Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων: Πολιτική καταγγελία για τα γεγονότα στη Νομική στις 15 Δεκέμβρη.

Στις 15 Δεκέμβρη, 15-20 άτομα, εισέβαλαν σε κτίριο της Νομικής, όπου έκανε πάρτυ μια φοιτητική θεατρική ομάδα, κρατώντας κράνη, ρόπαλα, πυροσβεστήρες και φωνάζοντας “κομμούνια θα πεθάνετε”. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης 4 φοιτητές στο νοσοκομείο, κλοπή του ταμείου και προσωπικών αντικειμένων των φοιτητών. Ενώ είναι τόσο το θράσος τους, που μετά καυχιόντουσαν για την κανιβαλική τους δράση, καθώς ένας εξ αυτών έδειχνε το ματωμένο κράνος του και υπερηφανευόταν για το αίμα κομμουνιστών, που είχε πάνω του.

Το παραπάνω δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Δυστυχώς τα παραδείγματα πλέον είναι πολλά. Να πούμε για τα ψειρίσματα στα φοιτητικά πάρτυ; Για την επίθεση κατά αριστερών φοιτητών με τη χρήση αναβαθμισμένων μέσων στη Παιδαγωγική σχολή στις φοιτητικές εκλογές και το μαχαίρωμα στο φύλακα, την επίθεση σε συντρόφους/ισσες στη κατάληψη Μηχανουργείου;

Τώρα όμως είναι ακόμα πιο επιτακτικό μεγαλύτερο εύρος πολιτικών συλλογικοτήτων και συνελεύσεων να πάρουν θέση για όλα αυτά. Να καταγγείλουν αμετάκλητα και να σταθούν απέναντι σε αυτές τις λογικές και πρακτικές που όντας άστοχες, άχρηστες και εχθρικές προς την αγωνιστική κουλτούρα, παρασιτούν και γιγαντώνονται ανάμεσά μας. Οι αντικοινωνικές και εξουσιαστικές πράξεις πρέπει να απομονωθούν.

Εμείς σαν συνέλευση διεξάγουμε όλο αυτό το διάστημα ένα επίμονο αγώνα, ενάντια στο κράτος, τις μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Καταφέραμε μετά από μικρές και μεγάλες μάχες, να αντιπαρατεθούμε με τις ναρκομαφίες, να περιορίσουμε σε μεγάλο βαθμό τη σήψη και να διατηρήσουμε ζωντανό το πολιτικό χαρακτήρα των Εξαρχείων. Υπήρξε ένα χρονικό διάστημα ύφεσης του ναρκεμπορίου καθώς και των περιστατικών κοινωνικού κανιβαλισμού. Παράλληλα έγινε μια προσπάθεια ανάδειξης στη περιοχή διαφόρων μορφών κοινωνικής αυτοοργάνωσης (ημέρες ταξικής αλληλεγγύης, πολιτικό περίπτερο, παιδική χαρά) και των αξιών της αλληλοβοήθειας και της ισότιμης συνύπαρξης πολλών και διαφορετικών κοινωνικών υποκειμένων.

Με επιμονή και υπομονή θα συνεχίσουμε να πολεμάμε πολιτικά και δραστικά αυτά τα φαινόμενα και να αγωνιζόμαστε για τα Εξάρχεια της ταξικής αλληλεγγύης, της μαχητικής αντίστασης και της κοινωνικής αυτοοργάνωσης. Ο αγώνας ενάντια στο κράτος, τις μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό συνεχίζεται.

  Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *