Ενημέρωση από τη διεθνιστική – αντιπολεμική Συγκέντρωση στη βάση του ΝΑΤΟ στο Solbiate Olona (Varese, Ιταλία 27/10)

ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ – ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Τι πιο διεθνιστικό από το να αγωνίζεσαι στον ίδιο σου τον τόπο και παντού,

για τη λευτεριά των λαών του κόσμου όλου;

Το Σάββατο 27 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη νατοϊκή βάση του Solbiate Olona στο Varese της βόρειας Ιταλίας, με τη συμμετοχή δεκάδων διεθνιστών-διεθνιστριών και κεντρικό σύνθημα

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ – ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, διαβάστηκε σύντομος χαιρετισμός μας καθώς και ενημερωτικό κείμενο ακτιβιστή που συμμετέχει στο κίνημα “World BEYOND War” των ΗΠΑ.

Μια από τις αφορμές για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση -που διοργανώθηκε από το Forum contro la Guerra (Φόρουμ ενάντια στον Πόλεμο) με τη συμμετοχή και των συντρόφων-συντροφισσών από την Κατάληψη Panetteria του Μιλάνου- αποτέλεσε η νατοϊκή άσκηση Trident Jucture 2018 που βρίσκεται σ’ εξέλιξη από τις 25/10 ως τις 7/11 στην ευρύτερη περιοχή της Νορβηγίας, της Βαλτικής Θάλασσας και του Βόρειου Ατλαντικού.

Πρόκειται για τη “μεγαλύτερη πρόβα πολέμου” του ευρωατλαντικού Ιμπεριαλισμού κατά τη διάρκεια της “μεταψυχροπολεμικής” περιόδου και πραγματοποιείται με τη συμμετοχή 31 κρατών-μελών και εταίρων, φυσικά και της Ελλάδας, και την εμπλοκή 40.000 στρατιωτών, 10.000 στρατιωτικών οχημάτων, 120 αεροπλάνων και 70 πλοίων. Οι ένοπλες δυνάμεις της ντόπιας αστικής τάξης και του κράτους της συμμετέχουν σ’ αυτήν την πολεμική άσκηση των φονιάδων των λαών με 4 αεροσκάφη F16, προσωπικό υποστήριξης και επιτελείς στελέχωσης του νατοϊκού Στρατηγείου Ειδικών Δυνάμεων.

Μέσα σ’ αυτόν τον “διαρκή πόλεμο ενάντια στους λαούς που αντιμετωπίζεται μονάχα με την ανάπτυξη ενός ισχυρού μετώπου αντιιμπεριαλιστικής αντίστασης”, στέλνουμε στους συντρόφους και τις συντρόφισσες στην Ιταλία διεθνιστικό σινιάλο Αλληλεγγύης και Αγώνα: ο Εχθρός είναι Εδώ. Ο Πόλεμος είναι Παντού. Πόλεμο στον Πόλεμο των Ιμπερια-ληστών.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΕΦΙΚΤΟ

Μετάφραση του Καλέσματος στη Συγκέντρωση. 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ – ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

Συγκέντρωση στη βάση του ΝΑΤΟ στο Solbiate Olona

Με τη συγκέντρωση του Σαββάτου 27/10 στο νατοϊκό στρατόπεδο του Solbiate Olona σκοπεύουμε στην επανεκκίνηση των κινητοποιήσεων ενάντια στον πόλεμο. Ένα πόλεμο αναγκαίο για τη διατήρηση του αρπακτικού οικονομικού-χρηματοπιστωτικού συστήματος.

To NATO αποτελεί την ισχυρότερη πολεμική μηχανή στην ανθρώπινη ιστορία και βρίσκεται από πάντα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ .

Η δομή στο Solbiate Olona είναι μια από τις εννιά νατοϊκές Διοικήσεις ταχείας επέμβασης, μετράει πάνω από 400 στρατιώτες, οι οποίοι -σε συγκεκριμένες συνθήκες- μπορούν και να διπλασιαστούν.

Οι επεμβάσεις του ΝΑΤΟ προκαλούν βομβαρδισμούς, νεκρούς και τραυματίες (το 90% των οποίων είναι άμαχοι), λεηλασία και καταστροφή των εδαφών, ραδιενεργή μόλυνση και ρύπανση, αύξηση των μεταναστευτικών ροών, στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων, στρατιωτικοποίηση των συνόρων, περισσότερη εκμετάλλευση και φτωχοποίηση των εργαζομένων.

Είμαστε ενάντια στον πόλεμο, όχι μόνο για ηθικούς λόγους αλλά και εξαιτίας των τεράστιων ποσών που αφαιρούνται από την υγεία, την εκπαίδευση, τις συντάξεις, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, την προστασία των εδαφών.

Στην Ιταλία, οι στρατιωτικές δαπάνες θα φτάσουν μέσα στα επόμενα εφτά χρόνια σχεδόν στα 40 δις ευρώ ετησίως (πάνω από 100 εκατομμύρια τη μέρα) ενώ σήμερα ανέρχονται στα 23 δις

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Μ’ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ.

Σάββατο 27 Οκτώβρη από τις 15.00

Φόρουμ ενάντια στον Πόλεμο

www.forumcontrolaguerra.org

Σύντομος χαιρετισμός της Ταξικής Αντεπίθεσης (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Σύντροφοι και Συντρόφισσες

Στέλνουμε το θερμό χαιρετισμό μας στην κινητοποίηση σας ενάντια σε μια από τις πάρα πολλές βάσεις του θανάτου, μια από τις πολεμικές υποδομές που βρίσκονται διάσπαρτες και στα δικά μας εδάφη. Ένα από εκείνα τα μέρη απ’ όπου ο ευρωατλαντικός Ιμπεριαλισμός, με πρώτες τις ΗΠΑ εξάγουν “δημοκρατία” σπέρνοντας το θάνατο, τη πείνα και την εξαθλίωση ανά τον κόσμο, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας. Ο αγώνας ενάντια στους καταπιεστές και τους εκμεταλλευτές μας. Αυτός ο δικός μας κοινός αγώνας αποτελεί κομμάτι του μόνου δίκαιου πολέμου, του δικού μας κοινωνικού και ταξικού πολέμου ενάντια στο δικό τους πόλεμο, τον πόλεμο που εγγυάται τα πλούτη τους και την εξουσία τους.

Από την Αθήνα, από την πρωτεύουσα του κράτους-παρία της ΕΕ, από τη γενέτειρα της δυτικής “δημοκρατίας”, στέλνουμε το χαιρετισμό μας με υψωμένη τη γροθιά και ενώνουμε τις φωνές μας με τις δικές σας για να φωνάξουμε αυτό που λένε και πραγματώνουν εδώ και χρόνια οι σύντροφοι μας και οι συντρόφισσες μας από το Λαϊκό Μέτωπο της Τουρκίας: ΝΑ ΜΑΧΕΣΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

από www.panetteriaoccupata.noblogs.org

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *