Όλες/οι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα (Τρίτη 7/5 Προπύλαια, 19.00)

«Όσο με αφορά, τη μόνη δήλωση που μπορώ να υποβάλω είναι ότι δεν πρόκειται να υπογράψω ποτέ δήλωση μετάνοιας, ούτε δήλωση αποκήρυξης των ιδεών μου» (Δημήτρης Κουφοντίνας, Ειδική πτέρυγα Φυλακών Κορυδαλλού, 7 Ιανουαρίου 2016)

«Με αντιμετωπίζετε ως πολιτικό αντίπαλο. Γι αυτό κι εγώ ξαναπιάνω το κόκκινο νήμα των αγώνων. Αρχίζω απεργία πείνας»  (Δημήτρης Κουφοντίνας, Φυλακές Κασσαβέτειας, 2 Μάη 2019)

Ο κομμουνιστής πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας για ακόμα μια φορά βρίσκεται αντιμέτωπος με την αυθαιρεσία της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας. Συγκεκριμένα, σε ακόμα ένα Συμβούλιο Φυλακής ο εισαγγελέας Κωνσταντίνου χρησιμοποιώντας τον φασιστικό νόμο Δένδια άσκησε βέτο ενάντια στη χορήγηση άδειας που δικαιούται ο Δ. Κουφοντίνας. Στο σαθρό σκεπτικό του, ο εισαγγελέας επικαλείται τη φράση: «να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα των αγώνων μέσα κι έξω από τη φυλακή», που είχε χρησιμοποιήσει ο Δ. Κουφοντίνας σε προηγούμενη απεργίας πείνας (Μάιος – Ιούνιος 2018), με την οποία διεκδίκησε και κέρδισε την τρίτη κατά σειρά άδεια, όσο ακόμα βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως ο ίδιος αναφέρει σε συνέντευξή του: «Φαίνεται ότι αυτό το κόκκινο νήμα είναι το κόκκινο πανί που ερεθίζει τα εξαρτημένα -ταξικά- αντανακλαστικά της δικαιοσύνης. Αποκαλύπτει πίσω από όλα αυτά ότι αυτό που ζητούν είναι η συντριβή του πολιτικού αντιπάλου, η αποκήρυξη των ιδεών, της σκέψης, του λόγου και οι δηλώσεις μετανοίας (…) Ύστερα από έξι άδειες που είχα πάρει ακολουθήθηκε ξαφνικά μια μεθόδευση σαν να έχει επέμβει ένα “αόρατο χέρι” για να αντιστρέψει την κατάσταση και να κάνει ελαστικές τις συνειδήσεις. (…) Ύστερα από την ολοκληρωτική πλέον ένταξη της χώρας στη γεωστρατηγική του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για να διαφεντέψει τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή. Ύστερα από το “ιδού η χώρα να την κάνετε απέραντη στρατιωτική βάση” και το “ιδού ο στρατός σας” να ολοκληρώνεται και το “ιδού η δικαιοσύνη σας”».

Μετά και την τελευταία εξέλιξη δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρερμηνείας: οι ιμπεριαλιστές και οι σύγχρονοι δωσίλογοι τραπεζοτσολιάδες τους ζητάνε δήλωση μετανοίας από τον Δημήτρη Κουφοντίνα, επιδιώκοντας να εκφράσουν στο πρόσωπό του την ηθική και πολιτική απαξίωση όσων σήκωσαν το ανάστημά τους και τα όπλα τους ενάντια στο καθεστώς της εκμετάλλευσης και της αδικίας. Ζητάνε να ανταλλάξει το δικαίωμα της άδειας με τον εξευτελισμό και την ταπείνωση, με τη καταδίκη της επαναστατικής του δράσης, με την καταδίκη ολόκληρης της επαναστατικής ιστορίας αυτού του τόπου. Δεν θα τα καταφέρνουν όμως. Γιατί από τα βάθη της ιστορίας έρχεται η μακρινή ηχώ των χιλιάδων αγωνιστριών και αγωνιστών που στάθηκαν αλύγιστες και αλύγιστοι στα βασανιστήρια, στις φυλακές, στις εξορίες. Ακούγονται ακόμα στεντόρεια τα τελευταία λόγια των αγωνιστριών και αγωνιστών που στάθηκαν ηρωικά μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα, ζητωκραυγάζοντας την ελπίδα για πανανθρώπινη λευτεριά, λίγο πριν ποτίσουν με το αίμα τους τα χώματα αυτού του τόπου. Ακούγεται ακόμα ο Νίκος Μπελογιάννης, πριν εκτελεστεί στο Γουδή, να συμπυκνώνει σε λίγες μονάχα λέξεις ολόκληρο το νόημα του αγώνα: «Αγωνιζόμαστε για να προφτάσουμε την αυγή και το αύριο, για να δημιουργήσουμε νέους χρόνους κι εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων».

Πάνω σε αυτά τα χνάρια πατάνε οι αγώνες του σήμερα. Και την ιστορία μας δεν θα την προδώσουμε! Θα κρατήσουμε ψηλά τις μαύρες και τις κόκκινες σημαίες της Κοινωνικής Επανάστασης και μαζί με τον κομμουνιστή πολιτικό κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα θα βροντοφωνάξουμε στην αριστερά του κεφαλαίου, που μανιωδώς υπογράφει μνημόνια υποταγής: Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια! Εμείς την αξιοπρέπειά μας δεν την ξεπουλάμε, δηλώσεις μετανοίας δεν υπογράφουμε!

ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ

ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ, ΤΡΙΤΗ 7/5, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 7μμ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *