ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Οσο με αφορά, επαναλαμβάνω άλλη μια φορά ότι η μόνη δήλωση που μπορώ να κάνω είναι ότι δεν υπογράφω δηλώσεις μετανοίας, ότι είμαι από εκείνους που δεν εξαργυρώνουν την όποια άδεια με τίμημα τη συνείδησή τους. Κι ότι θα συνεχίσω και αυτόν τον αγώνα με όσα μέσα διαθέτει ένας πολιτικός κρατούμενος, γιατί εμείς την επαναστατική και προσωπική αξιοπρέπεια δεν τη βάζουμε στο ζύγι.

Δημήτρης Κουφοντίνας.

Από τη μεριά μου, η μόνη δήλωση που έχω να κάνω είναι αυτή της στράτευσής μου στον κόσμο του αγώνα, της ολόψυχης διάθεσης της ζωής μου στην υπηρεσία των ιδανικών της κοινωνικής επανάστασης, για έναν κόσμο όπου το δίκιο θα συμβαδίζει με την ελευθερία. Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα που κατέκτησαν κρατούμενοι πριν από μένα με σκληρούς αγώνες, χωρίς τη διάθεση να χαρίσω σε κανέναν το δικαίωμα της άδειας.

Κώστας Γουρνάς.

Η Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών) ενισχύοντας την καμπάνια για την ικανοποίηση του αιτήματος χορήγησης άδειας στον κομμουνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα και τον αναρχικό Κώστα Γουρνά, στηρίζει στις 15 Μάρτη την Πανελλαδική Ημέρα Δράσεων Αλληλεγγύης που έχει καλεστεί από τη Φωνή Λευτεριάς για τους Πολιτικούς Κρατούμενους, συμμετέχοντας στη Διαδήλωση στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από τα Προπύλαια, στις 17.00.

Το δικαίωμα στη χορήγηση αδειών, αποτελεί μια κατάκτηση που κερδήθηκε με αίμα, θυσίες και αγώνες μέσα και έξω από τις φυλακές. Η κυβερνώσα “αριστερά” του Κεφαλαίου σε αγαστή σύμπνοια με τους ακροδεξιούς κυβερνητικούς εταίρους της, και σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις προσταγές των υπερατλαντικών πατρόνων της και των εγχώριων πολιτικών-αστικών σογιών, στερεί εκδικητικά αυτό το δικαίωμα από τους πολιτικούς αντιπάλους της, που από τις γραμμές των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων στις οποίες στρατεύτηκαν, αμφισβήτησαν έμπρακτα το μονοπώλιο της άσκησης βίας από το αστικό Κράτος και μέσα στον αδιάκοπο κοινωνικό-ταξικό πόλεμο έστρεψαν τα όπλα τους ενάντια στην καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική Εξουσία.

Σαν μετεμφυλιακοί στρατοδίκες της μνημονιακής εποχής, ζητούν δηλώσεις μετανοίας, εκβιάζουν τους αγωνιστές ν’ απαρνηθούν την πολιτική ταυτότητα τους και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια τους. Η αγωνιστική διαδρομή και η αταλάντευτη στάση των συντρόφων μας αποδεικνύουν έμπρακτα ότι δεν θα τους περάσει!

Οι πρόσφατες προσχηματικές απορρίψεις για τη χορήγηση αδειών των αναρχικών κρατούμενων Γιώργου Καραγιαννίδη, Φοίβου Χαρίση και Γρηγόρη Σαραφούδη, πιστοποιούν για άλλη μια φορά την ύπαρξη και την ένταση με την οποία εκδηλώνεται, μέσα σ’ ένα κλίμα ομερτάς από πλευράς σύσσωμου του κοινοβουλευτικού πολιτικού προσωπικού και των αστικών ΜΜΕ, το καθεστώς εξαίρεσης που (εδώ και τουλάχιστον μια 15ετία) έχει επιβληθεί στους πολιτικούς κρατούμενους.

Οι πάλαι ποτέ “δικαιωματιστές”, αυτοί που δήθεν κόπτονταν για τα “ανθρώπινα δικαιώματα” και μοστράρονταν σαν τάχα υπερασπιστές “κάθε λέξης του Συντάγματος” τους, ως πολιτικοί προϊστάμενοι της δικαστικής μαφίας και των ανθρωποφυλάκων, συνεχίζουν ανερυθρίαστα το έργο των προκατόχων τους διατηρώντας το δικαίωμα (που προβλέπεται από το νόμο Δένδια) της άσκησης εισαγγελικού βέτο στις αποφάσεις των συμβουλίων των φυλακών, καταργώντας ουσιαστικά την αρχή της πλειοψηφίας στα συγκεκριμένα συμβούλια, έτσι ώστε να διαιωνιστεί το συγκεκριμένο καθεστώς εξαίρεσης.

Ο αγώνας για τη χορήγηση αδειών στους πολιτικούς κρατούμενους Δ.Κουφοντίνα και Κ.Γουρνά και σ’ όλους τους έγκλειστους αγωνιστές αποτελεί ένα μέτωπο Αγώνα, στο οποίο ενωτικά και ολόψυχα οφείλουμε να ταχθούμε και μαζί με τους κρατούμενους συντρόφους μας να νικήσουμε. Σ’ εκείνους που υπογράφουν μνημόνια υποταγής και κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια να βροντοφωνάξουμε: Εμείς την Αξιοπρέπεια μας δεν την ξεπουλάμε! Δηλώσεις μετανοίας δεν υπογράφουμε! Εντός και εκτός των τειχών, να αποδείξουμε έμπρακτα ότι ο Αγώνας των κρατούμενων συντρόφων μας είναι και δικός μας Αγώνας και ότι οι ελευθερίες δεν παραχωρούνται από την αστική Εξουσία αλλά κατακτιούνται!

Άμεση χορήγηση άδειας στους συντρόφους Δημήτρη Κουφοντίνα και Κώστα Γουρνά.

Πανελλαδική Ημέρα συντονισμένων δράσεων Αλληλεγγύης

Τετάρτη 15 Μάρτη

Διαδήλωση στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από τα Προπύλαια, στις 17:00

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *