ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗΣ ΓΣΕΕ (ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ & ΠΑΤΗΣΙΩΝ) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/1 ΣΤΙΣ 18:00  

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1 ΣΤΙΣ 12:00 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε στις 9/1/18 το πολυνομοσχέδιο- πακέτο νέων αντιλαϊκών μέτρων για την ολοκλήρωση της γ αξιολόγησης του τρίτου επαίσχυντου μνημονίου. Παρά τις αποκλίσεις των «θεσμών», ως απόρροια των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων μεταξύ του αμερικανοκρατούμενου ΔΝΤ και της υπό γερμανικής ηγεμονίας ΕΕ, αναφορικά με τα θέματα της διαχείρισης του χρέους, του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων και το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, κοινό σημείο επαφής των ιμπερια-ληστών δανειστών (EE, EKT, ΔΝΤ, ESM), της κυβέρνησης, της μνημονιακής «αντιπολίτευσης» και της ντόπιας ολιγαρχίας (ΣΕΒ, ΤτΕ κτλ) αποτελεί η πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων, δηλαδή η συνέχεια της ταξικής αφαίμαξης του εργαζόμενου λαού.

Ο νέος εργατοκτόνος νόμος θέτει στο εκτελεστικό απόσπασμα τις κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα της εργατικής τάξης. Αποβλέπει στο δραστικό περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, καθώς πλέον θα απαιτείται το 50%+ 1 των εγγεγραμμένων μελών (και όχι του 1/3 )  ενός πρωτοβάθμιου σωματείου για την κήρυξη απεργίας, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ταξική αντίσταση των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε μία χρονική περίοδο υποχώρησης των μαζικών εργατικών αγώνων και απόλυτου συμβιβασμού των ηγεσιών ΑΔΕΔΥ-ΓΣΣΕ. Μάλιστα, οι ξεπουλημένες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, πλήρως υποταγμένες στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, δεν τόλμησαν να κηρύξουν απεργία την ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου (12/1).

 

Παράλληλα, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ότι από 21.2 όλοι οι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται ηλεκτρονικά, προκειμένου να αποτραπούν οι μαχητικές αντιδράσεις του κινήματος για την αρπαγή των λαϊκών σπιτιών από τα κοράκια του κεφαλαίου.  Επιπλέον, για την τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος  και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της τραπεζικής ολιγαρχίας θεσμοθετήθηκε ήδη ένα σύγχρονο ιδιώνυμο για την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων παρακαλύουν τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Στο στόχαστρο βρίσκονται τα λαϊκά στρώματα, καθώς πλέον η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα κινείται και για χρέη προς το Δημόσιο, που υπερβαίνουν τα 500 ευρώ! Εξάλλου, στόχος για το 2018 είναι η ένταξη στο σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών 18.000 ακινήτων. Την ίδια στιγμή, όπου η οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας έχει καταργηθεί από το 2014 και οι προϋποθέσεις υπαγωγής στον ν.Καστέλη έχουν αυστηριοποιηθεί, χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, παρά τις  διαβεβαιώσεις Κοντονή, κινδυνεύουν να μείνουν δίχως στέγη. Στη μνημονική επταετία ο εργαζόμενος λαός δεν έχει σταματήσει να πληρώνει τα σπασμένα για την «διάσωση» των τραπεζών μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων και τώρα γίνεται θύμα μίας  άγριας καταλήστευσης από τα αρπακτικά του κεφαλαίου (funds, τράπεζες κτλ), που συνέβαλαν στην έκρηξη της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

Το «success story» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί «καταπολέμησης» της ανεργίας (31,3% η πραγματική ανεργία  σύμφωνα με την ΕΚΤ) παραλείπει να αναφερθεί στον εργασιακό μεσαίωνα που έχει εγκαθιδρυθεί τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας. Η συγκυβέρνηση ξεχνά μάλλον να αναφέρει ότι οι εργασιακές σχέσεις ελαστικοποιήθηκαν, – στο διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου του 2017 το 54,4% των νέων θέσεων εργασίας ήταν εκ περιτροπής εργασίας και μερικής απασχόλησης -, ενώ ο αριθμός των μερικών απασχολούμενων υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια και 1 στους δύο νέους είναι άνεργος. Ξεχνά να σημειώσει ότι η οποιαδήποτε επαναφορά των  διαλυμένων ΣΣΕ αποτελεί «δώρον άδωρο» σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, κατακρήμνυσης των μισθών και απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων. Το «success story» της συγκυβέρνησης για «τέλος των μνημονίων μετά τον Αύγουστο του 2018» σημαίνει αιμοσταγή πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5 % μέχρι το 2022 και περίπου 2% μέχρι το 2060, σημαίνει υπερμνημόνιο, σημαίνει διαρκή μετατροπή της χώρας σε «αποικία χρέους», σημαίνει πολυπόθητη «έξοδο στις αγορές», δηλαδή διπλή ιμπεριαλιστική επιτροπεία τόσο από τους «θεσμούς» όσο και από παράγοντες του χρηματιστικού κεφαλαίου. Το «success story» της συγκυβέρνησης πατάει πάνω στο πτώμα του στρατού των ανέργων και των λαϊκών στρωμάτων, τα οποία συνεχώς φτωχοποιούνται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ενώ, λοιπόν στην επταετία των μνημονιακών πολιτικών συντελέστηκε η πιο βίαιη για τα μεταπολεμικά δεδομένα ανακατανομή του πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω, τσακίζοντας τα εργατικά δικαιώματα ο ΣΕΒ έχει το θράσος να οργανώνει ημερίδα με θέμα «Το μέλλον της εργασίας μετά το μνημόνιο» και να ζητά περαιτέρω ελαστικόποιηση των εργασιακών σχέσεων (π.χ. mini jobs, συμβάσεις μηδενικών ωρών, συμβάσεις σύντομης διάρκειας, εργασία βάσει δελτίου/κουπονιού). Έχει το θράσος να μιλά για «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» και «συνέχεια των μεταρρυθμίσεων», προσδοκώντας την βαθύτερη πρόσδεση της χώρας στο άρμα της ευρωσυμμορίας για την διαφύλαξη των συμφερόντων της ντόπιας παρασιτικής αστικής τάξης. Και η ίδια η κυβέρνηση έχει το θράσος και την υποκρισία να πετά ψίχουλα («κοινωνικό μέρισμα») στον εργαζόμενο λαό, τον οποίο το αστικό κράτος και η πολιτική μνημονιακών κυβερνήσεων-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ έχουν καταληστέψει μέσω της υπερφορολόγησης, των περικοπών των κοινωνικών δαπανών, των μειώσεων συντάξεων και μισθών. Μάλιστα, ο τελευταίος προϋπολογισμός της βουλής έφερε ένα δις πρόσθετους φόρους!

Ενώ, λοιπόν η συνέχεια της κοινωνικής γενοκτονίας δεν έχει τέλος, η κυβέρνηση συμμαχεί με δικτάτορες και το κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ. Ενώ οι στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες (παιδεία, υγεία) αποτελούν πλέον πολυτέλεια για τον εργαζόμενο λαό  και τους νεολαίους, η κυβέρνηση μετατρέπει όλη την χώρα από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τον Άραξο, όπου πιθανολογείται η επαναφορά των πυρηνικών, και από τον Άραξο μέχρι τη Σούδα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών βάσεων. Ενώ τα μνημόνια και η λογική της καπιταλιστικής ανάπτυξης και όχι απλά τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα δολοφονούν την φτωχολογιά με τουλάχιστον 20 νεκρούς στη Δ. Αττική, η «αριστερά» του κεφαλαίου δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών, καθώς εντείνεται η πολιτικο-στρατιωτική εξάρτηση από τις ΗΠΑ, αναβαθμίζοντας τα  F16 με 2,4 δις. Ενώ στο εσωτερικό η μνημονιακή πολιτική ταυτίζεται με τον πόλεμο ενάντια στην κοινωνία και την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων για το χτίσιμο γηπέδων μέσω φωτογραφικών διατάξεων, στο εξωτερικό η χώρα εμπλέκεται σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε μία χρονική συγκυρία, όπου η περιοχή της Μέσης Ανατολής μυρίζει μπαρούτι λόγω της όξυνσης των ανταγωνισμών και των γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων ισχυρών περιφερειακών δυνάμεων.

Εκατό χρόνια πλέον από την πρώτη έφοδο στον ουρανό, διδασκόμαστε ότι παρά την υποχώρηση του λαϊκού κινήματος εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι και καταπιεσμένοι μπορούν να οργανώσουν πολιτικά την ταξική τους αντεπίθεση και να νικήσουν. Γιατί ήρθε η ώρα ν΄αλλάξει στρατόπεδο ο φόβος, να στήσουμε αναχώματα αντίστασης στην ασυδοσία του κεφαλαίου και να ξαναβγούμε στους δρόμους. Για να μην  συνηθίσουμε στην ήττα και στην απογόητευση. Γιατί υπάρχει άλλος δρόμος έξω από το σφαγείο της ΕΕ, δίχως μνημόνια, χρέος, εξάρτηση και καπιταλιστική εκμετάλλευση.

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗΣ ΓΣΕΕ (ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ & ΠΑΤΗΣΙΩΝ) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/1 ΣΤΙΣ 18:00  

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1 ΣΤΙΣ 12:00 

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *