνομα “Ταξιαρχία” θα μπορούσαν να εμφανιστούν σε ένα ανακριτικό γραφείο ως κάτι πειστικό “για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση”. Οι διωκτικές υπηρεσίες με ένα πρόχειρο μαγείρεμα της υπόθεσης επιχείρησαν να σκηνοθετήσουν την ύπαρξη μιας οργάνωσης για να ρίξουν δεκάδες χρόνια φυλακής σε δύο αγωνιστές του ριζοσπαστικού κινήματος και όλο αυτό για να αποκαταστήσει στην δημόσια σφαίρα η “αντι” τρομοκρατική υπηρεσία το τρακαρισμένο προφίλ της παντοδυναμίας της μετά το φιάσκο που υπέστη στην περιοχή των Εξαρχείων.

Συγκεκριμένα η δικογραφία αναφέρεται εκτός από την επίθεση στα – τότε- κεντρικά της Μεσογείων σε τρεις επιθέσεις εναντίων της Τ.Ο και στελεχών του κόμματος στον Ασπρόπυργο που οδήγησαν και στο οριστικό σφράγισμα των γραφείων τους με τις διαφορετικές υπογραφές “Ταξιαρχία Σαχζάτ Λουκμάν”, “Ταξιαρχία Petrit Zifle” και “Ταξιαρχία Abd Elsalam”. Στον εμπρησμό της Τ.Ο Μενιδίου που οδήγησε στην αναστολή επ΄ αόριστον της λειτουργίας της με την υπογραφή “Ταξιαρχία Ντουρρούτι”. Στην καταστροφή του πολιτικού γραφείου του Φύρερ στην Δηλιγιάννη ενέργεια που κανένας δεν έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Το διογκωμένο και ανυπόστατο κατηγορητήριο συντάχθηκε μεταξύ άλλων με ανώνυμα τηλεφωνήματα στην γνωστή υπηρεσία που δεν διαθέτει και αναγνώριση κλήσης(!!), περιλαμβάνει ψεύδη και υπερβολές που αποδομούνται με μια μόνο ανάγνωση της δικογραφίας. Οι διώξεις των δύο συντρόφων που συνελλήφθησαν περίπου δυο μήνες μετά το συμβάν της Δηλιγιάννη τελικά αφορούν δύο επιθέσεις στα γραφεία της Χ.Α. Συγκεκριμένα στην Τ.Ο Μενίδι και στα κεντρικά της Δηλιγιάννη. Με “στοιχεία” ότι σε αυτές τις δύο ημερομηνίες που πραγματοποιήθηκαν οι εμπρησμοί, οι σύντροφοι έτυχε να νοικιάσουν για προσωπική τους χρήση αυτοκίνητα κάτι που θεωρήθηκε ύποπτο από την εν λόγω υπηρεσία.

Ταυτόχρονα φρόντισαν να διοχετεύουν σε γνώριμες δημοσιογραφικές κλίκες τελείως ανυπόστατα και διογκωμένα σενάρια περί συμμετοχής των δυο συλληφθέντων σε οργανώσεις αντάρτικου πόλης εμφανίζοντας τους ως τμήμα μιας ενεργούς ομάδας αντιεξουσιαστών που δραστηριοποιείται στα Εξάρχεια η εξάρθρωση της οποίας παραμένει βασική προτεραιότητα για την ελ.ασ.

Ακόμα η εμφάνιση των συντρόφων στα δικαστήρια με αλεξίσφαιρα γιλέκα και συνοδευόμενοι από τα ΕΚΑΜ παράλληλα με την διαρκή στοχοποίηση τους σχεδόν από το σύνολο των δημοσιογράφων ως “βομβιστές των γραφείων της Χ.Α” αναβάθμιζε διαρκώς ποινικά το προφίλ των συντρόφων με μοναδικό κίνητρο την προφυλάκιση τους. Ενώ η εκκένωση της κατάληψης Κούβελου την επόμενη μέρα των συλλήψεων με αφορμή την λήξη του τελεσίγραφου Χρυσοχοίδη επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς να συνδεθεί επικοινωνιακά με τις συλλήψεις συντρόφων παρουσιάζοντας την κατάληψη ως το υποτιθέμενο ορμητήριο τους.

Σε μια συγκυρία που η δίκη των εγκληματιών της Χ.Α πλησιάζει στο τέλος της και η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων για την δολοφονία Φύσσα, υποβαθμίζοντας και νομιμοποιώντας την ανθρωποκτόνα βία της οργάνωσης σε περιπτώσεις κατά συνδικαλιστών και μεταναστών. Μη διστάζοντας μάλιστα μεταξύ άλλων να αναφέρει στο σκεπτικό της αθώωσης τους – που σε ορισμένα σημεία θυμίζει περισσότερο ανάληψη πολιτικής ευθύνης για την δράση της οργάνωσης- ότι τουλάχιστον αυτοί έδιναν ένα πιάτο φαΐ σε Έλληνες. Σε μια συγκυρία που οι βασανιστές της ομάδας “δ” απολαμβάνουν την ατιμωρησία για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε αγωνιστές και αγωνίστριες αποδεικνύοντας ότι η ταξική αντιβία είναι η μόνη μορφή προλεταριακής δικαιοσύνης που εφαρμόστηκε σε αυτόν τον τόπο. Σε μια συγκυρία που η κυβέρνηση της Ν.Δ δείχνει τα δόντια της απέναντι στους φτωχούς και όσους δεν σκύβουν το κεφάλι με εκκενώσεις καταλήψεων, εξευτελισμούς και βασανιστήρια στα Α.Τ και στην γειτονιά των Εξαρχείων. Με διατάξεις και νομοσχέδια που καταστέλλουν ευθέως το δικαίωμα στην απεργία, στις διαδηλώσεις και στο πανεπιστημιακό άσυλο η κυβέρνηση της Ν.Δ επιχειρεί μόλις σε λίγους μήνες διακυβέρνησης να πάρει πίσω αυτά που κερδήθηκαν μέσα σε δεκαετίες αγώνα με τεράστιο κόστος και θυσίες από την αγωνιζόμενη κοινωνία. Διεξάγει μια ολομέτωπη επίθεση στα κοινωνικά κεκτημένα εφαρμόζοντας μια πολιτική κοινωνικής γενοκτονίας σε πρόσφυγες και μετανάστες ενώ παράλληλα χτίζει ένα Οργουελιανού τύπου ρατσιστικό και αυταρχικό αστυνομικό κράτος που προβαίνει σε παρακολουθήσεις αγωνιστών και πολιτικών χώρων, κατασκευάζει διώξεις και κατηγορητήρια, φακελλώνει αγωνιστές και αγωνίστριες στοχεύοντας στην εξουδετέρωση της αντίστασης και επενδύοντας στην συντηρητικοποίηση και τον φόβο της κοινωνίας.

Σε αυτή την συγκυρία οι σύντροφοι μας οδηγήθηκαν με ένα κακοστημένο και σαθρό κατηγορητήριο σε ανακριτή και εισαγγελέα για να απολογηθούν για το “έγκλημα” του να παραμένεις αγωνιστής. Επιβάλλοντας σε αυτούς εξαιρετικά αυστηρούς περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων την υποχρεωτική εμφάνιση τέσσερις φορές τον μήνα στο Α.Τ της περιοχής τους και την καταβολή εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ στον καθένα μέχρι τις 17.1.2020. Κάνοντας σαφές με αυτόν τον τρόπο ότι η οικονομική αφαίμαξη του ανταγωνιστικού κινήματος αποτελεί διαχρονικό στόχο του συστήματος και βασικό εργαλείο που στοχεύει στην εξόντωση και στην αποδυνάμωση του.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να είναι καθαρό ότι άσχετα με τις εξόφθαλμες κατασταλτικές μεθοδεύσεις εναντίων των συντρόφων μας,η υπεράσπιση του μαχητικού αντιφασισμού και συνολικά της κινηματικής αντιβίας απέναντι στο σύστημα που γεννάει την βία, την εκμετάλλευση και την ανισότητα δεν εγκλωβίζεται σε διλήμματα αθωότητας και ενοχής.

Η κινηματική αυτοάμυνα απέναντι στον αυταρχικό και αγοραίο νεοφιλελευθερισμό που χρησιμοποιεί τον φασισμό για να τσακίσει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις αποτελεί την υπαρξιακή θέση του αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο. Αποτελεί την θέση μάχης των καταπιεσμένων σε όλη την γη και ένα από τα κυρίαρχα μέσα διεκδίκησης στην φαρέτρα τους. Γιατί η οργανωμένη έκφραση της ταξικής αντιβίας αποτελεί την μοναδική πιθανότητα να αναμετρηθούμε νικηφόρα με τον καπιταλισμό και την κρατική καταστολή. Γιατί η αντιφασιστική αντιβία δεν δικάζεται σε αστικά δικαστήρια ούτε είναι νόμιμη ή παράνομη. Είναι ιστορικά επιβεβλημένη και διαχρονικά δίκαιη.

Με αυτά τα δεδομένα καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα να στηρίξει την προσπάθεια να μαζευτούνε οι εγγυήσεις μέχρι την προκαθορισμένη ημερομηνία ώστε οι σύντροφοι μας να μην προφυλακιστούν. Καλούμε στην δημιουργία μιας συνέλευσης που θα επιχειρήσει να λειτουργήσει ως πανελλαδικό συντονιστικό για την συγκέντρωση των απαραίτητων χρημάτων. Δείχνοντας για ακόμα μια φορά έμπρακτα στο κράτος και τους μηχανισμούς του ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων αποτελεί την θεμέλια λίθο για την συγκρότηση και την οικοδόμηση ενός επαναστατικού κινήματος. Αυτή είναι και η επόμενη μάχη που καλούμαστε να δώσουμε απέναντι στους κατασταλτικούς μηχανισμούς που επιχειρούν μέσω της μη καταβολής του υπέρογκου κόστους της εγγύησης να προφυλακίσουν τους συντρόφους.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Ενημέρωση – Συνάντηση Σάββατο 28/12 18:00 πολυτεχνείο κτήριο Γκίνη.

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία συντρόφων/συντροφισσών

Νίκη του απεργού πείνας σύντροφου Κώστα Σακκά

Ο σύντροφος Κώστας Σακκάς είχε προχωρήσει από τις 16/12 σε απεργία πείνας διεκδικώντας να σπάσει το καθεστώς εξαίρεσης που του είχε επιβληθεί από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του. Απέναντι σε αυτή την συνθήκη ο σύντροφος Κώστας Σακκάς επέλεξε τον δρόμο του αγώνα και νίκησε. Σήμερα εγκρίθηκε η μεταγωγή του από τις φυλακές Νιγρίτας στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η σημερινή συνέλευση που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 7μμ ακυρώνεται. Σύντομα θα υπάρξει αναλυτικό κείμενο του ίδιου του συντρόφου.

ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ!

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Κώστα Σακκά

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Κ. Σακκά – Δευτέρα 23/12 στις 7μμ – ΕΜΠ κτ. Γκίνη

Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στο ΕΜΠ – κτήριο Γκίνη στις 19:00 συνεχίζεται η συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Κώστα Σακκά. Κατά την διάρκεια της συνέλευσης θα συζητηθούν κινήσεις και δράσεις αλληλεγγύης.

Ακολουθεί το κείμενο του συντρόφου Κώστα Σακκά για την έναρξη της απεργίας πείνας:

“Στους 6 μήνες που βρίσκομαι στις φυλακές Κορυδαλλού για δικαστικές υποχρεώσεις, μου έχει επιβληθεί ένα άτυπο καθεστώς εξαίρεσης, στερώντας μου το δικαίωμα στα ευεργετικά ημερομίσθια, αποκλείοντας με από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, απαγορεύοντας μου να συμμετέχω σε οποιαδήποτε δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό της φυλακής και η οποία μπορεί να λειτουργήσει επιβοηθητικά για την ποινική μου κατάσταση. Μου επιβάλλεται ουσιαστικά άτυπα μια πρώτη ποινή πριν ακόμα ακούσω την ετυμηγορία των δικαστών.

Από σήμερα 16/12 ξεκινάω απεργία πείνας με αίτημα να σπάσει το καθεστώς εξαίρεσης στο οποίο βρίσκομαι.

Καμία εξαίρεση για κανέναν κρατούμενο από αυτά που στο παρελθόν έχουμε κερδίσει με αγώνες.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΚΚΑΣ

16/12, Φυλακές Κορυδαλλού”

Σύντομη ενημέρωση από Ευελπίδων: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο σύντροφοι που κατηγορούνται για επιθέσεις σε γραφεία της Χ.Α.

Το βράδυ της Πέμπτης 19/12/19, έπειτα από μια πολύωρη διαδικασία στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο σύντροφοι που κατηγορούνται με τον 187Α για επιθέσεις σε γραφεία της ΧΑ, με περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, 4 παρών σε Α.Τ το μήνα και καταβολή εγγύησης 15 χιλιάδες ευρώ ο καθένας μέχρι 17/01/2020.

Οι σύντροφοι Κ.Δ και Δ.Λ οδηγήθηκαν, από τη ΓΑΔΑ όπου κρατούνταν, στα ανακριτικά και εισαγγελικά γραφεία από τους κουκουλοφόρους της “αντί”τρομοκραικής, ενώ στη συγκέντρωση Αλληλεγγύης -καθ’ όλη τη διάρκεια της- συμμετείχαν πολλές δεκάδες σύντροφοι και συντρόφισσες, με την έντονη παρουσία διμοιριών ΜΑΤ.

Θ’ ακολουθήσει αναλυτικότερη ενημέρωση.

Η Αλληλεγγύη ήταν, είναι και θα είναι το όπλο μας.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, στους 2 συλληφθέντες συντρόφους που κατηγορούνται για επιθέσεις στα γραφεία της ΧΑ (Πέμπτη 19/12, 13:00, δικαστήρια Ευελπίδων)

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, για τους 2 συντρόφους, που συνελήφθησαν από την “αντι”τρομοκρατική υπηρεσία, στις 16/12, κατηγορούμενοι, με τον 187Α, για επιθέσεις στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη Δηλιγιάννη και στο Μενίδι.

Οι σύντροφοι, την Τρίτη 17/12, οδηγήθηκαν ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας, όπου και πήραν διήμερη προθεσμία.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Πέμπτη 19/12, 13:00, δικαστήρια Ευελπίδων

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

                                                  Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ στην αστυνομική κτηνωδία Πέμπτη 19/12 Πλ. Εξαρχείων, 6 μ.μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

ενάντια στην κρατική καταστολή, στην αστυνομική κτηνωδία και στην κατοχή των Εξαρχείων

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ, 6 Μ.Μ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019 ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

¡NO PASARAN!

Αναρχικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ», Κατάληψη ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37, Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26, Squat for Refugees/Migrants SPIROU TRIKOUPI 17, TΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών), Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση ΑΡΟΔΑΜΟΣ, Κ*ΒΟΞ Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο, Αντιφασιστική-Αντιεξουσιαστική συνέλευση Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου, Σύντροφοι και Συντρόφισσες

Σύντομη ενημέρωση από την εργατική διαδήλωση στις 30 Νοέμβρη 2019.

Το Σάββατο 30 Νοέμβρη 2019, στο πλαίσιο της οργανωμένης από τα κάτω και οριζόντια συντονισμένης κοινής δράσης των σωματείων μας (βλ. πρόσφατη σχετική κοινή ανακοίνωση), προχωρήσαμε σε μια μεγάλη εργατική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις 12.00 και για μια ώρα περίπου πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση στην Πλ. Κοραή, κατά την οποία διαβάζαμε από τη μικροφωνική σχετικές ανακοινώσεις. Αρχικά κινηθήκαμε επί της Πανεπιστημίου και της Σταδίου με μια πρώτη στάση στο Υπ. Εργασίας. Η επόμενη στάση μας έγινε στο Σύνταγμα, πρώτα στο ύψος του Public και αμέσως μετά στο Υπ. Οικονομικών. Στη συνέχεια αφού πορευτήκαμε έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ (στην οδ. Ξενοφώντος) και από τη Βουλή, φτάσαμε μέχρι τα Προπύλαια, όπου και ολοκληρώθηκε η διαδήλωση.

Στην εργατική διαδήλωση συμμετείχαν πολλές εκατοντάδες συναδέλφων-συναδελφισσών και συναγωνιστών-συναγωνιστριών από εργατικά σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, από συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων, από συλλογικά εγχειρήματα αγώνα σε γειτονιές και από διάφορες άλλες δυνάμεις του ταξικού-κοινωνικού κινήματος.

Την ίδια ώρα αντίστοιχη εργατική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Η εργατική διαδήλωση οργής, αξιοπρέπειας και διεκδίκησης του Σαββάτου 30 Νοέμβρη αποτελεί έναν από τους βασικούς σταθμούς μας στο δρόμο για μια νέα διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία στις 19 Μάρτη 2020.

Να δώσουμε μια δυναμική συνέχεια στους κοινούς αγώνες μας για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα, για τις ανάγκες, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας!

Επόμενη ανοιχτή σύσκεψη σωματείων: Δευτέρα 9 Δεκέμβρη 2019, 7.30μμ, γραφεία ΣΥΒΧΨΑ, ΣΕΦΚ, ΣΒΕΜΚΟ, Σωμ. Εργ. Public (Λόντου 6, Εξάρχεια)

¡NO PASARAN!: Ανοιχτή Συνέλευση Τετάρτη 18/12 ενόψει της ΠΟΡΕΙΑΣ ενάντια στην αστυνομική κτηνωδία (Πέμπτη 19/12 Πλ. Εξαρχείων 18.00)

“Το αίμα χύθηκε και δεν μαζεύεται. Δεν ζω με φόβο, ούτε με μίσος. Το μίσος μου είναι ταξικό, πηγάζει από τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Ζω με τη φράση που είπε εκείνη η κοπέλα: «Μη φοβάσαι, θα πάμε μαζί». Είναι λυτρωτικό, δεν περιλαμβάνει καμιά υπόσχεση ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά τη δέσμευση πως ό,τι κι αν γίνει θα πάμε μαζί.”

Γιάννης Καυκάς, 8 Δεκέμβρη 2019

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΝΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Ο ΦΟΒΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στις καταλήψεις και μνήμης και αντίστασης 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου και το ξέσπασμα της κοινωνικής εξέγερσης, που πραγματοποιήθηκαν στις 5 και 6 Δεκέμβρη 2019 στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας, αποτέλεσαν σημαντικές στιγμές του αγώνα που αναπτύσσεται την τελευταία περίοδο ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους. Χιλιάδες αναρχικοί/ές και συνολικότερα αγωνιστές και αγωνίστριες της βάσης αψήφησαν την κρατική τρομοκρατία που επιχειρείται να επιβληθεί μέσα από τις συνεχείς επιθέσεις στον κόσμο του αγώνα και στις αυτοοργανωμένες δομές του, τις εκκενώσεις πολιτικών και στεγαστικών καταλήψεων, το βίαιο ξεσπίτωμα οικογενειών προσφύγων και μεταναστριών και τον εγκλωβισμό τους σε άθλια και απομονωμένα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την καθημερινή καθεστωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ, τις παρακολουθήσεις αγωνιστών και κινηματικών χώρων, την κατοχή των Εξαρχείων και την αστυνομοκρατία στην πόλη και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στα κρατικά επιτελεία: Οι καταλήψεις δεν παραδίνονται μάχονται – ενάντια στην κρατική καταστολή η εξέγερση μένει ζωντανή, στέλνοντας στα σκουπίδια τα τελεσίγραφα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και κλονίζοντας την αλαζονεία της εξουσίας να συντρίψει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις.

Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη το κράτος επιχείρησε να επιβάλει τον τρόμο πραγματοποιώντας επιθέσεις με τη μορφή αντιποίνων στη γειτονιά των Εξαρχείων το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη υιοθετώντας τακτική στρατού κατοχής, αντιμετωπίζοντας τους διαδηλωτές και τις διαδηλώτριες, τους κατοίκους και τους θαμώνες ως εσωτερικό εχθρό και συνολικά τη περιοχή ως εχθρικό έδαφος. Έτσι αμέσως μόλις η κεφαλή της πορείας κατέληξε στο μνημείο του Α. Γρηγορόπουλου στην οδό Μεσολογγίου για να τιμήσει την μνήμη του και αφού πρώτα οι αστυνομικές δυνάμεις έκοψαν το μεγαλύτερο μέρος της ώστε να μην προσεγγίσουν οι χιλιάδες των διαδηλωτών το σημείο, εξαπέλυσαν συντονισμένη επίθεση κατά όποιου βρίσκονταν στους δρόμους χτυπώντας, βασανίζοντας, συλλαμβάνοντας και επιπλέον συστηματοποιώντας μια πρακτική που επιχειρεί την ταπείνωση όσων πέφτουν στα χέρια τους, με το δημόσιο ξεγύμνωμα και την αποθράσυνση της σεξιστικής χυδαιότητας και διαστροφής των φασιστών μπάτσων. Αυτή η τακτική είχε επαναληφθεί στα Εξάρχεια στις 17 Νοέμβρη με τον άγριο ξυλοδαρμό και τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων που απλά βρίσκονταν στην περιοχή, όπως και στις 7 Νοέμβρη όπου επιπλέον περικυκλώθηκε για ώρες το καφενείο στην πλατεία Εξαρχείων και βασανίστηκε μετά την αναίτια σύλληψή του ο σύντροφος Λ. Γ., ενώ καθημερινές είναι οι περιπτώσεις λεκτικών επιθέσεων και τραμπουκισμών από τους μπάτσους των ΜΑΤ που έχουν στρατοπεδεύσει στη γειτονιά κατά γυναικών, νεολαίων και γενικότερα οποιουδήποτε κινείται στους δρόμους.

Πρόκειται για μια κεντρική κρατική πολιτική εμπέδωσης του φόβου στον πληθυσμό μέσα από το χτύπημα του πιο ζωντανού και αγωνιστικού κομματιού της κοινωνίας και την εγκαθίδρυση ενός “καθεστώτος εξαίρεσης”, που αναπαράγεται ανοιχτά από τα πλήρως ελεγχόμενα καθεστωτικά ΜΜΕ ώστε να λειτουργήσει παραδειγματικά για όλους. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται επίσης οι δηλώσεις του φασιστικού συρφετού των κρατικών αξιωματούχων περί “αναγκαστικότητας της κρατικής βίας” για την επιβολή του δόγματος “νόμος και τάξη” και η επίσημη κάλυψη της αστυνομικής κτηνωδίας από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης που έδωσε το πράσινο φως για τη συνέχιση της δολοφονικής δράσης των σωμάτων ασφαλείας κατά όσων αντιστέκονται στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα προλειαίνοντας το έδαφος για έναν νέο Γιάννη, για έναν νέο Αλέξανδρο, στοχεύοντας και ευελπιστώντας πως αυτή τη φορά οι κοινωνικές αντιδράσεις θα πνιγούν στο φόβο της κρατικής τρομοκρατίας.

Από τη μεριά μας, ως ανοιχτή κινηματική διαδικασία αλληλεγγύης στις δομές του αγώνα και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, έχοντας βρεθεί στο δρόμο το τελευταίο διάστημα με χιλιάδες άλλους αγωνιστές ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους ανθρώπους που εξοργίζονται μπροστά στην αστυνομική κτηνωδία και απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους να σταθούν με αξιοπρέπεια απέναντι στην ιδεολογική και κατασταλτική επίθεση του κράτους και των αφεντικών, να υπερασπιστούμε συλλογικά το δίκιο των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, να σπάσουμε μαζικά και μαχητικά την τρομοκρατία του κράτους στον δρόμο, στη δουλειά, στο σχολείο, στις σχολές, στις γειτονιές, να θέσουμε φραγμό στη δολοφονική του βία.

Ας μην επαίρονται τα δεξιά ρετάλια της εξουσίας για την κατίσχυση της κοινωνίας και μην ξερογλείφονται τα αριστερά της δεκανίκια για την υποταγή, το φόβο, την ενσωμάτωση και την ανάθεση που μπορεί να παράξει η αστυνομική μπότα. Σε αυτήν την κοινωνία που λίγα χρόνια πριν ξέσπασε η εξέγερση του ‘08 και οι μεγάλες κινητοποιήσεις του 2010 – 12, σοβούν νέοι Δεκέμβρηδες. Στους πόθους των από κάτω για το δίκιο, στις μικρές και μεγάλες αντιστάσεις που αναπτύσσονται καθημερινά και στις αγωνιστικές εμπειρίες που κατακτιούνται πέρα από τα θεσμικά όρια της διαμαρτυρίας και τον εγκλωβισμό στον συσχετισμό των συστημικών πολιτικών δυνάμεων, στη συγκρότηση, συμμετοχή και κινητοποίηση αδιαμεσολάβητων κοινωνικών – ταξικών μετώπων αντίστασης, στις καρδιές και τα μυαλά των νέων αγωνιστών, των συντρόφων και συντροφισσών που κατά χιλιάδες κατεβαίνουν στους δρόμους συγκροτώντας τα αναρχικά και ριζοσπαστικά μπλοκ των διαδηλώσεων.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

ενάντια στην κρατική καταστολή, στην αστυνομική κτηνωδία και στην κατοχή των Εξαρχείων

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ, 6 Μ.Μ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019 ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

¡NO PASARAN!

Αναρχικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ», Κατάληψη ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37, Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26, Squat for Refugees/Migrants SPIROU TRIKOUPI 17, TΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών), Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση ΑΡΟΔΑΜΟΣ, Κ*ΒΟΞ Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο, Αντιφασιστική-Αντιεξουσιαστική συνέλευση Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου, Σύντροφοι και Συντρόφισσες

Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο (τομέας Ελλάδας): Εκδήλωση Διεθνιστικής Αλληλεγγύης (EMΠ, 20/12)

19-22 ΔEKEMΒΡΗ 2000

Σφαγή των αγωνιζόμενων πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές της Τουρκίας, από το στρατό και την αστυνομία. «Μέχρι το τέλος, μέχρι τον τελευταίο μας σύντροφο θα αντισταθούμε. Θα πεθάνουμε αλλά δε θα παραδοθούμε!»

20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019

Ημέρα μνήμης και τιμής, για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους αγωνιστές, που δολοφονήθηκαν, στις φυλακές της Τουρκίας, κάνοντας μαζική απεργία πείνας, εναντιωμένοι στην απομόνωσή τους σε λευκά κελιά, στις φυλακές τύπου F. Γι΄ αυτούς που μετατρέποντας το σώμα τους σε δάδες, άναψαν φωτιές εξέγερσης και φώτισαν το μαύρο σκοτάδι. Γι’αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους, για να θριαμβεύσει η ζωη…

ΟΙ 122 ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ / ΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ!ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

Halkız Haklıyız Kazanacağız!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ F Tipi film

Παρασκευή 20/12, 18:30, Πολυτεχνείο

Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο (τομέας Ελλάδας)