Συγκέντρωση στην Τουρκική Πρεσβεία, Παρασκευή 13 Μαρτίου, 18:00

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΣΤΗΝ UMRANIYE, ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ GRUP YORUM, ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.

Σήμερα, 12/3, με τη βία έγινε αναγκαστική σίτιση στους συντρόφους İbrahim Gökçek και Ηelin Bölek. Οι σύντροφοι βρίσκονται στην 270η μέρα απεργίας πείνας και η κατάσταση της υγείας τους είναι σε πολύ κρίσιμο στάδιο. Δεν έχει δωθεί καμία απάντηση, από τους γιατρούς, για την κατάστασή τους μετά την αναγκαστική σίτιση και αντ’ αυτού η αστυνομία συνέλαβε 30 συντρόφους/ισσες, ανάμεσά τους και μέλη του Grup Yorum και των οικογενειών τους, μέσα από το νοσοκομείο. Είχε προηγηθεί η απαγωγή τους στις 11 Μάρτη, στις 3 το βράδυ από ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της Τουρκίας οι οποίες εισέβαλαν στο σπίτι της Αντίστασης του Grup Yorum στη γειτονιά Küçük Armutlu, στην Κωνσταντινούπολη, απήγαγαν τους απεργούς πείνας μέχρι και συνέλαβαν τους υπόλοιπους 4 παρευρισκόμενους αλληλέγγυους συντρόφους/σες. Η αστυνομία εν τέλει τους μετέφερε στο νοσοκομείο για να τους κάνουν αναγκαστική βίαιη σίτιση. Η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήριο και οι σύντροφοί κινδυνεύουν να μείνουν εγκεφαλικά και σωματικά ανάπηροι ή και να πεθάνουν. Με αυτό τον τρόπο το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας προσπαθεί να κάμψει τον αγώνα τους, να τους κάνει να σιωπήσουν. Όλες οι προσπάθειες του Ερντογάν και του κόμματός του, του ΑΚΡ, να τους φιμώσει και να σβήσει τις φωνές τους έχουν βρεί μπροστά τους, την αντίσταση. Γιατί στην ουσία το GRUP YORUM είναι η φωνή της εργατικής τάξης των καταπιεσμένων, των κολασμένων της γης, της νεολαίας, των λαών που σφαγιάζονται από τον ιμπεριαλισμό, των προσφύγων, των μεταναστών, των χιλιάδων αγωνιστών και ανταρτών ανά τον κόσμο. Γι’ αυτό τους κυνηγά με λύσσα, επικηρύσσοντάς τους με 300.000 ΤL και απαγορεύοντας τις συναυλίες τους. Γι’αυτό και αποφάσισε να τους υποβάλλει στο βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης.

Μα οι σύντροφοι ακόμα και όταν τους πέρναν με τη βία από τα κρεβάτια του νοσοκομείου και όντας 35 κιλα δε σταματησαν να φωνάζουν: EΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ… Εμείς από την πλευρά μας στηρίζουμε το σκληρό μα και συνάμα δίκαιο αγώνα των απεργών πείνας απαιτούμε: – να μάθουμε την κατάσταση της υγείας τους -να αφεθούν ελεύθεροι οι απεργοί πείνας και να γυρίσουν στο σπίτι της Αντίστασης -να αφεθούν ελεύθεροι οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες, που συνελήφθησαν στις τελευταίες κατασταλτικές επιχειρήσεις ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ

-να απελευθερωθούν όλα τα μέλη του Grup Yorum και να αποσυρθούν οι δικαστικές διώξεις.

-να σταματήσουν οι έφοδοι της αστυνομίας στο Πολιτιστικό τους Κέντρο Idil και στα γραφεία τους

-να καταργηθεί η επικήρυξη των μελών του συγκροτήματος, από τη λίστα της τουρκικής αστυνομίας και να ακυρωθούν τα εντάλματα σύλληψης τους.

-να αρθεί η απαγόρευση των συναυλιών του Grup Yorum.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

Χαμογελάμε κατά μέσα. Αυτό το χαμόγελο, το κρύβουμε τώρα. Παράνομο χαμόγελο, όπως παράνομος έγινε και ο ήλιος, παράνομη και η αλήθεια. Κρύβουμε το χαμόγελο, όπως κρύβουμε στην τσέπη μας, τη φωτογραφία της αγαπημένης μας, όπως κρύβουμε την ιδέα της λευτεριάς, ανάμεσα στα δύο φύλλα της καρδιάς μας.Όλοι εδω πέρα έχουμε έναν ουρανό και το ίδιο χαμόγελο. Αύριο μπορεί να μας σκοτώσουν. Αυτό το χαμόγελο κι αυτόν τον ουρανό, δεν μπορούν να μας τον πάρουν. Γ. Ριτσός

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ GRUP YORUM

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13/3, 18:00

Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας, Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο (τομέας Ελλάδας)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *