Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνένοχη στη γενοκτονία του λαού της Υεμένης

Δεν έχει τελειωμό ο κατήφορος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Τελευταίο κρούσμα απόλυτου πολιτικού και ηθικού ξεπεσμού αποτελεί η πώληση των 300.000 βλημάτων τεθωρακισμένων των 105 mm στη δολοφονική μηχανή της σαουδαραβικής μοναρχίας των Αλ Σαούντ. Το αντάλλαγμα για την πώληση πολεμικού υλικού, που θα χρησιμοποιηθεί στις επιχειρήσεις εξόντωσης του λαού της Υεμένης, ανέρχεται στα 64 εκατομμύρια ευρώ. Με τόσα χρήματα ανταλλάσσονται για την “ριζοσπαστική αριστερά” και το (ακρο)δεξιό δεκανίκι της οι 9.000 νεκροί και οι 60.000 τραυματίες στον βρώμικο πόλεμο που έχει κηρύξει η Σαουδική Αραβία ενάντια στον λαό της Υεμένης, με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Βρετανίας και τη μυστική συνδρομή ισραηλινών συμβούλων. Με τόσα χρήματα ανταλλάσουν οι “ανθρωπιστές” του ελληνικού κράτους τη βαρβαρότητα και την ολοσχερή καταστροφή μιας χώρας. Με τόσα χρήματα κάνουν πως δεν είδαν, δεν άκουσαν για τα 17 εκατομμύρια των ανθρώπων που υποσιτίζονται, για τους 2.000 νεκρούς από τη χολέρα, για τους 3.500.000 εκτοπισμένους και τους 200.000 πρόσφυγες. Business as usual, πάνω στα νεκρά κορμιά των παιδιών που αποδεκατίζονται από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, το λιμό και από ασθένειες ιάσιμες σε μη πολεμικές συνθήκες.

Στην περίπτωση της Υεμένης ξεδιπλώνεται όλη η υποκρισία του επιλεκτικού πρωτοκοσμικού “ανθρωπισμού”. Από τον Μάρτιο του 2015 που ξεκίνησε η εισβολή του συνασπισμού των αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία,σχεδόν2000 παιδιά έχουν σκοτωθεί, χιλιάδες έχουν ακρωτηριαστεί και μισό εκατομμύριο υποφέρουν από υποσιτισμό. Σύμφωνα με έκθεση της UNICEF (Ιούνιος του 2017) κάθε 10 λεπτά ένα παιδί μικρότερο των 10 ετών πεθαίνει από αιτίες που μπορούσαν να αποφευχθούν. Έχουν γίνει πάνω από 200 επιθέσεις εναντίον σχολείων και 100 εναντίον νοσοκομείων, ενώ έχουν καταστραφεί ζωτικής σημασίας υποδομές, όπως ηλεκτρικά δίκτυα και δίκτυα υδροδότησης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ τόσο η στρατιωτική εισβολή όσο και ο ασφυκτικός αποκλεισμός που έχει επιβληθεί στην Υεμένη θα προκαλέσουν το μεγαλύτερο λιμό των τελευταίων δεκαετιών, ο οποίος θα έχει εκατομμύρια θύματα εάν ο αποκλεισμός δεν αρθεί το ταχύτερο δυνατό.

Εμείς από την πλευρά μας αδιαφορούμε για την πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση για την “οσμή σκανδάλου” πίσω από την εν λόγω πώληση. Σκοπός αυτής της ανούσιας κοκορομαχίας είναι να αποπροσανατολίσει από το βασικό επίδικο. Στην πραγματικότητα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν διαφωνούν πουθενά ως προς τις βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις του ελληνικού κράτους Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τους προκατόχους της και να επιταχύνει την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Η στήριξη σύσσωμου του αστικού μπλοκ της στρατηγικής επιλογής πρόσδεσης της χώρας στο άρμα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού καθιστά όλα τα κόμματα συνένοχα στο διαρκές ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Και ακόμα χειρότερα, με την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει βάψει τα χέρια της με το αίμα του λαού της Υεμένης. Το αν αυτή η πώληση συνιστά ταυτόχρονα και οικονομικό σκάνδαλο, όπως καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι δευτερεύουσας και ήσσονος σημασίας στην παρούσα φάση.

Απέναντι στην ομόθυμη συμπόρευση όλου του αστικού μπλοκ πάνω στις βασικές στρατηγικές επιλογές του ελληνικού κράτους, με κυρίαρχη αυτή της συμμετοχής στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δικό μας καθήκον είναι να χτίσουμε ένα αντιπολεμικό, διεθνιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα βάλει φραγμό στο νέο παγκόσμιο σφαγείο που ετοιμάζουν οι δυνάστες μας και θα οικοδομήσει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ

ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ!

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών-Κομμουνιστών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *