Χαιρετισμός της Ταξικής Αντεπίθεσης στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια του PFLP

Η ιστορικότερη οργάνωση της παλαιστινιακής επαναστατικής αριστεράς, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), έκλεισε το φετινό Δεκέμβρη 50 χρόνια ύπαρξης. 50 χρόνια αντίστασης στον ιμπεριαλισμό και τις σιωνιστικές κατοχικές δυνάμεις. 50 χρόνια διεθνιστικής αλληλεγγύης και ισχυρών δεσμών με επαναστατικά, αντιρατσιστικά και αντιαποικιακά κινήματα σε όλο τον πλανήτη.

Ο παλαιστινιακός λαός, μαζί με το PFLP και τις υπόλοιπες μαχητικές οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης, αποτελούν φωτεινό φάρο στη σημερινή εποχή της αμηχανίας και της οπισθοχώρησης του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος. Όλοι μας εμπνεόμαστε από το πείσμα, τη μαχητικότητα και την αυτοθυσία του παλαιστινιακού λαού, που ορθώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μπροστά στη δολοφονική στρατιωτική μηχανή του ισραηλινού κράτους – απαρτχάιντ. Ο ηρωικός αγώνας του παλαιστινιακού λαού, οι χιλιάδες νεκροί και οι φυλακισμένοι, μας φέρνουν στο νου το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου:

Μικρός λαός και πολεμά
δίχως σπαθιά και βόλια
για όλου του κόσμου το ψωμί
το φως και το τραγούδι

Κάτω απ’ τη γλώσσα του κρατεί
τους βόγγους και τα ζήτω
κι αν κάνει πως τα τραγουδεί
ραγίζουν τα λιθάρια

Η Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών) απευθύνει χαιρετισμό στο PFLP και στο ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού, που μπαίνει σε νέα φάση μετά την προκλητική κίνηση του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του σιωνιστικού κράτους. Από αυτή τη μικρή γωνιά του πλανήτη, θα συνεχίζουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και να αντιστεκόμαστε στη φιλοσιωνιστική πολιτική του ελληνικού κράτους.

Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης!
Νίκη στην Ιντιφάντα!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Συγκέντρωση στην πρεσβεία του Ισραήλ, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 18:00

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *