Συγκέντρωση – Διαδήλωση προς τα γραφεία της Motoroil, Σάββατο 15/2, 12:00

Στις 31/1/2020 τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερεις εργάτες μετά από έκρηξη στα διυλιστήρια της Motoroil στην Κόρινθο, ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννη, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Νοσηλέυονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σήμερα οφείλουμε με μαζικότητα και δυναμισμό να διαδηλώσουμε ξανά αναδεικνύοντας το ταξικό έγκλημα όχι ως ένα μεμονωμένο περιστατικό, όπως θέλουν τα αφεντικά να το παρουσιάσουν αλλά ως μια εγκληματική συνθήκη επιβίωσης για τους εργάτες-εργάτριες. Ως μια συνθήκη εκβιασμού και εκμετάλλευσης, που πληρώνεται καθημερινά με τον μόχθο, τον ιδρώτα, αλλά και ορισμένες φορές με το αίμα των εργατών-εργατριών που, στο βωμό του κέρδους και της αδιαφορίας των αφεντικών, δολοφονούνται η σακατεύονται στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς.

Οφείλουμε να δια-δηλώσουμε ξανά ότι οι νεκροί της τάξης μας, είναι τα θύματα ενός ακήρυχτου πολέμου που τα αφεντικά και το κράτος τους έχουν κηρύξει στους εκμεταλλευόμενους.

Να αντισταθούμε έμπρακτα στην εργοδοτική τρομοκρατία, στην απαξίωση των ζωών μας, στην αδηφάγα βία του κεφαλαίου, φωνάζοντας:

Δεν είναι ατυχήματα – μην τρέφετε αυταπάτες

Κράτος και αφεντικά δολοφονούν εργάτες

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 15/02/2020

ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 12:00

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ

Πρωτοβουλία συντρόφων-συντροφισσών

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *