Πανελλαδικό Κάλεσμα Αλληλεγγύης στους εξεγερμένους στην Χιλή – 30/10 έως 1/11

 

Αυτή την στιγμή οι εξεγερμένοι της Χιλής αντιμετωπίζουν στους δρόμους όλη την “γκάμα” της κρατικής καταστολής, αφού εκτός από τα πολυβόλα και τα δακρυγόνα της αστυνομίας, το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος Πινιέρα αποφασίζει να θέσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πόλη του Σαντιάγο, στέλνοντας τανκς στους δρόμους αυτής και εφαρμόζοντας το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες. Είναι η πρώτη φορά μετά την πτώση της δικτατορίας του Πινοσέτ στην Χιλή που ο στρατός κατεβαίνει στους δρόμους για να καταστείλει τους διαδηλωτές, ενώ ήδη την στιγμή που μιλάμε υπάρχουν 7.000 συλληφθέντες και τουλάχιστον 18 νεκροί (υπάρχουν πηγές που αναφέρουν παραπάνω), οι 4 εκ των οποίων από τα πυρά των μπάτσων ενώ άλλοι πατήθηκαν από οχήματα του στρατού .

Το βράδυ της Τρίτης δεκάδες σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποίησαν μαζική παρέμβαση αντιπληροφόρησης στο κέντρο της Αθήνας περνώντας από Μοναστηράκι – Ψυρρή – Θησείο, μοιράζοντας κείμενα, πετώντας τρικάκια, γράφοντας συνθήματα αλληλεγγύης στην εξέγερση στην Χιλή.

Πέμπτη 31/10 : Συγκέντρωση και μικροφωνική αλληλεγγύης στα Προπύλαια στις 18.00

Παρασκευή 1/11 : Συγκέντρωση έξω από την Πρεσβεία της Χιλής στις 18.00 – Προσυγκέντρωση 17.30 στο Μετρό του Ευαγγελισμού έξοδος Ριζάρη (Παρκάκι)

Να συνδέσουμε τις εξεγέρσεις ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό.

Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους της Χιλής.

Συνέλευση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Χιλής

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *