Για την “παγίδευση” οχημάτων συντρόφων με συσκευές γεωεντοπισμού

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 μετά το τέλος της πορείας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών που είχαμε συνδιοργανώσει ως συλλογικότητα που συμμετέχουμε στην Συνέλευση No Pasaran είδαμε κάποια άγνωστα προς εμάς άτομα να περιεργάζονται σκυμμένοι την μηχανή ενός μέλους της συλλογικότητάς μας, στην οδό Όθωνος στο Σύνταγμα. Πλησιάζοντας προς τα εκεί, τα “γνωστά-άγνωστα” άτομα τράπηκαν σε φυγή ενώ περαστικοί μας ενημέρωσαν πως σκάλιζαν την μηχανή για αρκετή ώρα.

Στην συνέχεια επιστρέψαμε στους διαδηλωτές και τις διαδηλώτριες που ήταν ακόμα συγκεντρωμένοι στο σημείο λήξης της πορείας προκειμένου να τους ενημερώσουμε για το “περίεργο” συμβάν θεωρώντας ότι αυτή η τακτική της αστυνομίας δεν στόχευε μόνο έμας αλλά το σύνολο του κόσμου που αγωνίζεται και αντιστέκεται στην ακροδεξιά πολιτική της κυβέρνησης.

Όπερ και εγένετο. Την ίδια κι όλας στιγμή δύο σύντροφοι που έψαξαν τα μεταφορικά τους οχήματα ανακάλυψαν συσκευές εντοπισμού.

Ο πρώτος σύντροφος εντόπισε” κοριό” στο μηχανάκι του τον οποίο και αφαίρεσε επι τόπου. Το ίδιο κιόλας βράδυ του τοποθέτησαν καινούργιο, τον οποίο αφαίρεσε εκ νέου, ενώ δεν δίστασαν να του τον επανατοποθετήσουν για τρίτη φορά.

Στην πρόσφατη καταγγελία του ο δεύτερος σύντροφος Αλέξανδρος Κ. αναφέρει στο omnia tv: “…Καταλαβαίνοντας ότι πρόκειται για ρουφιάνους της ασφάλειας, ενημέρωσαν τον κόσμο που συμμετείχε στη συγκέντρωση. Αφού το πληροφορήθηκα θεώρησα σκόπιμο, να ψάξω το όχημά μου, όπως και άλλοι/ες σύντροφοι/ισσες. Ψάχνοντάς λοιπόν το δικό μου εντόπισα έναν κοριό, του οποίου η λειτουργία ήταν να μεταδίδει ανά πάσα στιγμή τη θέση της μηχανής μου…”

Παράλληλα σύντροφοι από την συλλογικότητα μας αλλά και πολύ άλλοι αγωνιστές και αγωνίστριες του ευρύτερου ριζοσπαστικού αναρχικού κινήματος βρίσκονται συχνά υπό στενή παρακολούθηση καθόλη την διάρκεια της ημέρας έχοντας ανεπιθύμητη “συνοδεία” μέχρι και στους χώρους εργασίας τους.

Στις μέρες μας, η ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το δρόμο που της έστρωσε η σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να επιβάλλει το δόγμα « Νόμος, Τάξη και Επενδύσεις». Ενισχύει το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κράτους, επαναφέροντας τους βασανιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ, αφού πρώτα η αστική δικαιοσύνη φρόντισε να τους απαλλάξει από τις διώξεις για τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας, ενώ παράλληλα σιγοντάρει τους φασίστες της ΧΑ και τα λοιπά ακροδεξιά μορφώματα. Πραγματοποιεί πογκρόμ και ξυλοδαρμούς στην περιοχή των Εξαρχείων, θέτοντας στο στόχαστρο κοινωνικούς χώρους, ενώ συλλαμβάνει και βασανίζει το μέλος του Ρουβίκωνα Λ. Γούλα: “…Μου κατεβάζει το εσώρουχο, κολλάει από πίσω μου και φωνάζει «Έτσι γαμάνε οι χακί. Στα Εξάρχεια έχουμε χούντα ρε, το κατάλαβες; Όποιος δε δέχεται φάπα και πούτσα δε θα μπαίνει στα Εξάρχεια. Εμείς κάνουμε κουμάντο»”.

Απειλεί πρόσφυγες και αλληλέγγυους αγωνιστές, που διαμένουν ή συμμετέχουν στο εγχείρημα της προσφυγικής κατάληψης Νοταρά 26 στέλνοντας συχνά τους ένστολους δολοφόνους της να χτυπούν με τα γκλομπ τα εξωτερικά κάγκελα της κατάληψης φωνάζοντας “Raus” σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και μικρά παιδιά που προσπαθούν με αξιοπρέπεια να επιβιώσουν μακριά από την πατρίδα τους.

Μια κυβέρνηση που στερεί το πιο στοιχειώδες δικαίωμα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και προσφυγόπουλα, την ίδια ώρα που θέτει ως προτεραιότητά της την παρακολούθηση διαδηλωτών και διαδηλωτριών που στέκονται αληλέγγυοι και διαδηλώνουν για τα θύματα της ταξικής ανισότητας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Δημιουργεί τεχνηέντως κλίμα τρομοϋστερίας, όπως συνέβη πρόσφατα και με την επιχείρηση της “αντι”τρομοκρατικής για την «εξάρθρωση της εγχώριας τρομοκρατίας” προβαίνοντας σε δεκάδες “απαγωγές” συντρόφων -ισσων στη προσπάθεια τρομοκράτισής τους.

Προβαίνει σε ωμή παραβίαση του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ και εκτεταμένη χρήση αστυνομικής βίας εναντίον φοιτητών -τριων που έσπασαν το lock out.

Εκκενώνει στέκια και καταλήψεις με πιο πρόσφατες το στέκι στην ΑΣΟΕΕ και τις καταλήψεις Palmares, Βανκούβερ και Μπουμπουλίνας. Κάνει αυθαίρετες συλλήψεις για να εμποδίσει τις εργασίες ανοικοδόμησης της κατάληψης Libertatia στη Θεσσαλονίκη, την οποία είχαν κάψει φασίστες. Χτυπά ανελέητα με ωμή αστυνομική βία τις διαδηλώσεις του λαού και της νεολαίας, προωθεί προτάσεις για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, θυμίζοντας τις εποχές του μοναρχοφασισμού και του μετεμφυλιακού κράτους έκτακτης ανάγκης.

Γιατί επιδιώκει να εξουδετερώσει τον εσωτερικό εχθρό, τον απεργό, τον αγωνιστή νεολαίο, τον εξαθλιωμένο μετανάστη και πρόσφυγα, θύμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Γιατί όσο πιο αυταρχική γίνεται τόσο περισσότερο φανερώνει τον φόβο της απέναντι στις δυνάμεις του ανταγωνιστικού κινήματος και στην προοπτική μιας μαζικής κοινωνικής εξέγερσης.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *