Αλληλεγγύη στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου

Στον ταξικό πόλεμο επέλεξα πλευρά με τους αδικημένους και τους καταπιεσμένους, με τους αποκλεισμένους και τους κυνηγημένους, με τους ενόχους και τους κολασμένους. Οργανώθηκα πολιτικά στον αναρχικό χώρο με το μεγαλεπήβολο πράγματι στόχο να πλήξω τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές δομές του κεφαλαίου και του κράτους του”.

Τάσος Θεοφίλου

Έχουν περάσει μόλις 10 μήνες μετά την εκκωφαντική κατάρρευση της σκευωρίας εναντίον του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου. Κι όμως, παρά τα 5 χρόνια αιχμαλωσίας του κάποιοι θέλουν να τον δουν πάλι στη φυλακή. Στις 11 Μαΐου θα εξεταστεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που υπέβαλε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύων εισαγγελέας της “αντι”τρομοκρατικής Ιωάννης Αγγελής, Μετά την “αντιέφεση” του εισαγγελέα Δράκου, το νέο αυτό δεδομένο μας οδηγεί σε ένα ασφαλές συμπέρασμα: ορισμένοι κύκλοι (εύκολα μπορούμε να φανταστούμε ποιοί) θέλουν να δουν τον Τάσο Θεοφίλου να οδηγείται πίσω στις φυλακές, ώστε να ανορθωθεί το κουρελιασμένο γόητρο της “αντι”τρομοκρατικής υπηρεσίας, που πολλαπλά ξεφτιλίστηκε από την έκβαση τις υπόθεσης. Θέλουν ετσιθελικά να επιβάλουν ένα καθεστώς τρόμου, όπου οι αυθαίρετες συλλήψεις θα βασίζονται σε ανώνυμα τηλεφωνήματα στην “αντι”τρομοκρατική (τη μοναδική υπηρεσία της αστυνομίας που δε διαθέτει αναγνώριση κλήσεων) και οι θα μοιράζονται πολυετείς καταδίκες (μέχρι και ισόβιες) με μοναδικό ενοχοποιητικό στοιχείο το επιστημονικά επισφαλές DNA.

Η περίπτωση του συντρόφου Τάσου Θεοφίλου είναι τόσο εμβληματική όσο και οριακή. Συμπυκνώνει την πολιτική του κράτους έκτακτης ανάγκης ενάντια στους πολιτικούς του εχθρούς. Είναι η ακραία εφαρμογή της ειδικής μεταχείρισης που επιφυλάσσει το κράτος στους πολιτικούς του αντιπάλους, την ίδια ώρα που δεν τους αναγνωρίζει την ταυτότητα του πολιτικού κρατούμενου. Στη σημερινή συγκυρία της επέλασης του κεφαλαίου και του κράτους του το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα οφείλει να σταθεί στο πλευρό των πολιτικών κρατούμενων και να σπάσει στην πράξη το καθεστώς εξαίρεσης και ειδικής μεταχείρισης. Οφείλουμε να συμπεριλάβουμε την αλληλεγγύη στους φυλακισμένους συντρόφους στον ευρύτερο αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενθυμούμενοι πάντα το παλιό σύνθημα: όποιος ξεχνάει τους αιχμάλωτους του κοινωνικού/ταξικού πολέμου σύντομα θα ξεχάσει και τον ίδιο τον ταξικό πόλεμο. Η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής και ταξικής μας συγκρότησης, του αγώνα μας για τον Κομμουνισμό και την Αναρχία.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ!

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ “ΑΝΤΙ”ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ

– Πορεία : Σάββατο 5/5 , ώρα 13.00, Θησείο (στ. Ησαπ)
Συναυλία αλληλεγγύης: Σάββατο 5/5, ώρα 20:00 στην πλατεία Πρωτομαγιάς
Συγκέντρωση: Παρασκευή 11/5, ώρα 09.00, Aρειος Πάγος (Αλεξάνδρας)
Ταξική Αντεπίθεση (Oμάδα Aναρχικών και Kομμουνιστών)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *