Δομή Ταξικής Αλληλεγγύης, κάθε Τρίτη 18:00 – 20:00, στα γραφεία της Ταξικής Αντεπίθεσης στα Εξάρχεια, Αραχώβης 42

Κάθε Τρίτη 18:00 – 20:00 συλλέγουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους μας που πλήττονται άμεσα από την οικονομική κρίση.

Τους τελευταίους μήνες ολόκληρος ο πλανήτης βιώνει μια πολύπλευρη κρίση: υγειονομική, οικονομική, επισιτιστική. Μια κρίση που οξύνει ακόμα περισσότερο τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα κράτη, αλλά και την περαιτέρω αυταρχικοποίηση των καθεστώτων. Για μια φορά ακόμα, η διαχείριση της κρίσης αποσκοπεί σε ένα μόνο πράγμα: στο φόρτωμα όλων των βαρών της στους λαούς για να θωρακιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Για ακόμα μια φορά οι φτωχοί θα είναι αυτοί που θα απολύονται, θα δουλεύουν περισσότερο για λιγότερο μισθό, θα περιμένουν στις ουρές των συσσιτίων. Για μια φορά ακόμα οι πλουτοκράτες υιοθετούν το δόγμα «Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας». Απαιτούν να μοιραστούμε τις ζημιές, ενώ ποτέ δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους.
Δεν αμφισβητούμε τη σοβαρότητα της πανδημίας και την αναγκαιότητα λήψης υγειονομικών μέτρων. Αμφισβητούμε όμως τις προθέσεις του κεφαλαίου και του κράτους του που εμφανίζονται ως σωτήρες. Είναι οι ίδιοι που ξεπούλησαν την υγεία και διέλυσαν τα νοσοκομεία. Είναι οι ίδιοι που στέλνουν τα ΜΑΤ για να χτυπήσουν τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για ένα αξιοπρεπές σύστημα δημόσιας υγείας που θα καλύπτει τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες και όχι την αδηφαγία του κεφαλαίου για υπερκέρδη. Από την πανδημία και την πείνα δεν θα μας σώσουν οι κυβερνητικοί λακέδες, οι μπάτσοι, οι κλινικάρχες, οι δημοσιογραφίσκοι και οι καραβανάδες που έχουν στοιχηθεί σύσσωμοι πίσω από τα συμφέροντα μιας χούφτας πλουτοκρατών. Μονάχα ο λαός θα σώσει τον λαό.
Η σημερινή κρίση έρχεται μετά από μια δεκαετία ακραίας φτωχοποίησης. Μετά από όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που ακολούθησαν τη χρεοκοπία του 2010. Σα να μην έφταναν αυτά το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται σε διάλυση, ως αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόστηκαν σύμφωνα και με της οδηγίες της ΕΕ. Την ίδια στιγμή, δισεκατομμύρια ξοδεύονται για το στρατό, καθώς η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ αξιολογείται ως πιο σημαντική από τις ζωές των ανθρώπων.
Η οργάνωση και η αντεπίθεση της τάξης μας είναι ξανά αναγκαία. Για να μην πληρώσουμε εμείς και αυτήν την κρίση. Οι δομές αλληλεγγύης και αλληλεβοήθειας για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης είναι αναγκαίο κομμάτι αυτού του αγώνα. Η ταξική αλληλεγγύη δεν έχει, ούτε μπορεί να έχει καμιά σχέση με την αστική φιλανθρωπία. Δεν είναι διαφημιστική εκστρατεία πλουσίων που πετάνε ψίχουλα στους φτωχούς. Ούτε έχει καμία σχέση με τις μισανθρωπικές δράσεις των φασιστών για “αλληλεγγύη” μεν, “μόνο για Έλληνες” δε. Άλλωστε, ο λαός ξέρει καλά ότι οι ίδιοι που στο όνομα της πατρίδας βιαιοπραγούν επάνω σε μετανάστες και τους πνίγουν στο Αιγαίο, με την ίδια ευκολία βιαιοπραγούν και επάνω στην ελληνική εργατική τάξη, ως γνήσιοι υπηρέτες των ντόπιων και ξένων αφεντικών, στο πλευρό των οποίων άλλωστε έχουν σταθεί σε πολλές περιπτώσεις.
Η ταξική αλληλεγγύη είναι η στήριξη του λαού στον εαυτό του. Είναι οι μικρές και μεγάλες πράξεις αλληλοβοήθειας που επιτρέπουν στους φτωχούς, στην εργατική τάξη, στους μετανάστες και στη νεολαία, να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις. Η ταξική αλληλεγγύη δεν στοχεύει λοιπόν μόνο στην κάλυψη των αναγκών μας σε τροφή, νερό, στέγαση, υγεία, αλλά και στην οργάνωσή μας για την ανατροπή του καπιταλισμού. Η αλληλεγγύη βρίσκεται στον πυρήνα των αξιών ενός νέου κόσμου που φέρουμε μέσα μας.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Δομή Ταξικής Αλληλεγγύης, κάθε Τρίτη 18:00 – 20:00 στα γραφεία της Ταξικής Αντεπίθεσης, Αραχώβης 42, Εξάρχεια

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *