ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ – Συγκέντρωση στην Τούρκικη πρεσβεία: Τρίτη 16/10, 4μ.μ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Να ενωθούμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό, να οργανωθούμε, να πολεμήσουμε!

Την Πέμπτη 4/10, η αστυνομία της Τουρκίας επιτέθηκε, για ακόμη μια φορά, στο πολιτιστικό κέντρο του επαναστατικού συγκροτήματος Grup Yorum, Idil , στη γειτονιά Όκμεϊντανι στην Κωνσταντινούπολη, συλλαμβάνοντας 6 συντρόφους, τους Özgür Zafer Gültekin, Taylan Gültekin, Şirin Ayaz, Hasan Farsak, Gönül Bozkurt και Gianfranco Castelotti. Oι πέντε σύντροφοι από το Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας προφυλακίστηκαν ενώ ο σύντροφος από την Ιταλία αφέθηκε ελέυθερος , χωρίς περιοριστικούς όρους, έπειτα από απεργία πείνας που έκανε για μια εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνταν.

Ο σύντροφος μας Gianfranco μέσα από τις γραμμές του Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου (τομέας Ιταλίας), διεξάγει, εδώ και χρόνια, μαζί με άλλους αγωνιστές αντικαπιταλιστική-διεθνιστική πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό, προτάσσοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη και μετουσιώνοντας τη σε πράξη. Πάντα παρόν στα αντιιμπεριαλιστικά συνέδρια του Λαϊκού Μετώπου, Εyup Bas στην Τουρκία, παρόν στον αντιφασιστικό αγώνα του Donbass στην ανατολική Ουκρανία, παρόν στο Λίβανο και τη Συρία ενάντια στις επεμβάσεις του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού, δίπλα στον ηρωικό αγώνα τον Παλαιστινίων.

Στην Τουρκία βρέθηκε για ακόμη μια φορά, για να δείξει την αλληλεγγύη του στους φυλακισμένους, πολιτικούς κρατούμενους του Λαϊκού Μετώπου, καθώς όλο τον Οκτώβρη διεξάγεται πληθώρα δικαστηρίων αγωνιστών, κυρίως δίκες μελών του Grup Yorum και του Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου. Στην Τουρκία που το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, διώκει, φυλακίζει, δολοφονεί αγωνιστές καθημερινά. Γι’ αυτό και συνελήφθη.

Συνελήφθη δηλαδή ως διεθνιστής επαναστάτης, αλληλέγγυος στους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας του Αντιιμιπεριαλιστικού Μετώπου ( Okan Özer, Aytac Unsal, Naim Eminoğlu, Güneş Seferoğlu, Betül Varan, Lersan Caner), που φυλακίστηκαν μετά από αλλεπάλληλες επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής της Τουρκίας, το περασμένο Φθινόπωρο. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιούλη, την οποία το AKP χρησιμοποίησε ως πρόσχημα για να κηρύξει Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, το Λαϊκό Μέτωπο ξεκίνησε να οργανώνει εκστρατείες αντίστασης ενάντια στην καταπίεση του AKP, σε όλους τους χώρους, από τις φυλακές, στις πλατείες, από τους δημόσιους υπάλληλους μέχρι τους δικηγόρους, τους καλλιτέχνες, τις συνοικίες. Για αυτό το λόγο έγινε στόχος του φασισμού. Σε επιχειρήσεις κατά του Λαϊκού Μετώπου, δικηγόροι, καλλιτέχνες, μαθητές-φοιτητές, λαϊκοί άνθρωποι που ζουν στις συνοικίες υπέστησαν επιθέσεις, προσαγωγές, συλλήψεις, δολοφονίες. Οι επιθέσεις του καθεστώτος συνεχίζονται και εντείνονται καθημερινά.

Εμείς απ ’την πλευρά μας που γνωρίσαμε τους συντρόφους μέσα από τις γραμμές του Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου, στεκόμαστε ολόψυχα αλληλέγγυοι στον αγώνα που διεξάγουν, που αποτελεί προέκταση του ίδιου του αγώνα του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας. Ενός αγώνα σκληρού μα και συνάμα δίκαιου, από τον οποίο έχουμε διδαχθεί πολλά. Στέλνουμε σε όλους τους συντρόφους εκεί σινιάλο διεθνιστικής αλληλεγγύης, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την υπόσχεση που δώσαμε στο τελευταίο αντιιμπεριαλιστικό συνέδριο Eyup Bas, τον Σεπτέμβρη στην Κωνσταντινούπολη, πως παρά την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού και του φασισμού, τις διώξεις και τις φυλακίσεις πρέπει με τις δυνάμεις μας, ο ένας μαζί με τον άλλο, από όποια μεριά του κόσμου και αν βρίσκεται, να παλέψουμε συλλογικά ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στον καπιταλισμό και την ταξική καταπίεση που μας επιβάλλουν. Φωνάζοντας πως το να μάχεσαι ενάντια στο ιμπεριαλισμό και το φασισμό δεν είναι έγκλημα, είναι καθήκον.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Συγκέντρωση στην Τούρκικη Πρεσβεία, Τρίτη 16/10, 4μ.μ.

Aντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο (τομέας Ελλάδας), Ταξική Αντεπίθεση(Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών), Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *