70 Χρονιά από τη Νάκμπα: Πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ (15/5 Προσυγκέντρωση 6μμ Μέγαρο Μουσικής)

70 Χρονιά από τη Νάκμπα

Νίκη στον ανυποχώρητο αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής αντίστασης

Όλοι και όλες στην πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Τριτη 15 Μαη 6:00 μμ

Προσυγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής

Ήδη από τις αρχές του 20ου Αιώνα, οι σιωνιστικοί σχεδιασμοί για την εκκαθάριση της Παλαιστίνης μπαίνουν σε πορεία υλοποίησης, με αγορές εκτάσεων καθώς και με μαζικές μεταναστεύσεις Εβραίων στην Παλαιστινιακή γη.

Με την υποστήριξη των Βρετανών αποικιοκρατών παραχωρείται στους Σιωνιστές αυθαίρετα η γη της Παλαιστίνης, ενώ παράλληλα μπαίνουν οι βάσεις για μαζικούς διωγμούς και βίαιο εποικισμό, με τη δημιουργία ακροδεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων, που στοχοποιούν και εκδιώκουν τον Παλαιστινιακό λαό.

Το 1947 οι Εβραίοι επικοί αποτελούν το 33% του συνολικού πληθυσμού, ενώ παράλληλα ψηφίζεται σχέδιο του ΟΗΕ για την διχοτόμηση της Παλαιστινιακής γης σε δυο κράτη, το ένα με Αραβική πλειοψηφία και το άλλο με εβραϊκή, το οποίο και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα της Παλαιστίνης.

Τον Νοέμβρη του 1947 ξεκινάν πολύνεκρες συμπλοκές μεταξύ των Αραβικών και Εβραϊκών πληθυσμών οι οποίες, τον Μάιο του 1948 κλιμακώνονται σε γενικευμένη πολεμική σύρραξη.

Εκατοντάδες χιλιάδες παλαιστίνιοι εκδιώκονται από τη γη τους, υπό την ένοπλη σιωνιστική τρομοκρατία παίρνοντας τον δρόμο της προσφυγιάς, ενώ το νεοσύστατο σιωνιστικό κράτος καταλάμβανε το 77% της παλαιστινιακής γης, σηματοδοτώντας την μεγάλη καταστροφή των παλαιστίνιων (Αλ Νάκμπα).

Τον ξεριζωμό ενός ολοκλήρου λάου από την πατρίδα του που πλέον ονομάζεται Ισραήλ.

-70 χρονιά μετά την μεγάλη καταστροφή, ο αγώνας για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης είναι πιο επιτακτικός, πιο επίκαιρος όσο πότε.

Το σιωνιστικό κράτος δολοφόνος του Ισραήλ μετατρέπει την Παλαιστίνη σε τεράστια φυλακή, με εκατοντάδες σημεία ελένχου, καθώς και με το τείχος περιορισμού της Δυτικής Όχθης, αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση εκατοντάδων χιλιάδων παλαιστίνιων σε υποδομές υγείας, εκπαίδευσης, και διαβίωσης.

Το σιωνιστικό κράτος οργανώνει πογκρόμ, συλλήψεις, και εν ψυχρό εκτελέσεις, με επιθέσεις του στρατού κατοχής και επικών, ακόμη και ενάντια σε μικρά παιδιά.

Κατεδαφίζει οικισμούς παλαιστίνιων, εκτοπίζει, απομυζά τη γη, και τους φυσικούς πόρους του Παλαιστινιακού λάου.

Η Ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συνυπεύθυνη στο συστηματικό έγκλημα απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, καθώς βαθαίνει τη συνεργασία με το σιωνιστικό κράτος δολοφόνο του Ισραήλ σε στρατιωτικό επίπεδο, με διευρυμένα προγράμματα συνεκπαίδευσης του Ελληνικού και Ισραηλινού στρατού αντίστοιχα, ενώ παράλληλα ενισχύει τη θέση της στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ περνώντας μέρος στην κατασκευή του κοινού αγωγού φυσικού αερίου Ισραήλ Κύπρου Ελλάδας EastMed, για την εξαγωγή κλεμμένου φυσικού πλούτου της Παλαιστίνης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα η νέα τριμερής συνάντηση Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ ανέδειξε την επέκταση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ-ΕΕ, μεσώ Κύπρου Ελλάδας.

Καθήκον του ανταγωνιστικού κινήματος είναι να διατρανώσει την αλληλεγγύη του διαφυλάσσοντας την παρακαταθήκη του αγώνα του Παλαιστινιακού λάου, για την απελευθέρωση της πατρίδας που του αφαιρέθηκε, με σφαίρες, βια, με εκτοπισμούς και φυλακίσεις, με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες.

-70 χρονιά μετά την μεγάλη καταστροφή ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται παραθέτοντας βαρύ φόρο αίματος για την λευτεριά, σε αγώνα με τεράστιες θυσίες σε βάθος δεκαετιών, από την μια γενιά στην άλλη μέχρι την οριστική νίκη, και απελευθέρωση της Παλαιστίνης από τη σιωνιστική κατοχή.

-Νίκη στον αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης

-Νίκη στα όπλα της παλαιστινιακής αντίστασης

-Τερματισμός των σχέσεών της χωράς μας με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *