ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/1 – 18:00, ΠΛ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ (ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ)

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/1 – 18:00, ΠΛ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΓΙΑ ΤΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ-ΕΡΓΑΤΗ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Στις 6 Μάη του 2019, ολοκληρώθηκε το Εφετείο των παρακρατικών δολοφόνων του Σ. Λουκμάν, με το σπάσιμο της ποινής της ισόβιας κάθειρξης που τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα. Μία απόφαση που, σε συνδυασμό με την αποσύνδεση των δύο νεοναζί από τη δίκη της Χ.Α, χτυπά επί της ουσίας φιλικά την πλάτη στους φασίστες, ρίχνοντας στα μαλακά, για μια ακόμη φορά, τους παρακρατικούς δολοφόνους. Την ίδια ώρα που στη δίκη-φιάσκο της Χρυσής Αυγής η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου προτείνει την αθώωση των νεοναζί κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, συλλαμβάνονται από την «αντι»τρομοκρατική δύο σύντροφοι, με ένα σαθρό κατηγορητήριο, για επιθέσεις σε γραφεία της Χ.Α., αναβαθμίζονται μάλιστα οι κατηγορίες με τον 187 Α (αντιτρομοκρατικό νόμο) και τους επιβάλλονται ακραίοι περιοριστικοί όροι, καθώς και ένα υπέρογκο ποσό εγγύησης. Το μήνυμα είναι σαφές: οι αγωνιστές αν είναι δυνατόν θα εξοντώνονται, ενώ οι παρακρατικοί, ως το μακρύ χέρι του κράτους, θα έχουν την αμέριστη προστασία του.

Η σημερινή ακροδεξιά πολιτική διαχείριση, πατώντας πάνω στην απονεύρωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να επιβάλλει το δόγμα Νόμος και Τάξη στοχοποιώντας τον κόσμο του αγώνα και τα πιο αδύνατα και ευάλωτα κοινωνικά κομμάτια. Εξαπολύει μία ολομέτωπη επίθεση απέναντι στους αγωνιζόμενους, τους αναρχικούς, με τις εκκενώσεις καταλήψεων και την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων, ενώ πάνω στους πρόσφυγες και τους μετανάστες εφαρμόζει τις πιο ακραίες πολιτικές εξόντωσης, από τις χιλιάδες δολοφονίες στα σύνορα και στο Αιγαίο, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον αποκλεισμό τους από την υγεία, την εργασία και την εκπαίδευση, μέχρι και τις βίαιες εκκενώσεις αυτοοργανωμένων δομών στέγασης προσφύγων και μεταναστών.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον φασισμό που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού είναι η οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης. Χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως ο φασισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα στις αίθουσες της αστικής δικαιοσύνης, να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά και από τα κάτω, με όπλο μας τη διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Να αγωνιστούμε από κοινού, ντόπιοι και μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

που διώκονται για επιθέσεις σε γραφεία της Χ.Α.

Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικό Στέκι Αντίπνοια, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών), Α.Φ.Σ. Αροδαμός, Σύντροφοι

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *