ΚΑΤΩ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ – ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Στις 3/1/2020 η φονική μηχανή του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού εξαπέλυσε επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης στο Ιράκ εναντίον ιρανών και ιρακινών αξιωματούχων, με αποτέλεσμα το θάνατο του νούμερο 2 στην ηγεσία του Ιράν, στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί επικεφαλής της Δύναμης Κούντς («Ιερουσαλήμ») των Φρουρών της Επανάστασης, καθώς κι επτά ακόμη στρατηγών.

  Στη συνέχεια, το Ιράν απάντησε στη δολοφονική αυτή ενέργεια των ΗΠΑ, εξαπολύοντας πυραύλους κατά αμερικάνικων βάσεων στο Ιράκ, ενώ ανέλαβε την ευθύνη και για την κατάρριψη boeing, η οποία είχε ως τραγικό αποτέλεσμα  259 επιβαίνοντες νεκρούς. Τεράστιες διαδηλώσεις ξέσπασαν με ένα κομμάτι των διαδηλωτών να πολιορκούν την αμερικάνικη πρεσβεία, ενώ ο Τραμπ απείλησε με επιθέσεις σε 52 στόχους στο Ιράν, κλιμακώνοντας την επιθετικότητα των ΗΠΑ.

   Η εγκληματική αυτή ενέργεια των ΗΠΑ αποτελεί μία ωμή πράξη κρατικής τρομοκρατίας και ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας, παραβιάζοντας κάθε έννοια κρατικής κυριαρχίας και διεθνούς δικαίου, το οποίο οι ίδιες ιμπεριαλιστικές  δυνάμεις το κατασκεύασαν και το καταπατούν κάθε φορά που δεν ταιριάζει με την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων. Οι ΗΠΑ στο έδαφος μία τρίτης κατεχόμενης χώρας, του Ιράκ, δολοφόνησαν, μεταξύ άλλων, ένα σημαίνον στέλεχος της ιρανικής ηγεσίας. Η κίνηση αυτή δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς είχε προηγηθεί και η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν και η επιβολή επιπλέον οικονομικών κυρώσεων στο ιρανικό καθεστώς.

  Εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, του πιο επικίνδυνου ιμπεριαλιστή, όπως αυτός εκφράζεται ηγεμονικά μέσα στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο, να διασφαλίσει με κάθε στρατιωτικό και οικονομικό μέσο την κυριαρχία του σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου διακυβεύονται τα συμφέροντά του. Γι αυτό και οργανώνει πραξικοπήματα στη Λατινική Αμερική, όπως επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς με τη Βενεζουέλα και όπως συνέβη στη Βολιβία, οπλίζοντας ακροδεξιές παραστρατιωτικές οργανώσεις. Γι αυτό και οξύνεται η αντιπαράθεση με τη στρατιωτική υπερδύναμη Ρωσία και τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, την Κίνα. Η κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας αποκαλύπτει ότι οι διεθνείς γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις και αντιθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων οξύνονται.

  Οι ΗΠΑ, στοχεύοντας το Ιράν, γίνονται οι εμπρηστές του πολέμου μαζί με τους πιστούς τους συμμάχους, το κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως η Αγγλία. Επιδιώκουν να δείξουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν εύκολα τη Μέση Ανατολή, η οποία έχει βυθιστεί στο χάος και την αποσταθεροποίηση λόγω των στρατιωτικών παρεμβάσεων των αμερικανονατοϊκών (Ιράκ, Αφγανιστάν) και των ανταγωνισμών για τις σφαίρες επιρροής. Την ίδια στιγμή η Μ.Ανατολή μυρίζει μπαρούτι, καθώς περιφερειακές δυνάμεις συγκρούονται (Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Ιράν, Ισραήλ), η Υεμένη πληρώνει τα εγκλήματα του βρετανικού και αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των αντιδραστικών  συμμάχων τους (μοναρχίες του Κόλπου), βιώνοντας τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στη σύγχρονη ιστορία, η ίδια η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα οξύνεται με επίκεντρο τη Συρία και τις γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις ΗΠΑ- ΡωσίαςΟι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις ΗΠΑ να πυροδοτούν το φυτίλι, αποτυπώνουν ένα επικίνδυνο πολεμικό σκηνικό ρευστών συμμαχιών, γεωπολιτικών ανακατατάξεων και ενδοιμπεριαλιστικών αναταγωνισμών, θυμίζοντας πρόβα τζενεράλε ενός γενικευμένου πολέμου με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

   Δεν μπορούμε να τρέφουμε αυταπάτες για το χαρακτήρα καθεστώτων, όπως του Ιράν, που βασίζονται στη θεοκρατία, καταστέλλουν λαϊκές εξεγέρσεις και διαδηλώσεις, χτυπάνε το εργατικό-λαϊκό κίνημα, τις οργανώσεις του και την αριστερά. Ωστόσο, για να μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην απελευθέρωση των λαών και την κοινωνική χειραφέτηση, πρέπει  το ταξικά οργανωμένο και πολιτικά συγκροτημένο κίνημα να χτυπήσει τον εχθρό μέσα στην ίδια του τη χώρα, ακολουθώντας τις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, για να μπει φρένο στις σφαγές των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων ολιγαρχιών.

    Γι΄αυτό και πρέπει να θέσουμε στο στόχαστρο το ελληνικό κράτος, το οποίο, καθώς βαθαίνει η εξάρτηση του από τον ευρωτλαντικό στρατόπεδο, συνεχίζει να προωθεί όλο και πιο έντονα την αντιδραστική θέση «Ανήκουμε στη Δύση», εμπλέκοντας το λαό και τη νεολαία σε επικίνδυνους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Συνεισφέρει τις δεύτερες-μετά τις ΗΠΑ- υψηλότερες δαπάνες ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, δίνει γη και ύδωρ στους ιμπερια-ληστές, μετατρέποντας ολόκληρη την χώρα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ (Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Άραξος, Σούδα κτλ), διατίθεται να αγοράσει F-35 και πολεμικό εξοπλισμό από τις βιομηχανίες του πολέμου.

   Συνεχίζοντας επάξια το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ ενισχύει τις σχέσεις του ελληνικού κράτους με το κράτος –τρομοκράτη Ισραήλ, όπως φανέρωσε στις 2 Ιανουαρίου η επίσκεψη στην Ελλάδα του μακελάρη των Παλαιστινίων, Νετανιάχου για την υπογραφή της συμφωνίας East Med Act. Η ελληνική κυβέρνηση μάλιστα επαίρεται για τη συμφωνία αυτή, καθώς ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο. Στην πραγματικότητα, όμως με τη συμφωνία αυτή αναβαθμίζεται ο ρόλος των ΗΠΑ και του Ισραήλ στη ΝΑ Μεσόγειο, καταπατούνται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, νομιμοποιείται η γενοκτονία του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού από τους σιωνιστές, παραδίδεται ο θαλάσσιος και ορυκτός πλούτος σε αμερικάνικες, ευρωπαϊκές και ισραηλινές πολυεθνικές και μονοπώλια με κομμάτια της ελληνικής αστικής τάξης να κερδίζουν μέρος από την λεία. Γιατί τα κέρδη των πολυεθνικών είναι βαμμένα με το αίμα των λαών.

  Ο κίνδυνος εμπλοκής της χώρας σε πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς και τυχοδιωκτισμούς επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν ο μόνος από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που προσέφερε απροκάλυπτη και πλήρη στήριξη στην εγκληματική ενέργεια των ΗΠΑ κατά του Ιράν. Μάλιστα, ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών, Δένδιας, παραδέχθηκε ότι προέκυψε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας-Ιράν, λόγω των δηλώσεων Μητσοτάκη, με το Ιράν να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής απάντησης σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν οι αμερικάνικες βάσεις στην Ελλάδα κατά αυτού. Ενώ η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο συνεχίζει τη συνεργασία με τη δικτατορία του Σίσι στην Αίγυπτο, πλέον ο ίδιος ο Δένδιας έθεσε το ζήτημα άμεσης πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας στη Λιβύη, η οποία, λόγω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, έχει μετατραπεί σε ένα πεδίο αντιμαχόμενων στρατοπέδων και σε ένα σκλαβοπάζαρο προσφύγων. Μάλιστα, το αστικό πολιτικό προσωπικό της χώρας, καθώς υποδέχεται τον Χαφτάρ, φαίνεται ότι επιλέγει συνειδητά στρατόπεδο στη σπαρασσόμενη Λιβύη, την ίδια στιγμή που η Τουρκία στηρίζει τον Σάρατζ. Έτσι, ενώ η επικίνδυνη εξωτερική πολιτική, οι τυχοδιωκτισμοί της ελληνικής αστικής τάξης και η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας γύρω από τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά συνεχίζονται, γίνεται όλο και πιο ορατός ο κίνδυνος πολεμικού επεισοδίου ανάμεσα σε Ελλάδα-Τουρκία, σέρνοντας τους λαούς της Τουρκίας και της Ελλάδας στην κρεατομηχανή του πολέμου.

   Επιπλέονη κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή τη νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις βάσεις, την οποία είχε προετοιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ,  και υποκριτικά ισχυρίζεται ότι δεν θα ψηφίσει. Ακόμα, η πολεμοκάπηλη κυβέρνηση της ΝΔ συμφώνησε να στείλει συστοιχία πυραύλων Πάτριοτ στο αντιδραστικό αυταρχικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, βασικό σύμμαχο των ΗΠΑ  στην περιοχή, η οποία επεμβαίνει στην Υεμένη και απειλεί το Ιράν. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα εμπλέκεται όλο και περισσότερο στους σχεδιασμούς της ιμπεριαλιστικής εκστρατείας των ΗΠΑ κατά του Ιράν.

  Με τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν ξανά, η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία καλούνται ν΄ αντιταχθούν στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες των αστικών τάξεων. Για να μην γίνουμε βορά για τα κανόνια των ιμπερια-ληστών και της ολιγαρχίας. Γιατί ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ, ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ. Γιατί όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση τόσο ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου πλησιάζειΓιατί μόνο ο οργανωμένος λαός σε κάθε χώρα θα μπορέσει να μπλοκάρει την φονική μηχανή του πολέμου, την τρομοκρατία του κράτους και του ιμπεριαλισμού. Γι αυτό και πρέπει να σημάνει παντού αντιπολεμικός συναγερμός στις σχολές, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας. Για να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου. Για να αποχωρήσουν όλοι οι ιμπεριαλιστές και οι ξένοι στρατοί από τη Μέση Ανατολή (ΝΑΤΟ,ΕΕ, Ρωσία, Τουρκία). Για να μην βρεθεί ούτε ένας φαντάρος έξω από τη χώρα του. Για τη διάλυση των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και την άμεση αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ από τη σκοπιά του διεθνισμού και της υπεράσπισης των εργαζομένων. Γιατί εδώ είναι ο εχθρός μέσα στην Ελλάδα, μέσα στην ΕΕ, μέσα στο ΝΑΤΟ και πρέπει να τον πολεμήσουμε. Γιατί μόνο η λαϊκή πάλη αποτελεί εικόνα του φωτεινού μέλλοντος, που έρχεται, όπως έδειξαν πρόσφατα οι μαζικές διαδηλώσεις, η ανάπτυξη της λαϊκής αυτενέργειας, οι μαχητικές απεργίες και οι εξεγέρσεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Μόνο τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνική απελευθέρωση, την αποτίναξη του ιμπεριαλιστικού ζυγού, την ειρήνη μεταξύ των λαών, τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους και τη μετάβαση σε μία κοινωνία, όπου ο πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν.

Η ΑΛΛΕΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *