Αλληλεγγύη στον αναρχικό, απεργό πείνας και δίψας, Κ. Γιατζόγλου. Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του για μεταγωγή στη Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού.

Μετά τη σύλληψη του, τον Οκτώβρη του 2017, ο αναρχικός Κ. Γιατζόγλου προφυλακίζεται εκδικητικά στη Δικαστική Φυλακή Λάρισας, με στόχο την απομόνωση του από τους δικηγόρους του, τους συγγενείς του και τους συντρόφους του.

Στις 21/2 ξεκινάει απεργία πείνας, με αίτημα την παραμονή του στη Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού, στην οποία βρισκόταν ήδη για προηγούμενη δικαστική του υπόθεση. Η αντίδραση του Υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν η βίαιη απαγωγή του στις 24/2, στις 6:45 τα ξημερώματα, από τα ΕΚΑΜ και την Εξωτερική Φρουρά (χωρίς καν να του επιτραπεί να πάρει τα ρούχα του ή τα φάρμακά του) και η μεταγωγή του ξανά στις φυλακές της Λάρισας. Σαν άμεση απάντηση οι κρατούμενοι του Κορυδαλλού αποσπούν από τους δεσμοφύλακες ασυρμάτους και κλειδιά, ανοίγουν την φυλακή και την κρατούν υπό τον έλεγχό τους. Οι κρατούμενοι ενώνονται και οργανώνουν ομάδες περιφρούρησης. Η δυναμική και μαζική κινητοποίηση τους αναστέλλεται μετά τις επίσημες διαβεβαιώσεις για την ικανοποίηση του αιτήματος του συντρόφου. Ο Κ. Γιατζόγλου στις 25/2 ξεκινάει απεργία δίψας, ενώ στις 28/2 μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Παρά την επίσημη προφορική δέσμευση από τον Γενικό Διευθυντή Συντονισμού Σωφρονιστικών Καταστημάτων Π. Δουλάμη για θετική επίλυση του δίκαιου αιτήματος του συντρόφου, η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, με προσωπική ευθύνη του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ε. Φυτράκη, αλλά και του Υπουργείου, αρνείται να συνεδριάσει θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του συντρόφου.
Το κράτος, μέσα από αυτή τη σκληρή αντιμετώπιση της απεργίας πείνας/ δίψας, δεν θέλει μόνο να κάμψει το σύντροφο. Θέλει να στείλει ένα μήνυμα εκφοβισμού σε όλο τον κόσμο του αγώνα. Να περιθωριοποιήσει, να ποινικοποιήσει και να καταστείλει κάθε πτυχή της επαναστατικής δράσης, να εξουδετερώσει τα ίδια τα προτάγματα της οργάνωσης, της αντίστασης και της αλληλεγγύης και συνολικά το όραμα της κοινωνικής επανάστασης. Ματαιοπονεί όμως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, των 5 νεκρών κρατουμένων μέσα στο πρώτο 15ημερο του Φλεβάρη, ο ΣΥΡΙΖΑ που διατηρεί σε ισχύ τον τρομονόμο και επιδιώκει την αναβάθμιση του, που συνεχίζει τα βασανιστήρια για την απόσπαση DNA από τους πολιτικούς κρατούμενους, που θέλει να ψηφίσει ένα νέο φασιστικό σωφρονιστικό κώδικα δεν μπορεί να κάνει τον αθώο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που επιτίθεται απρόκλητα στους αλληλέγγυους λίγο μετά τη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, συλλαμβάνοντας και τραυματίζοντας συντρόφους, που αρνείται έστω και μια ολιγόλεπτη συνάντηση του Ε. Φυτράκη με το δικηγόρο του Κ. Γιατζόγλου, που δεν αποφασίζει θετικά στο αίτημα μεταγωγής του έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για ό,τι συμβεί στον αναρχικό σύντροφο.

Καμία δίωξη-Κανένα πειθαρχικό στους κρατούμενους του Κορυδαλλού

Καμία δίωξη στους 4 συντρόφους που συνελήφθησαν μετά την παρέμβαση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Άμεση μεταγωγή του αναρχικού, απεργού πείνας και δίψας, Κ. Γιατζόγλου στη Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *