Συνέλευση για τη διοργάνωση κινητoποίησης εναντίον του ν/σ για την επέκταση της συμφωνίας για τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα (Τρίτη 28/1 ΕΜΠ 18.00)

«Η βασική μας και προεξάρχουσα αποστολή είναι η αποτροπή. Δεν υπάρχουν πολλές συνταγές γι’ αυτό. Είναι μία και είναι απλή, περιέχεται δε σε όλη τη σχετική αμυντική βιβλιογραφία και στα στρατιωτικά εγχειρίδια. Ονομάζεται “προς πόλεμο προπαρασκευή”» (στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ).

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου θα ψηφιστεί στο κοινοβούλιο η νέα στρατιωτική συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας για τις βάσεις. Μια συμφωνία που προετοιμάστηκε από την “κυβερνώσα αριστερά” του ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιείται σήμερα από τη νεοφιλελεύθερη/ακροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της νέας “Μεγάλης Ιδέας” της ελληνικής αστικής τάξης για γεωστρατηγική αναβάθμιση μέσω της μετατροπής της χώρας σε “γεωπολιτικό μεντεσέ”, προκεχωρημένο φυλάκιο και πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ.

Η συμφωνία ενισχύει τον κομβικό ρόλο της βάσης στη Σούδα στις πολεμικές εξορμήσεις των ΗΠΑ και των πρόθυμων συμμάχων τους, παγιώνει το ρόλο των αμερικανονατοϊκών στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε Λάρισα, Στεφανοβίκειο Βόλου και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ επιτρέπει στις ΗΠΑ να διατηρούν πολεμικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και να αξιοποιούν για στρατιωτικούς σκοπούς διάφορες πολιτικές υποδομές της χώρας.

Ο έλεγχος και η νομή των πλουτοπαραγωγικών υλών, η εξασφάλιση των οδών μεταφοράς τους, γενικότερα το μοίρασμα και το ξαναμοίρασμα των αγορών και των σφαιρών επιρροής, είναι γραμμένα στην ιστορία του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος με γράμματα που στάζουν αίμα. Γι΄ αυτό είναι καθήκον του ταξικού ανταγωνιστικού κινήματος και των διεθνιστικών δυνάμεων να μπουν στην πρώτη γραμμή για την αποτροπή ενός νέου μακελειού των λαών. Για να θυμηθούμε το σύνθημα ενός παλιού Γερμανού επαναστάτη: ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ. ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Είναι ιστορική ανάγκη να θέσουμε στο στόχαστρο την επικίνδυνη και τυχοδιωκτική πολιτική πρόσδεσης του ελληνικού κράτους στο πολεμικό άρμα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, απαιτώντας:

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση για συνδιοργάνωση κινητοποίησης ενάντια στη στρατιωτική συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας: Τρίτη 28 Ιανουαρίου στις 18:00 στο Γκίνη

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *