Κάλεσμα στην εκδήλωση – συζήτηση “15 χρόνια αιχμάλωτος. 7 χρόνια όμηρος”, με παρέμβαση του Δ.Κουφοντίνα (ΑΣΟΕΕ 1/2, 19:ΟΟ)

Μετά τη νίκη της Αμερικανοκρατίας και του ντόπιου αστισμού το ’49 όλες οι κυβερνήσεις της χώρας μέχρι και σήμερα βρίσκονται υπό τον γεωπολιτικό έλεγχο και την πολιτική ηγεμονία της Αμερικάνικης αυτοκρατορίας.

Η Ε.Ο. 17Ν αποτέλεσε ένα μικρό αντάρτικο αντιστασιακό σχηματισμό που συγκροτήθηκε μέσα σε συνθήκες νέου γύρου βίας και τρομοκρατίας σε βάρος του ελληνικού λαϊκού κινήματος. Εμπνευσμένη από την Kουβανέζικη επανάσταση και τις νέες δυναμικές που αυτή προσέφερε στην κομμουνιστική παράδοση. Μικρογραφία ενός λαϊκού στρατού, μια αιρετική φράξια μέσα στη νέα γραμμή του ειρηνικού μονόδρομου προς τον σοσιαλισμό. Ένας εφιάλτης για την ντόπια πλουτοκρατία και τους Αμερικάνους που διήρκεσε για περίπου 30 χρόνια. Ένας εφιάλτης που σταμάτησε το καλοκαίρι του 2002 μετά την έκρηξη βόμβας στα χέρια του αγωνιστή Σ. Ξηρού.

Από τότε μέχρι και σήμερα, περίπου 15 χρόνια μετά, η στρατηγική του πολιτικού ρεβανσισμού από την πρεσβεία των Η.Π.Α. και τον ντόπιο αστισμό δεν φαίνεται να έχει κοπάσει. Από τα βασανιστήρια στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στον πολυτραυματία Σ. Ξηρό με τη συμμετοχή Άγγλων πρακτόρων μέχρι την απαγόρευση θεατρικής παράστασης στο εθνικό θέατρο με πρωταγωνιστή ηθοποιό που υποδύεται τον Σ. Ξηρό. Από τις ωμές παρεμβάσεις της αμερικάνικης πρεσβείας για απαγόρευση της βιβλιοπαρουσίασης του Δ. Κουφοντίνα σε πανεπιστημιακό ίδρυμα μέχρι τις άθλιες αντικομμουνιστικές μεθοδεύσεις της εισαγγελέως Περιμένη άξιο συνεχιστή του μετεμφυλιακού κράτους διώξεων και φυλακίσεων σε βάρος λαϊκών αγωνιστών.

Όλες αυτές όμως οι μεθοδεύσεις μπορεί και να μην έπιαναν τόπο εάν στον πολιτικό ρεβανσισμό δεν συμμετείχαν και οι σημερινοί σοσιαλοδημοκράτες που αποτελούν και τους κατεξοχήν υπεύθυνους για την χορήγηση άδειας στον αγωνιστή.

Σήμερα στο πρόσωπο του επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα, του επαναστατικού συμβόλου Δ. Κουφοντίνα, η σοσιαλδημοκρατία επιχειρεί να πάρει μια ιδεολογική, ιστορική αναμέτρηση από τα μεταπολιτευτικά ρεύματα σκέψης που τόλμησαν να επαναδιατυπώσουν με τις πράξεις τους την στρατηγική πεποίθηση ότι ο δρόμος για τον σοσιαλισμό για να είναι επαναστατικός θα είναι και ένοπλος.

Έτσι, η αποκήρυξη της δράσης της 17Ν και η δήλωση μετάνοιας του επαναστάτη τίθονται σαν προαπαιτούμενα για την χορήγηση άδειας από τη κυβέρνηση της σοσιαλδημοκρατίας και σαν “προαπαιτούμενα” του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. για την εκταμίευση των δόσεων στην εξαρτημένη αποικία τους.

Οφείλουμε σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να συσπειρωθούμε για να διεκδικήσουμε την χορήγηση άδειας στον πολιτικό κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα. Απέναντι στον αυταρχισμό, στην κρατική τρομοκρατία και στο πετσόκομμα των κοινωνικών και ταξικών κατακτήσεων. Γιατί εάν αποδεχθούμε σιωπηρά ο Δ. Κουφοντίνας να παραμείνει σήμερα όμηρος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σκάβουμε τον αυριανό μας λάκκο σαν κίνημα και σαν εργατική τάξη νομιμοποιώντας τις δικές μας διώξεις, τα δικά μας ξερονήσια, την λογοκρισία, την αυθαιρεσία και τον φασισμό.

Γιατί ο αγώνας του κομμουνιστή συντρόφου είναι αγώνας όλων μας.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *