Συνέλευση για τις νέες διώξεις αναρχικών και κοινωνικών κρατουμένων σχετικά με την υπόθεση “ληστές του Διστόμου”

Ένα ακόμα νομικό πραξικόπημα σχεδιάζεται το τελευταίο διάστημα στα γραφεία και τους διαδρόμους του Εφετείου Αθηνών. Μια βιομηχανία διώξεων εναντίων αναρχικών και κοινωνικών κρατούμενων. Αλλά και συγγενών τους, όπως τελευταία συνηθίζεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις υποτιθέμενες ευαισθησίες του στα “ανθρώπινα δικαιώματα” και παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, παραμένει σταθερός στο στρατηγικό στόχο της “αντι”αντιτρομοκρατικής πολιτικής: την εξουδετέρωση του “εσωτερικού εχθρού”.

Η δικογραφία των “ληστών του Διστόμου”, η οποία χωρίς κανένα στοιχείο συνδέθηκε με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα, αποτελεί ακόμα μια μηχανορραφία του εισαγγελέα εφετών Δημήτρη Ασπρογέρακα και της αντιτρομοκρατικής, με προφανή στόχο την διαρκή ομηρία και τη δικαστική εξόντωση των συντρόφων, καθώς την υποτιθέμενη παραγωγή έργου όσον αφορά τις περισσότερες ληστείες τραπεζών που έχουν λάβει χώρα ανά την ελληνική επικράτεια από το 2008 και μετά.

Μέσα στο καλοκαίρι, και παρά τη θερινή ραστώνη, ο εισαγγελέας Ασπρογέρακας πρότεινε την παραπομπή των αναρχικών Κ. Σακκά, Μ. Σεϊσίδη, Γρ. Τσιρώνη, Π. Ασπιώτη και Ν. Μαζιώτη, του Σπ. Χριστοδούλου, του Γ. Πετρακάκου, της σύντροφου του Μ. Θεοφίλου καθώς και δύο φίλων του με βαριές και αστήρικτες κατηγορίες: ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή, ληστείες τραπεζών κλπ.

Δικό μας καθήκον, σήμερα, να ορθώσουμε αναχώματα στα κατασταλτικά σχέδια. Να μην αφήσουμε τους συντρόφους, αλλά και τους κοινωνικούς κρατούμενους βορά στις ορέξεις της αντιτρομοκρατικής και της δικαστικής μαφίας.

Το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στις 19:00, καλούμε σε συνέλευση στο Πολυτεχνείο για την οργάνωση δράσεων αλληλεγγύης ενάντια στις νέες διώξεις αναρχικών και κοινωνικών κρατουμένων σχετικά με την υπόθεση “ληστές του Διστόμου”.

Θα υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση φυλακισμένου συντρόφου.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *