Παρεμβάσεις αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία (7 Απριλίου)

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία στις 7 Απριλίου η Ταξική Αντεπίθεση προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων με τρικάκια, αναρτήσεις πανό, συμμετοχή στις συγκεντρώσεις των εργαζομένων και αναγραφή συνθημάτων στα παρακάτω νοσοκομεία: Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, Γενικό Λαϊκό Νοσοκομείο (στο οποίο γράφτηκαν συνθήματα ενάντια στην απόπειρα φίμωσης που προσπαθεί να επιβάλει η διοίκηση), Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ.

Στις μέρες της πανδημίας και της στρατιωτικής της διαχείρισης, όσο αναγκαίος κι αν είναι ο περιορισμός των κινήσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας, άλλο τόσο αναγκαία είναι η δημόσια δράση και παρέμβαση, για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης. Προτεραιότητα του κεφαλαίου και του κράτους του, αντίθετα με τα όσα δηλώνουν οι κυβερνητικοί λακέδες, δεν είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά η εξασφάλιση των κερδών και η θωράκιση της καπιταλιστικής οικονομίας εν όψει της επερχόμενης ύφεσης. Αυτό δείχνουν άλλωστε τα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που αρνείται πεισματικά να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με προσλήψεις, εξοπλισμό και επίταξη ιδιωτικών κλινικών.

Εμείς από τη μεριά μας, παραμένουμε πεπεισμένοι ότι “μόνο ο λαός θα σώσει το λαό” από τον κορωνοϊό, αλλά και από τις καταστροφικές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Μένουμε ενεργοί/ες, μένουμε αλληλέγγυοι/ες. Δύναμη στους εργαζόμενους της δημόσιας υγείας. Η κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη θα νικήσει.

(προηγούμενο συγκεντρωτικό δράσεων εδώ: https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/archives/2183)

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *