ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Με κομμένη την ανάσα όλη η ανθρωπότητα παρακολούθησε τις τελευταίες μέρες την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας από τις δυτικές δυνάμεις ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία με τη στήριξη ΝΑΤΟ και ΕΕ, οι οποίες εκτόξευσαν περισσότερους από εκατό πυραύλους εναντίον της Συρίας, αφού είχε προηγηθεί επίθεση της πολεμικής μηχανής του Σιωνισμού. Η προσπάθεια να δικαιολογήσουν την βάρβαρη αποικιοκρατική πολιτική τους (όπως συνέβη και τον Απρίλιο του 2017 με την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία) με επιχειρήματα περί υποτιθέμενης χρήσης χημικών όπλων από την συριακή κυβέρνηση -η οποία μάλιστα ανακτά τον έλεγχο του μεγαλύτερου κομματιού της χώρας από τους τζιχαντιστές- μόνο γελοία και αβάσιμη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αν θυμηθεί κανείς την προπαγάνδα πολέμου, που είχε εξαπολύσει η Δύση το 2003 για κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής από τον Σαντάμ, έτσι ώστε να «δικαιολογήσει» την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράκ. Μάλιστα, η επίθεση έγινε εσπευσμένα, πριν καν ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων διεξάγει έρευνα για χημικά όπλα.

Είναι οι ίδιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ, οι οποίες βομβάρδισαν την Γιουγκοσλαβία, διέλυσαν το Ιράκ και το Αφγανιστάν, αφανίζοντας ολόκληρους πληθυσμούς. Είναι αυτοί οι μακελάρηδες των λαών, οι οποίοι βύθισαν στο χάος την Λιβύη, η οποία πλέον έχει μετατραπεί σ’ ένα πραγματικό σκλαβοπάζαρο των προσφύγων, αυτών των θυμάτων της βαρβαρότητας του ιμπεριαλισμού. Είναι αυτοί οι φονιάδες των λαών, οι οποίοι εξόπλισαν τους νεοναζί στην Ουκρανία και στηρίζουν τη νεοναζική-νεοφιλέλευθερη κυβέρνηση της. Είναι οι μόνοι πραγματικοί τρομοκράτες της γης, οι οποίοι μαζί με το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας και τις μοναρχίες του Κόλπου δεν δίστασαν να ενισχύσουν το έκτρωμα του ISIS, κάθε λογής τζιχαντιστές και τη λεγόμενη «συριακή αντιπολίτευση» (FSA) για την ανατροπή της συριακής κυβέρνησης, για να διασφαλίσουν την κυριαρχία τους στη Μέση Ανατολή, ύστερα από την αστάθεια, την οποία οι ίδιοι προκάλεσαν. Είναι αυτοί, οι οποίοι, ενώ ισχυρίζονται πως επιθυμούν «δημοκρατικές αλλαγές και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», συνεργάζονται με τα πιο αντιδραστικά, αυταρχικά καθεστώτα του πλάνητη (Σαουδική Αραβία, Κατάρ), με το κράτος-μακελάρη του Ισραήλ και ευθύνονται για την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση της σύγχρονης ιστορίας στην Υεμένη.

Η όξυνση της επιθετικότητας του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού σε βάρος του συριακού λαού, ο οποίος, μετά την αποικιοκρατικού χαρακτήρα επέμβαση του 2011, εδώ και επτά χρόνια θρηνεί 500.000 νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες, εκδηλώνεται σε μία κρίσιμη ιστορική συγκυρία. Η παρατεταμένη, δομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος δεν έχει ξεπεραστεί, οι ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης είναι ανεπαρκείς, οι αντιθέσεις κεφαλαίου-εργασίας διαρκώς οξύνονται σε διεθνές επίπεδο και η απειλή του πολέμου εμφανίζεται ως το επόμενο βήμα για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και της ιμπεριαλιστικής λεηλασίας.

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ αποβλέπουν στην διασφάλιση της ηγεμονίας τους στη Μέση Ανατολή, καθώς η στρατιωτική άνοδος της πυρηνικής υπερδύναμης Ρωσίας απειλεί τα συμφέροντα τους. Η στρατηγικού χαρακτήρα σύγκρουση των ΗΠΑ και των συμμάχων της με τη Ρωσία, όπως επιβεβαιώνουν το νέο στρατηγικό δόγμα του Τραμπ, που στοχοποιεί ως βασικούς ανταγωνιστές των ΗΠΑ τη Ρωσία και την Κίνα, οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, η περικύκλωση της με νατοϊκά στρατεύματα, η διευκόλυνση μεταφοράς στρατευμάτων σε ευρωπαϊκό έδαφος, αυξάνει τον κίνδυνο έκρηξης γενικευμένου πολέμου με επίκεντρο τη Μέση Ανατολή γενικότερα και τη Συρία ειδικότερα. Σε μία περιοχή, η οποία μυρίζει μπαρούτι λόγων της σύγκρουσης ισχυρών περιφερειακών δυνάμεων (Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Ιράν, Τουρκία), άλυτων ιστορικών ζητημάτων (Κουρδικό, Παλαιστινιακό) και όπου οι συμμαχίες μεταβάλλονται από τη μία μέρα στην άλλη, συγκεντρώνουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις η συμμορία του ΝΑΤΟ και νέες ανερχόμενες καπιταλιστικές δυνάμεις, όπως αυτές εκφράζονται από το ρωσοκινέζικο άξονα, προετοιμάζοντας το σφαγείο των λαών της περιοχής.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ έρχονται σε άμεση αντιπαράθεση με την Κίνα, την δεύτερη μεγαλύτερη  οικονομία του πλανήτη, επιδιώκοντας έναν εμπορικό πόλεμο, απειλούν όλο και πιο έντονα τη Β.Κορέα με πυρηνικό όλεθρο, αποσταθεροποιούν τα Βαλκάνια, θέλοντας να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό στην περιοχή με τις άρχουσες τάξεις να ενισχύουν τον εθνικισμό, αναδυέται ξανά το ερπετό του φασισμού, ενώ οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ ΗΠΑ-Γερμανίας και Βρετανίας-ΕΕ μετά το Brexit προκαλούν ρωγμές στην ενότητα του ευρωατλαντικού στρατοπέδου. Την ίδια στιγμή πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στη ΝΑ Μεσόγειο εξ αιτίας των ανταγωνισμών περιφερειακών δυνάμεων και των συμφερόντων πολυεθνικών κολοσσών για τα ενεργειακά κοιτάσματα.

Η Ελλάδα, μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, βρίσκεται στην πιο εύφλεκτη περιοχή του πλανήτη και μόνο «πυλώνας σταθερότητας» δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, όπως δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ. Στην Ελλάδα των μνημονίων της διαρκούς ιμπεριαλιστικής επιτροπείας, της ανεργίας, της επισφάλειας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, το ελληνικό κράτος συνεχίζει να συνεισφέρει τις δεύτερες -μετά τις ΗΠΑ- υψηλότερες δαπάνες ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ. Ενώ τα μνημόνια προκάλεσαν την μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω για τα μεταπολεμικά δεδομένα, όλη η χώρα από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τον Άραξο και από τον Άραξο μέχρι τη Σούδα (από την οποία ξεκίνησαν το πλοίο που βομβάρδισε την Συρία και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού) έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο κι αν υποκριτικά αποποιείται τις ευθύνες της και χύνει κροκοδείλια δάκρυα, είναι συνένοχη στο δράμα του συριακού λαού. Ενώ η κοινωνική γενοκτονία στο εσωτερικό συνεχίζεται, ιαχές του πολέμου ακούγονται στο Αιγαίο λόγω των τυχοδιωκτισμών της ντόπιας παρασιτικής αστικής τάξης και της αναβάθμισης του ρόλου της Τουρκίας ως περιφερειακής δύναμης με βλέψεις αυτονόμησης της πολιτικής της.

Από τη μία, το ελληνικό κράτος με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συμμετέχει στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρουιγύπτου-Ισραήλ, συμμαχώντας με το δικτάτορα Σίσι, συνάπτει συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας και στρατιωτικής εκπαίδευσης με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, το οποίο δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό. Από την άλλη, το φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν κάτω από κοινοβουλευτικό μανδύα συνεχίζει τη γενοκτονία του ηρωϊκού κουρδικού λαού, εισβάλλει στη Συρία, καταπατά δημοκρατικές ελευθερίες, θέτει στο εκτελεστικό απόσπασμα την ιστορική τουρκική Επαναστατική Αριστερά.

Στο δεδομένο ιστορικό πλαίσιο, όπου το φάντασμα ενός γενικευμένου πολέμου απειλεί την ίδια την ύπαρξη της ανθρωπότητας, είναι χρέος των επαναστατικών δυναμέων να μπουν στην πρώτη την γραμμή για την αποτροπή ενός νέου μακελειού των λαών. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις επεμβάσεις και τους αστικούς τυχοδιωκτισμούς. Εμπρός για να συγκροτήσουμε τώρα ένα μαζικό, μαχητικό, αντιπολεμικό, διεθνιστικό κίνημα, το οποίο θα σταματήσει την ιμπεριαλιστική φονική μηχανή του πολέμου. Εμπρός για να οργανώσουμε την αντιϊμπεριαλιστική πάλη των λαών,με σκοπό να σαμποτάρουμε τις ντόπιες εξαρτημένες ολιγαρχίες και κυβερνήσεις, οι οποίες στηρίζουν πρόθυμα τα εγκλήματα των ιμπερια-ληστών. Εμπρός για να ξεσπάσει αντιπολεμικός ξεσηκωμός παντού και τώρα στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία για την ανατροπή της πιο επικίνδυνης ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, για να μην γίνουμε κρέας για τα κανόνια των φονιάδων των λαών. Γιατί μόνο έτσι οι λαοί θα υπερασπιστούν την ειρήνη και θα κερδίσουν την ανεξαρτησία τους, ανοίγοντας τον δρόμο για την αποτίναξη του ιμπεριαλιστικού ζυγού και την κοινωνική απελευθέρωση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ ΤΩΡΑ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Ταξική Aντεπίθεση (Oμάδα Aναρχικών και Kομμουνιστών)

Αθήνα, Απρίλης 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *