Ενημέρωση από τη διαδήλωση στην πρεσβεία των ΗΠΑ για την Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη (20.1)

Με τη συμμετοχή πάνω από 350 διεθνιστών συντρόφων και συντροφισσών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20.1 η διαδήλωση στην πρεσβεία των ΗΠΑ, μετά από συγκέντρωση με μικροφωνική (και μοίρασμα κειμένων) στο Σύνταγμα. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, με κεντρικό πανώ: Ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τη συνένοχη ελληνική κυβέρνηση. Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης.

Η Πρωτοβουλία συγκροτήθηκε μετά από κάλεσμα της Ταξικής Αντεπίθεσης (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών) -κι έπειτα από σειρά ανοιχτών συνελεύσεων- με τη συμμετοχή πολιτικών ομάδων και οργανώσεων αναρχικών και κομμουνιστών, συλλογικοτήτων αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, αγωνιστών και αγωνιστριών από την Ελλάδα, την Παλαιστίνη, την Τουρκία και το Κουρδιστάν.

Στη διαδήλωση καλούσαν και συμμετείχαν με δικό τους μπλοκ η Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών), το Λαϊκό Μέτωπο της Τουρκίας, η Παλαιστινιακή Νεολαία Ελλάδας, η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, η Κόντρα, το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι», η Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση (ΚΕΔ), το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ) και οι Αναρχικές Συλλογικότητες Όμικρον72 και Κύκλος της Φωτιάς – μέλη της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης (ΑΠΟ).

Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ήταν:

Οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι κι αυτό η Παλαιστίνη πολύ καλά το ξέρει.

Η πιο μεγάλη γιάφκα των τρομοκρατών είναι η πρεσβεία των αμερικανών.

Η Παλαιστίνη και η Ιντιφάντα το δρόμο στους λαούς θα δείχνουνε για πάντα.

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών.

Σ’ Ελλάδα, Τουρκία, Μακέδονια, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και τα υπουργεία.

Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό.

Επόμενη συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό: Τρίτη 23/1 στις 18.00 στο Πολυτεχνείο (κτ. Γκίνη).

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *