Για τη διαδήλωση στον Άραξο ενάντια στην επανεγκατάσταση πυρηνικών όπλων

Την Κυριακή 12 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε –με τη συμμετοχή περίπου 200 διαδηλωτών- η διεθνιστική-αντιπολεμική κινητοποίηση στην αεροπορική βάση του Άραξου Αχαϊας ενάντια στην πιθανή επανεγκατάσταση νατοϊκών πυρηνικών όπλων.

Η Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών), ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της αναρχικής ομάδας “Δυσήνιος Ίππος”-μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης, κάλεσε και συμμετείχε μαζί με συντρόφους-συντρόφισσες, σε μπλοκ με πανώ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΌ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. Στην κινητοποίηση επίσης καλούσαν και συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, αριστερές οργανώσεις και κόμματα. Είχε προηγηθεί προσυγκέντρωση στο κέντρο της Πάτρας (πλ. Τριών Συμμάχων) και από εκεί μαζική μετάβαση, με πούλμαν και αυτοκίνητα, στο χωριό Λακκόπετρα απ’ όπου και ακολούθησε πορεία σχεδόν 4 χλμ μέχρι την αεροπορική βάση, στην πύλη της οποίας είχε στηθεί φραγμός από αστυνομικές διμοιρίες. Κατά τη διάρκεια της πορείας, φωνάχτηκαν και γράφτηκαν διεθνιστικά-αντιπολεμικά, αντικρατικά-αντικαπιταλιστικά-αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα.

Το ελληνικό κράτος ως μεσίτης της ντόπιας αστικής τάξης που επιδιώκει μερίδιο από την πίτα της ιμπεριαλιστικής λεηλασίας– ακολουθεί πολιτική ουράς του ευρωατλαντικού μπλοκ, και ιδιαίτερα της αμερικάνικης συνιστώσας του, εμπλέκοντας τη χώρα στη δίνη επικίνδυνων ενδοϊμπεριαλιστικών και ενδοαστικών ανταγωνισμών, και κύρια στον οξυμένο ανταγωνισμό των ΗΠΑ του Τραμπ με την Τουρκία του Ερντογάν. Απτά δείγματα αυτής της πολιτικής ουράς, αποτελούν η οικονομική συνεργασία και η στενή στρατιωτική συμμαχία Ελλάδας και Κύπρου με το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και την αμερικανόδουλη χούντα της Αιγύπτου όπως επίσης και η οικονομική συνεργασία (μέσω και της πώλησης πυρομαχικών) με τη σύμμαχη του ISIS και της Αλ Κάινταπετρελαιομοναρχία της Σαουδικής Αραβίας που μακελεύειε την υποκριτική σιωπή της Δύσης– το λαό της Υεμένης. Σ’ αυτό το πλαίσιο, με την Ελλάδα ως το πλέον “φίλιο έδαφος” για τη νατοϊκή πολεμική μηχανή στη φλογισμένη ανατολική Μεσόγειο, εντάσσονται και οι αμερικάνικοι σχεδιασμοί για τη μεταφορά του πυρηνικού οπλισμού από τη βάση του Ιντσιρλίκ σ’ εκείνη του Αράξου.

Οι λαοί σε Ελλάδα και Τουρκία και οι λαοί σ’ όλο τον κόσμο όχι απλώς δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτούς τους σχεδιασμούς, αλλά αντίθετα κινδυνεύουν να μετατραπούν για ακόμα μια φορά στην Ιστορία σε κρέας για κανόνια. Ήδη η νατοϊκή βάση στη Σούδα αποτελεί βασικό ορμητήριο των ΗΠΑ για πολεμικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή (Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία). Ήδη η πιο αμερικανόδουλη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης προφέρει γη και ύδωρ στους ευρωατλαντικούς πάτρωνες της. Ήδη η πύκνωση των περιφερειακών συγκρούσεων σε όλο τον πλανήτη, που εμφανίζεται μ ένα συνδυασμό “θερμών” και “ψυχρών” πολέμων, μας δείχνει πως ζούμε σε μια εποχή έρποντος παγκοσμίου πολέμου.

Καθήκον μας είναι να αντισταθούμε στη στρατηγική επιλογή πρόσδεσης της ντόπιας αστικής τάξης και του κράτους της στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, να σαμποτάρουμε στην πράξη τους επικίνδυνους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς που λαμβάνουν χώρα στον τόπο μας, να οικοδομήσουμε ένα διεθνιστικό-αντιπολεμικό κίνημα που θα σταθεί ανάχωμα προωθώντας την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς. Η παρεμπόδιση της μεταφοράς νατοϊκών πυρηνικών κεφαλών στον Άραξο μπορεί ν’ αποτελέσει ένα ουσιαστικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *