Κάτω τα χέρια από τις απελευθερωμένες Ζαπατιστικές κοινότητες

10 ΑΠΡΙΛΗ – 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΠΑΤΑ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΛΑΟΥΣ

“Στις 10 Απρίλη συμπληρώνονται 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΙΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΜΙΛΙΑΝΟ ΖΑΠΑΤΑ, δολοφονία που διέπραξε το πολιτικό καθεστώς που, παρά τους “μετασχηματισμούς” του, εξακολουθεί να μας κυβερνάει ως σήμερα”.

(Συνέλευση της αντίστασης του Αμιλσίνγκο /Μέτωπο των λαών για την υπεράσπιση της γης και του νερού, Μορέλος – Πουέμπλα – Τλαξκαλα /Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο/Ιθαγενικό Συμβούλιο Διακυβέρνησης /Ζαπατιστικός στρατός για την Eθνική Aπελευθέρωση-EZLN)

25 χρόνια από την ένοπλη εξέγερση του Ζαπατιστικού Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης, ένας νέος πόλεμος κατάκτησης εκτυλίσσεται στα εδάφη των Ζαπατίστας και των ιθαγενών λαών. Η θεσμική αριστερά του Andrés Manuel López Obrador απειλεί την ίδια την ύπαρξη της ζαπατιστικής αυτονομίας και των ιθαγενών κοινοτήτων με την επιβολή αναπτυξιακών προγραμμάτων όπως, μεταξύ άλλων, το Τρένο Μάγια, τον Corredor transístmico (ένωση Ατλαντικού – Ειρηνικού μέσω ενός μεγάλου αυτοκινητόδρομου) και το PROARBOL (σχέδιο δενδροφύτευσης εκατομμυρίων εκταρίων της ζούγκλας Λακαντόνα με χωροκατακτητικά και εμπορεύσιμα δέντρα). Προγράμματα που για τους ζαπατιστικούς και ιθαγενείς λαούς σημαίνουν καταστροφή και θάνατο.

Το παρόν στο Μεξικό δε σταματά να είναι τουλάχιστον σκληρό. Στις 20 Φεβρουαρίου, ο σύντροφος Σαμίρ Φλόρες Σομπεράνες δολοφονήθηκε από το νεοφιλελεύθερο καθεστώς. Δεν ξέρουμε αν ήταν η κυβέρνηση, οι επιχειρηματίες, τα πληρωμένα καρτέλ του εγκλήματος, ή και οι τρεις μαζί, αλλά γύρω στις 5:40 πμ, ένοπλοι που επέβαιναν σε δύο οχήματα πήγαν στο σπίτι του Σαμίρ, του χτύπησαν την πόρτα και όταν εκείνος βγήκε, δέχθηκε 4 πυροβολισμούς, οι δύο στο κεφάλι του αφαίρεσαν τη ζωή λίγα λεπτά αργότερα. Ο Σαμίρ, την προηγούμενη ημέρα, εξέθετε τους λόγους για τους οποίους οι λαοί του Morelos εναντιώνονται στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Morelos, ένα θερμοηλεκτρικό πρόγραμμα της Huexca, που σε συνδυασμό με άλλα συμπληρωματικά έργα, υφαρπάζουν τη γη και απειλούν τη ζωή της περιοχής.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συντρόφων μας Ζαπατίστας και των οργανωμένων στο Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο ιθαγενών λαών του Μεξικού. Και τους δηλώνουμε ότι ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΕΣ. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας.

Αλληλεγγύη στη Ζαπατιστική αυτονομία.

Κάτω τα χέρια από τις απελευθερωμένες Ζαπατιστικές κοινότητες.

Ζήτω ο Ζαπατιστικός Στρατός για την Εθνική Απελευθέρωση – EZLN

Να υπερασπιστούμε την ελπίδα που ζει και αντιστέκεται στα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 18:30

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (ομάδα αναρχικών & κομμουνιστών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *