ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ-ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ: Όλοι-Όλες στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις (Τετάρτη 11/07 Προπύλαια 18.30)

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ-ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ

Στις 11 και 12 Ιουλίου πραγματοποιείται η σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες με στόχο την ενίσχυση της ευρωατλαντικής λυκοσυμμαχίας. Θέματα της συνόδου αποτελούν η άμεση ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Δ. Βαλκανίων, η όξυνση της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία και την Κίνα και η διευκόλυνση της στρατιωτικής κινητικότητας νατοϊκών δυνάμεων για την διασφάλιση της ηγεμονίας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία).

Στο πλαίσιο της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων την Κυριακή 17 Ιούνη στο χωριό Ψαράδες της Μ. Πρέσπας υπογράφηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της FYROM (πλέον Βόρεια Μακεδονία) Ν. Κοτζιά και Ν. Ντιμιτρόφ, παρουσία των πρωθυπουργών Τσίπρα και Ζάεφ, η πολυπόθητη συμφωνία σχετικά με το ονοματολογικό ζήτημα της δεύτερης. Η διευθέτηση του ονοματολογικού ζητήματος αποβλέπει στην ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ, καθώς στη σύνοδο του Ιούλη θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την εισδοχή της στη συμμαχία. Η πρόσδεση της FYROM στο άρμα του ΝΑΤΟ οχυρώνει το ευρωατλαντικό στρατόπεδο σε άμεση σύγκρουση με τον αναδυόμενο ρωσοκινέζικο άξονα, ενισχύοντας τις φιλοπόλεμες διαθέσεις των αμερικανονατοϊκών και αποσταθεροποιώντας την ιστορικά εύθραυστη περιοχή των Βαλκανίων. Γι΄αυτό, οι πρωθυπουργοί Τσίπρας και Ζάεφ δέχονται τα εύσημα από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, δηλαδή τους ιμπεριαλιστές επιτρόπους τους.

Ταυτόχρονα, και στις δύο χώρες χύνεται το δηλητήριο του εθνικισμού και το ερπετό του φασισμού προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι, βασίζοντας την ρητορική του σε ανιστόρητες θέσεις περί «αλυτρωτισμού». Χαρακτηριστικά παραδείγματα εθνικιστικής έξαρσης και ακροδεξιάς βίας αποτελούν ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia στη Θεσ/νίκη από φασίστες και χουλιγκάνους, που έδρασαν με την κάλυψη του εσμού της σύγχρονης εθνικοφροσύνης, αλλά κι ένα πλήθος ανάλογων επιθέσεων που ακολούθησαν στο “περιθώριο” των εθνικιστικών συλλαλητηρίων (ΕΚΧ Σχολείο, θέατρο Εμπρός, κατάληψη ΠΙΚΠΑ, επίθεση σε τούρκους αλληλέγγυους στον κομμουνιστή απεργό πείνας Τουργούντ Καγιά). Οι λαοί των Βαλκανίων δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, θα είναι οι μόνοι χαμένοι, αν συρθούν σε οποιαδήποτε πολεμική σύρραξη για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών επιτελείων. Η συμφωνία για το ονοματολογικό εξυπηρετεί μόνο τις οικονομικές επιδιώξεις των ντόπιων ολιγαρχιών, αποβλέπει στη γεωστρατηγική αναβάθμιση της FYROM και ιδιαίτερα της Ελλάδας, η οποία συμμετείχε από θέση ισχύος, ενώ η ένταξη στο ΝΑΤΟ ενισχύει την εξάρτηση τους από τους ιμπερια-ληστές ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ο ρόλος του ελληνικού κράτους τα τελευταία χρόνια. Γιατί είναι το ελληνικό κράτος των μνημονίων της διαρκούς ιμπεριαλιστικής επιτροπείας, το οποίο, ενώ μειώνει συντάξεις, μισθούς, επιδόματα, τσακίζει τα εργατικά δικαιώματα, μπορεί να δίνει λεφτά για εξοπλισμούς, για F-16, για γαλλικές φρεγάτες, ξόδευσε το 2017 για “αμυντικές” δαπάνες το 2,36% του ΑΕΠ, διατηρώντας τη δεύτερη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ με τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δαπάνες επί του ΑΕΠ μετά τις ΗΠΑ. Είναι το ίδιο το ελληνικό κράτος, το οποίο συνεργάζεται στενά σε οικονομικό, στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο με το κράτος- τρομοκράτη Ισραήλ, το οποίο έχει επιβάλει καθεστώς – άπαρτχαιντ στον παλαιστινιακό λαό, διαπράττοντας δολοφονικά εγκλήματα σε βάρος του. Είναι το ίδιο το ελληνικός κράτος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το οποίο, οικοδομώντας τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος, δεν διστάζει να συνομιλεί με το δικτάτορα Σίσι. Γιατί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το ελληνικό κράτος έχει γίνει το πιο πιστό σκυλί του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή, μετατρέποντας ολόκληρη την χώρα (Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, πυρηνικά στην Άραξο, Σούδα κλπ.) σε ορμητήριο επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, όπως συνέβη με την επίθεση στη Συρία τον περασμένο Απρίλη.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ, ο πιο επικίνδυνος ιμπεριαλιστής , αποβλέπουν σε μια στρατηγικού χαρακτήρα σύγκρουσή με την στρατιωτική υπερδύναμη Ρωσία και την Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, όπως επιβεβαιώνουν το νέο στρατηγικό δόγμα του Τραμπ, που θέτει ως βασικούς ανταγωνιστές των ΗΠΑ τη Ρωσία και την Κίνα. Οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, η περικύκλωσή της με στρατεύματα, η μεγαλύτερη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου αύξηση των νατοϊκών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη και η διευκόλυνση της στρατιωτικής κινητικότητας σε ευρωπαϊκό έδαφος αυξάνουν τον κίνδυνο άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης με ολέθριες συνέπειες για τους λαούς. Παράλληλα, ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα οξύνεται, οι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ επιδίδονται σε μία κούρσα στρατιωτικών εξοπλισμών, ενώ το Brexit, οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί μεταξύ ΗΠΑ-Γερμανίας και το αίτημα των ΗΠΑ για αύξηση των στρατιωτικών δαπανών από τα μέλη του NATO κλονίζουν την ενότητα της ευρωατλαντικής συμμαχίας.

Στη δεδομένη ιστορική συγκυρία δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στη Μέση Ανατολή, η οποία μυρίζει μπαρούτι. Περιφερειακές δυνάμεις συγκρούονται (Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Ιράν, Ισραήλ), οι ΗΠΑ απειλούν με ολοκληρωτικό πόλεμο το Ιράν, ύστερα από την αποχώρησή τους από την πυρηνική συμφωνία και η ίδια η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα οξύνεται με επίκεντρο τη Συρία και τις γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας.

Με τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν ξανά και τον κίνδυνο της έκρηξης ενός γενικευμένου πολέμου ν΄ απειλεί την ίδια την ύπαρξη της ανθρωπότητας είναι καθήκον των επαναστατικών δυνάμεων να μπουν στην πρώτη την γραμμή για την αποτροπή ενός νέου μακελειού των λαών. Δεν θα αφήσουμε τους πραγματικούς τρομοκράτες αυτής της γης, αυτούς που διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, αυτούς που μετέτρεψαν σε σκλαβοπάζαρο τη Λιβύη, αυτούς που ξεκλήρισαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τους τόπους τους να παίζουν στις συνόδους τους με την τύχη των λαών. Καλούμε τον κόσμο τους μόχθου και της εργασίας, την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία να οργανώσουν την αντιπολεμική τους πάλη στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, στο στρατό, για ν ΄ανατραπεί η ληστρική ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Εμπρός για να οικοδομήσουμε ένα μαχητικό, διεθνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, που θα μπλοκάρει την κρεατομηχανή του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Εμπρός για να σαμποτάρουμε τις ντόπιες ολιγαρχίες και κυβερνήσεις, οι οποίες πρόθυμα στηρίζουν τα εγκλήματα των ιμπερια—ληστών. Εμπρός για να σημάνει παντού και τώρα αντιπολεμικός ξεσηκωμός ενάντια στη συμμορία του ΝΑΤΟ και τους φονιάδες των λαών. Γιατί μόνο έτσι οι λαοί θα υπερασπιστούν την ειρήνη και θα κερδίσουν την ανεξαρτησία τους, ανοίγοντας τον δρόμο για την αποτίναξη του ιμπεριαλιστικού ζυγού και την κοινωνική απελευθέρωση.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ – ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/7 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 18:30

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *