Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον αναρχικό κρατούμενο Γ. Δημητράκη: Φυλακές Δομοκού, Κυριακή 6/10, 15:30

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον αναρχικό κρατούμενο Γ. Δημητράκη

Φυλακές Δομοκού, Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 15:30

Προσυγκέντρωση στην Αθήνα, Πολυτεχνείο, 11:00

Στις 12/6 συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Γ. Δημητράκης και Κ. Σακκάς μαζί με την αναρχική Δ. Συριανού (η οποία έπειτα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους) για την απαλλοτρίωση χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ. Οι δύο σύντροφοι αρχικά προφυλακίζονται στις φυλακές Κομοτηνής και Νιγρίτας Σερρών αντίστοιχα.

Ο Γ. Δημητράκης μεταφέρεται εκδικητικά στα πειθαρχεία των φυλακών Κομοτηνής, μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες, όπου σε κελιά ελάχιστων τ.μ. χωρίς παράθυρα, στοιβάζονται 6 άτομα σε δύο διπλά κρεβάτια με αποτέλεσμα πολλοί κρατούμενοι να κοιμούνται στο πάτωμα, ενώ παράλληλα τους στερείται το δικαίωμα του προαυλισμού. Μετά από δύο μήνες, ο σύντροφος μεταφέρεται στις φυλακές Δομοκού.

Αυτή η επιλογή των συντρόφων μας αποτελεί κομμάτι της πολυμορφίας του αγώνα και της διαδρομής που χαράσσει το κίνημα στον κοινωνικό πόλεμο που μαίνεται. Μέσα σ’ αυτή τη διαδρομή, υπάρχει πάντα το ρίσκο της σύλληψης, της προφυλάκισης και των διώξεων.

Γι’ αυτό και ο κόσμος του αγώνα και της αλληλεγγύης καλείται να σταθεί δίπλα σε όσους και όσες αγωνιστές και αγωνίστριες βρίσκονται αιχμάλωτοι στις φυλακές, ως απόρροια των επιλογών τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ Δ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ & Κ. ΣΑΚΚΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ Δ. ΣΥΡΙΑΝΟΥ

Συνέλευση αλληλεγγύης

στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *