Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων: Για την στοχοποίηση συντρόφων από τις ναρκομαφίες των Εξαρχείων.

Στις 22 και 29 Μάρτη πραγματοποιήθηκαν, επ’ αφορμής των περιστατικών βιασμών γυναικών στα Εξάρχεια, συγκέντρωση στην πλατεία και πορεία στη γειτονιά, αντίστοιχα. Ως Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας συντροφισσών καλέσαμε και εμείς, όπως και άλλες πρωτοβουλίες και συλλογικοποιήσεις που ασχολούνται με τη γειτονιά, βλέποντάς τις κινητοποιήσεις αυτές, ως κομμάτι του αγώνα που διεξάγεται στην περιοχή. Ενός αγώνα που προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ζοφερό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί και να σπάσει τη λογική της εξουσιαστικής επιβολής του “ισχυρού πάνω στον αδύναμο” .

Μέσα σ’ αυτή τη συνθήκη και αφού τα περιστατικά αντικοινωνικής βίας έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, θεωρήσαμε χρέος μας να καλέσουμε, εναντιωμένοι στη σιωπή, την ανοχή και το γενικευμένο εκφυλισμό της γειτονιάς. Να μη συνηθίσουμε την εξουσιαστική βία και τον κανιβαλισμό σαν de facto καθημερινότητα. Να βρούμε τις συνδέσεις και τα πατήματα με τους εργαζομένους και τους κατοίκους, ντόπιους και μετανάστες και όλοι μαζί συλλογικά να αντεπιτεθούμε σε κάθε βιαστή, κοινωνικό κανίβαλο, ναρκέμπορο. Γιατί η κινηματική συσπείρωση και ο συλλογικός αγώνας είναι μονόδρομος για το σπάσιμο του φόβου και για την επίλυση των προβλημάτων της γειτονιάς.

Στα καλέσματα ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός τόσο συντρόφων/ισσών, όσο και κατοίκων. Οι κινητοποιήσεις αυτές έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα πως οι βιαστές, οι κοινωνικοί κανίβαλοι και οι ναρκέμποροι δεν έχουν χώρο στην περιοχή και πως το κίνημα οφείλει και μπορεί να υπερασπιστεί τις αξίες του και τις κοινωνικές και ταξικές μάχες που δόθηκαν και δίνονται στην περιοχή. Επίσης αποτέλεσαν ένα ελπιδοφόρο σταθμό στην πορεία αυτού του αγώνα.

Στον αντίποδα των κινητοποιήσεων αμέσως την επόμενη μέρα, σύντροφοι, μέλη της συνέλευσής μας, στοχοποιήθηκαν, μέσω ονομαστικών απειλών, από ναρκέμπορους, οι οποίοι στόχευσαν στον εκφοβισμό των αγωνιστών με απώτερο σκοπό τη διακοπή του αγώνα και τη συνέχεια του απρόσκοπτου ναρκεμπορίου σε μια από τις πιο επικερδής πιάτσες της Ελλάδας. Στο πρόσωπο των συντρόφων μας, στοχοποιείται όλη η συνέλευσή μας και κατ’ επέκταση ο ίδιος ο αγώνας που διεξάγουμε εδώ και 3,5 χρόνια. Γιατί η στοχοποίηση του καθενός ή της καθεμίας από εμάς, αποτελεί επίθεση στον ίδιο τον αγώνα ενάντια στις μαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή.

Με την ανακοίνωση αυτή θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε, τόσο προς τους ναρκέμπορους, όσο και προς το κράτος, το οποίο διαμορφώνει και αξιοποιεί την κατάσταση, προωθώντας την αλλοίωση των πολιτικών- αγωνιστικών χαρακτηριστικών της γειτονιάς και στοχεύοντας στην συντριπτική κατασταλτική επέμβαση και την πλήρη επιβολή, στο όνομα του ελέγχου και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, πως οι στοχοποιήσεις δεν μας φοβίζουν αλλά μας δυναμώνουν και αυτό γιατί μας διαπερνά το δίκιο του αγώνα μας. Του αγώνα για τα Εξάρχεια της κοινωνικής αυτοοργάνωσης και της ταξικής αλληλεγγύης. Εν τέλει του αγώνα για την την ισότητα, τη μη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την αταξική κοινωνία. Καθώς και να επαναλάβουμε για άλλη μία φορά πως αν πειραχτεί έστω και μια τρίχα από κάποιο σύντροφο/ισσα, αυτό που θα ακολουθήσει δε θα έχει προηγούμενο. Γιατί θα υπερασπιστούμε τον αγώνα και τις αξίες μας. Γιατί οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη και να νικήσουμε.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

ΠΙΣΩ ΜΑΦΙΟΖΟΙ – ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ/ΣΣΕΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *