Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συντρόφους Γ. Δημητράκη και Κ. Σακκά (Δευτέρα 24/6) στο υπ. Δικαιοσύνης

ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ.

Στις 12/6 συλλαμβάνονται οι σύντροφοι Γιάννης Δημητράκης, Κώστας Σακκάς και Δήμητρα Συριανού για την απαλλοτρίωση της χρηματαποστολής εφοδιασμού ΑΤΜ στο ΑΧΕΠΑ. Από την πρώτη στιγμή, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ως υποβολέας της μιντιακής διαχείρισης, επιχειρεί μέσω των κατευθυνόμενων ρεπορτάζ να αναβαθμίσει την υπόθεση, ανασύροντας τα ξεθωριασμένα σενάρια περί “εμπλοκής των συλληφθέντων σε ένοπλες οργανώσεις”, “χρηματοδότησης του επαναστατικού ταμείου” κλπ.

Η άτσαλη απόπειρα να συνδεθούν οι συλλήψεις των συντρόφων με την “τρομοκρατία”, αφορά την κατεπείγουσα ανάγκη των διωκτικών αρχών, από τη μια να καρπωθούν τις δάφνες μιας μεγάλης επιτυχίας, και από την άλλη να στρώσουν το έδαφος για την εκδικητική μεταχείριση των συντρόφων.

Πράγματι, η «υποδοχή» στα κρατητήρια-τρώγλες της ΓΑΔΘ, πέρα από την απουσία των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής, όντας πλημμυρισμένα με περιττώματα και έντομα (κατσαρίδες, κοριοί), συνοδεύτηκε και από την απόπειρα της απομονωτικής, σωματικής και ψυχολογικής εξάντλησης των συντρόφων, με πάνω από 12ωρη αναμονή σε όρθια στάση, φορώντας τους κουκούλα στο κεφάλι και απαγορεύοντας της μεταξύ τους επικοινωνίας τοποθετώντας τους σε χωριστά κελιά.

Η μη προφυλάκιση της συντρόφισσας Δήμητρας Συριανού, αποτέλεσε τελικά, δείγμα του αποδυναμωμένου κατηγορητηρίου εναντίον της, αλλά και της συνολικότερης αποτυχίας να παρουσιαστεί η υπόθεση ως πιο “αναβαθμισμένη” από αυτό που πραγματικά είναι. Όμως, οι προφυλακίσεις των συντρόφων Γιάννη Δημητράκη και Κώστα Σακκά στις φυλακές Κομοτηνής και Νιγρίτας αντίστοιχα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά επίδειξη ισχύος και εκδήλωση προθέσεων εξόντωσης.

Η μεθοδευμένη κράτηση των συντρόφων σε φυλακές ιδιαιτέρως απομακρυσμένες από τον τόπο κατοικίας τους, σημαίνει πρακτικά τη μη δυνατότητα επισκεπτηρίων από τα συγγενικά τους πρόσωπα και τους δικηγόρους τους, στερώντας τους, τόσο την επαφή με το οικογενειακό τους περιβάλλον, όσο και την απρόσκοπτη προετοιμασία της υπερασπιστικής τους γραμμής. Παράλληλα η εκδικητική προφυλάκιση του Κώστα Σακκά στις «πειθαρχικές» φυλακές Νιγρίτας, όπου το 2014 ορισμένοι σωφρωνιστικοί υπάλληλοι του συγκεκριμένου καταστήματος βασάνισαν μέχρι θανάτου τον κρατούμενο Καρέλι, όσο και η εσκεμμένη τοποθέτηση του Γιάννη Δημητράκη στα πειθαρχεία των φυλακών Κομοτηνής σε συνθήκες άθλιες και εξευτελιστικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αποτυπώνει τόσο την σαδιστική αντιμετώπιση των διωκτικών αρχών στο πρόσωπό τους όσο και την μεθοδευμένη παρεμπόδιση ένταξής τους στα “μεροκάματα” ως μέσο μείωσης της ποινής τους .

Το καθεστώς που έχει επιβληθεί στους συντρόφους μας, την πολιτική ευθύνη του οποίου φέρει στο ακέραιο το υπουργείο δικαιοσύνης, είναι άκρως αποκαλυπτικό σχετικά με την εκδικητική αντιμετώπιση που επιφυλάσσει το καθεστώς απέναντι σε αμετανόητους αγωνιστές. Η αταλάντευτα αγωνιστική στάση των συντρόφων μας και η αδιάλειπτη παρουσία τους στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες, παρά τις διώξεις, τις μακροχρόνιες φυλακίσεις και τις στοχοποιήσεις που έχουν υποστεί στο παρελθόν, τιμωρείται εκδικητικά για την κάμψη της αντίστασης και την απόσπαση υποταγής στην κρατική-κατασταλτική βία του «σωφρονισμού».

Μάταια. Οι σύντροφοί μας, ως σάρκα από τη σάρκα του κινήματος, δεν είναι μόνοι (και) σε αυτή την αναμέτρηση με την κατασταλτική επιθετικότητα εναντίον τους.

Μαζί τους θα δώσουμε τις μάχες, θα τις κερδίσουμε και σύντομα θα είμαστε και πάλι ο ένας δίπλα στον άλλον.

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΟ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ ΣΤΙΣ Δ.Φ.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ 24/6, 18:00, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Σύντροφοι- Συντρόφισσες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *