Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων: Ενημέρωση από την παρέμβαση στην οδό Θεμιστοκλέους (5/10)

Τα γεγονότα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην οδό Θεμιστοκλέους, με αποκορύφωμα το λιντσάρισμα κατοίκου και τους τυφλούς πυροβολισμούς που έπεσαν από αγνώστους, τραυματίζοντας στο πόδι μια διερχόμενη κοπέλα, αποτέλεσαν αφορμή για μια πρώτη παρέμβαση της συνέλευσης για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων στο συγκεκριμένο σημείο.

Η ανοιχτή συγκέντρωση  που πραγματοποιήσαμε στις 5 Οκτωβρίου, απέναντι στους τραμπούκους που έχουν εγκαταστήσει ένα τσιφλίκι βίας και κερδοφορίας από την πώληση ναρκωτικών, είχε την στήριξη περίπου 100 συντρόφων και κατοίκων της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης εκδιώχθηκε, με τον τρόπο που του αναλογούσε, γνωστός ναρκέμπορος-θαμώνας της οδού Θεμιστοκλέους, ενώ ταυτόχρονα βρέθηκε και αφαιρέθηκε σακίδιο που περιείχε μαχαίρια, αυτοσχέδια γκλοπ, εργαλεία διαρρήξεων και σακουλάκια συσκευασίας ναρκωτικών.

Η παρέμβαση κατέληξε, με την μορφή διαδήλωσης στην πλατεία Εξαρχείων, όπου και παρέμεινε για λίγη ώρα φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στις ναρκοσυμμορίες και τον κανιβαλισμό, καθιστώντας σαφές πως ο αγώνας για να κρατήσουμε τις γειτονιές μας ελεύθερες και ζωντανές συνεχίζεται.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *