Ενάντια στην κρατική καταστολή, το σύστημα των φυλακών και τις μαφίες – Αλληλεγγύη στον πολιτικό κρατούμενο Ν. Μαζιώτη

Ενάντια στην κρατική καταστολή, το σύστημα των φυλακών

και τις μαφιόζικες εφεδρείες του

                    Αλληλεγγύη στον πολιτικό κρατούμενο Ν. Μαζιώτη

 

Στις 21/12/2017 ο πολιτικός κρατούμενος, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Ν. Μαζιώτης, δέχτηκε μαφιόζικη επίθεση στην 5η πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατούνταν.  Συγκεκριμένα, ομάδα κρατουμένων με δεδομένη  σχέση  με μαφιόζικα κυκλώματα που δρουν στη φυλακή,  προσέγγισε το Μαζιώτη, απευθύνοντάς του προσβλητικές απαιτήσεις που έπλητταν ευθέως το ηθικό και αξιακό του υπόβαθρο ως πολιτικού κρατούμενου και αγωνιστή. Υπερασπιζόμενος την αξιοπρέπεια του ο Μαζιώτης αντέδρασε άμεσα, με συνέπεια να δεχθεί συνδυασμένα χτυπήματα με γροθιές, κλωτσιές και μαχαίρι. Τραυματισμένος θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών από όπου θα καταγγείλει δημόσια το γεγονός.

Η μαφιόζικη επίθεση εναντίον του Ν. Μαζιώτη, που σημειώθηκε λίγες μόνο ημέρες μετά τη λήξη της πολυήμερης απεργίας πείνας που είχε πραγματοποιήσει από κοινού με το μέλος του ΕΑ και συντρόφισσά του Π. Ρούπα για σειρά αιτημάτων, αποτελεί ένα μείζον πολιτικό γεγονός. Ένα γεγονός που καταδεικνύει  την ένταση και το χαρακτήρα της κρατικής καταστολής στο νευραλγικό χώρο των φυλακών και το οποίο θέτει ενώπιον συγκεκριμένων  καθηκόντων και ευθυνών την αγωνιζόμενη κοινωνία των φυλακών, το κίνημα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους και το ανταγωνιστικό κίνημα συνολικά.

Τα πάσης φύσεως μαφιόζικα κυκλώματα και συμμορίες που δρουν εντός των φυλακών δεν έχουν ουδέτερο πολιτικό και κοινωνικό φορτίο. Στην πραγματικότητα αποτελούν αντανάκλαση της δράσης των μαφιών εκτός φυλακής. Μιας δράσης καθαρά καπιταλιστικής που περιλαμβάνει  έναν δυναμικό τομέα της καπιταλιστικής οικονομίας (νύχτα, λαθρεμπόριο, τζόγος, πορνεία, όπλα, ναρκωτικά κλπ), με μεγάλο κύκλο εργασιών που λειτουργεί παρά το νόμιμο κεφάλαιο και παρά το επίσημο κράτος αλλά σε προφανή διαπλοκή μαζί τους.

Continue reading Ενάντια στην κρατική καταστολή, το σύστημα των φυλακών και τις μαφίες – Αλληλεγγύη στον πολιτικό κρατούμενο Ν. Μαζιώτη

Σχετικά με την εκδήλωση για την επαναστατική προοπτική με τον σύντροφο Μ.Φερράρι: Πέμπτη 1/2 Πολυτεχνείο στις 19.00

Πέμπτη 1 Φλεβάρη στις 19.00 στο ΕΜΠ (κτ.Γκίνη)

Εκδήλωση

με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου “Η Επανάσταση δεν είναι ένα επίσημο γεύμα”.

Καπιταλιστική Κρίση-Πόλεμος-Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης.
Πολιτική Συγκρότηση-Ταξική Οργάνωση-Επαναστατική Προοπτική.
Aπό το Χθες στο Σήμερα.

Με τη συμμετοχή του συντρόφου Μαουρίτσιο Φερράρι (μέλος του “ιδρυτικού πυρήνα” των Ερυθρών Ταξιαρχιών και πρώην πολιτικού κρατούμενου για 30 χρόνια στις ιταλικές φυλακές).

***

Η Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών) και οι εκδόσεις ΜΟΛΟΤ  έχουν την χαρά να συνδιοργανώνουν την εκδήλωση “Καπιταλιστική Κρίση-Πόλεμος-Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης. Πολιτική Συγκρότηση-Ταξική Οργάνωση-Επαναστατική Προοπτική. Aπό το Χθες στο Σήμερα” φιλοξενώντας στην Αθήνα τον σύντροφο Μαουρίτσιο Φερράρι, μέλος του “ιδρυτικού πυρήνα” των Ερυθρών Ταξιαρχιών και πρώην πολιτικoύ κρατούμενου για 30 χρόνια στις ιταλικές φυλακές.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την κυκλοφορία από τις εκδόσεις ΜΟΛΟΤ του βιβλίου “Η Επανάσταση δεν είναι ένα επίσημο γεύμα”. Μια συζήτηση με τον Μαουρίτσιο Φερράρι και εντάσσεται στη συνολικότερη στόχευση μας για πολιτική αυτομόρφωση, ιδεολογική συγκρότηση, υπεράσπιση της επαναστατικής μνήμης.

Αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τη συνέχεια του διημέρου εκδηλώσεων Χθες, Σήμερα, Αύριο… Η Επανάσταση λέει: Ήμουν, είμαι και θα είμαι! που είχε διοργανώσει τον περασμένο Ιούνη στην Αθήνα -στα πλαίσια ανάπτυξης των διεθνιστικών πολιτικών επαφών και σχέσεων- η Ταξική Αντεπίθεση, με τη συμμετοχή του συντρόφου Antonio P. (πρώην πολιτικού κρατούμενου για τη δράση των Ερυθρών Ταξιαρχιών). Οι εισηγήσεις εκείνου του διημέρου είναι δημοσιευμένες στο espivblog της Ταξικής Αντεπίθεσης ενώ στο τελευταίο τεύχος της πολιτικής επιθεώρησης ΜΟΛΟΤ υπάρχει, εκτός από την εισήγηση της πρώτης ημέρας και μια συζήτηση με τον Antonio και άλλους συντρόφους από την κατάληψη Panetteria του Μιλάνου, που είχαν βρεθεί τον προηγούμενο Ιούνη στην Αθήνα.

Έχουμε την χαρά λοιπόν να φιλοξενήσουμε τον Μαουρίτσιο, έναν σύντροφο, η πολιτική ζωή και η αγωνιστική διαδρομή του οποίου, αποτελούν -χωρίς ίχνος υπερβολής- ένα ζωντανό κομμάτι επαναστατικής προλεταριακής ιστορίας, ή όπως με την σεμνότητα που διακρίνει κάθε ατόφιο αγωνιστή λέει ο ίδιος “μια ακόμα ιστορία από αυτή των πολλών χιλιάδων προλετάριων, που έκαναν εκείνη την περίοδο αυτές τις επιλογές”. Έναν σύντροφο που έμελλε να είναι από το 1974 ο πρώτος πολιτικός κρατούμενος των Ερυθρών Ταξιαρχιών και να μείνει στην ιστορία του διεθνούς επαναστατικού κινήματος ως ο ερυθροταξιαρχίτης που διάβασε την προκήρυξη στην πρώτη δίκη στο Τορίνο, την άνοιξη του ’76. Έναν σύντροφο που -δίχως ίχνος μετάνοιας μπορεί να κοιτάει τον κόσμο με το κούτελο ψηλά- μετά την αποφυλάκιση του το 2004, μετά από 30 χρόνια εγκλεισμού, συνεχίζει να συμμετέχει στο κίνημα και τους αγώνες των καιρών μας, πληρώνοντας το τίμημα αυτής της βαθύτατα πολιτικής στάσης ζωής και υπενθυμίζοντας χειροπιαστά στο σήμερα τα λόγια της κομμουνίστριας Ρόζας Λούξεμπουργκ: Η Επανάσταση λέει: ήμουν, είμαι και θα είμαι!

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών) | Εκδόσεις ΜΟΛΟΤ

Πίσω φασίστες – Εμπρός Σύντροφοι! Διεθνιστική Αντιφασιστική Συγκέντρωση: Κυριακή 4 Φλεβάρη Προπύλαια στις 12.00

Καμμία συμμετοχή – Καμμία ανοχή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια.

Πίσω φασίστες – Εμπρός Σύντροφοι!

Διεθνιστική Αντιφασιστική Συγκέντρωση

Κυριακή 4 Φλεβάρη Προπύλαια στις 12.00

Επόμενη Συνέλευση Τετάρτη 31 Γενάρη στις 18.00 (ΕΜΠ κτ. Γκίνη)

Πολιτικές Ομάδες, Συλλογικότητες, Στέκια, Καταλήψεις, Σύντροφοι-Συντρόφισσες

Λευτεριά στην Άχεντ Ταμίμι: Συγκέντρωση Αλληλεγγύης, Τρίτη 30 Γενάρη 18.00 Μοναστηράκι

Λευτεριά στην Άχεντ Ταμίμι

Λευτεριά σε όλους τους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους

Συγκέντρωση στο Μοναστηράκι, Τρίτη 30 Γενάρη, ώρα 6μμ.

Η Άχεντ Ταμίμι συνελήφθη στις 19 Δεκέμβρη σε μαζική επιδρομή που πραγματοποίησε ο ισραηλινός στρατός στη Δυτική Οχθη, προκειμένου να απαγάγει και να φυλακίσει παλαιστίνιους νεολαίους, που συμμετέχουν ενεργά στις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις εναντίον της ισραηλινής κατοχής, μετά την αναγνώριση του συνόλου της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Τραμπ στις 6 Δεκέμβρη. Εκτοτε η Ταμίμι βρίσκεται σε στρατιωτική κράτηση. Την Τετάρτη 31 Γενάρη πραγματοποιείται η δίκη της σε σιωνιστικό στρατοδικείο.

Αφορμή για τη σύλληψή της ήταν το ότι εμπόδισε και γρονθοκόπησε ισραηλινούς στρατιώτες όταν αυτοί χτυπούσαν και επιχειρούσαν να συλλάβουν διαδηλωτές στο χωριό Νάμπι Σάλεχ της Δυτικής Οχθης. Λίγο πριν τη σύλληψή της, ισραηλινοί στρατιώτες είχαν πυροβολήσει στο κεφάλι, σχεδόν εξ’ επαφής, με πλαστική σφαίρα τον δεκαπεντάχρονο ξάδερφό της, τραυματίζοντάς τον βαρύτατα. Λίγο μετά τη σύλληψη της Άχεντ, ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε την ξαδέρφη της και τη μητέρα της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άχεντ τα βάζει με την κατοχή. Από τα δώδεκά της έχει πολλές φορές επιτεθεί φραστικά εναντίον ισραηλινών στρατιωτών, ενώ συμμετέχει στη διοργάνωση των διαδηλώσεων ενάντια στη σιωνιστική κατοχή που γίνονται σχεδόν καθημερινά στο χωριό της. Η ίδια προέρχεται από οικογένεια αγωνιστών, με τον πατέρα της να έχει συλληφθεί και φυλακιστεί από τους σιωνιστές εννιά φορές στο παρελθόν. Η δράση της αλλά και το γεγονός ότι έχει μετατραπεί σε σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα την έχουν βάλει στο στόχαστρο των σιωνιστών.

Τη Δευτέρα 1 Γενάρη, ισραηλινό στρατοδικείο της απήγγειλε δώδεκα κατηγορίες που περιλαμβάνουν επίθεση εναντίον ισραηλινού στρατιώτη και παρεμπόδιση του έργου του, καθώς και πετροπόλεμο. Σύμφωνα με την ισραηλινή νομοθεσία, ο πετροπόλεμος εναντίον στρατιωτών και εβραίων εποίκων επισείει ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνων, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις η ποινή που επιβάλλεται δεν είναι μικρότερη της εννιάμηνης φυλάκισης.

Η όξυνση της σιωνιστικής τρομοκρατίας απέναντι στους νεαρούς παλαιστίνιους, η διαιώνιση των εγκλημάτων της σιωνιστικής κατοχής έχουν άμεση σχέση με την πολιτική κάλυψη που δέχεται το Ισραήλ από τις κυβερνήσεις των ιμπεριαλιστικών χωρών αλλά και τις κυβερνήσεις των χωρών της εγγύτερης περιοχής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και οι προηγούμενες των ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αντί να θέσουν στη διεθνή απομόνωση το Ισραήλ για τα ειδεχθή εγκλήματα πολέμου και κατοχής στην Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, έσπευσαν να το υποστηρίξουν με διμερείς επαφές, υποδοχή του μακελάρη πρωθυπουργού Νετανιάχου, σύσφιξη οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών σχέσεων.

Η Άχεντ Ταμίμι εκφράζει την νέα γενιά των παλαιστίνιων αγωνιστών, που μεγάλωσαν στη Δυτική Οχθη σε συνθήκες κατοχής, περικύκλωσης από τους σιωνιστές εποίκους και τον στρατό τους. Αυτοί οι νέοι αγωνιστές, αψηφούν τις φυλακίσεις και τους ξυλοδαρμούς από τους ισραηλινούς στρατιώτες, υπερασπίζονται θαρραλέα την υπόθεσή τους μπροστά στον κατακτητή, περιφρονώντας επιδεικτικά τους διώκτες τους. Παίρνουν επάξια τη σκυτάλη από τους χιλιάδες παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους του παρελθόντος που πέρασαν σημαντικό τμήμα της ζωής τους στα σιωνιστικά μπουντρούμια, κρατώντας πάντα ψηλά την σημαία για τη λευτεριά.

Ανταποκρινόμενοι στη Διεθνή Καμπάνια Αλληλεγγύης στην Άχεντ Ταμίμι καλούμε σε συγκέντρωση στο Μοναστηράκι, Τρίτη 30 Γενάρη, ώρα 6μμ.

  • Λευτεριά στην Άχεντ Ταμίμι!
  • Λευτεριά στους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
  • Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης!
  • Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη στο διαρκές έγκλημα της ισραηλινής κατοχής.
  • Τερματισμός όλων των σχέσεων της χώρας μας με τους σιωνιστές μακελάρηδες!

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Μοτοπορεία αλληλεγγύης στον σύντροφο Γρηγόρη Τσιρώνη: Παρασκευή 2/2 στις 17.30 από την Πλατεία Εξαρχείων

Την Παρασκευή 2/2 θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Γρηγόρη Τσιρώνη.

Η μοτοπορεία εντάσσεται στο σύνολο των δράσεων αλληλεγγύης που έχουν ξεκινήσει σε σχέση με την κατ’οικόν κράτηση που έχει επιβληθεί στο σύντροφο, μετατρέποντας το σπίτι του σε μια νέα φυλακή.

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ.

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/2 – 17.30
ΠΛ. ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Συνέλευση ενάντια στη νέα αντιτρομοκρατική εκστρατεία: υπόθεση «ληστές του Διστόμου»

Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο…

Θεσσαλονίκη 21.1.18: για άλλη μια φορά, φασίστες και μπάτσοι ενωμένοι στον κοινό “αγών” τους…

Η αποκαθήλωση από τον πρωθυπουργικό θώκο του εθνικιστή Γκρούεφσκι από τον “μετριοπαθή” σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ τον περασμένο Μάιο, άνοιξε το δρόμο για την από τα πάνω “επίλυση” του ζητήματος για την ονομασία της FYROM, με σκοπό την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ. Μέσα από την ομίχλη της ονοματολογίας και την αναμόχλευση των εθνικισμών ξεπροβάλει το μακρύ χέρι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και οι επικίνδυνες επιδιώξεις του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια. Η συνεχόμενη αύξηση της ρωσικής επιρροής στη Σερβία επιταχύνει ακόμα περισσότερο την αναγκαιότητα γρήγορης “επίλυσης” του ζητήματος, αυξάνοντας τις πιέσεις προς τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της FYROM. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο οξύτατων ενδοαστικών και ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ο αστικός κοσμοπολιτισμός και ο εθνικισμός, παρά τη φαινομενική τους αντιπαλότητα, λειτουργούν αλληλοσυμπληρωματικά υπέρ των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή.

Στις 21 Ιανουαρίου συγκεντρώθηκε στη Θεσ/νίκη όλος ο εθνικιστικός εσμός για να “διαδηλώσει” την αντίθεσή του στη χρήση του όρου “Μακεδονία” από το γειτονικό κράτος. Αν και οι σχεδιασμοί των οργανωτών και συμμετοχόντων στο εθνικιστικό συλλαλητήριο είναι τόσο ετερόκλητοι όσο και το πλήθος που το πλαισίωσε, μπορούμε να βγάλουμε ορισμένα ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα. Οι τριγμοί που δημιουργούνται στα κυρίαρχα αστικά κόμματα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ανοίγουν το δρόμο για την κομματική συγκρότηση ενός “πατριωτικού πόλου”, της πολυπόθητης “σοβαρής Χρυσής Αυγής”, που θα καλύψει το κενό που άφησε πίσω της η χρεοκοπία του ΛΑΟΣ. Καθόλου τυχαίος δεν ήταν άλλωστε και ο κεντρικός ρόλος που επιφύλαξαν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου στον νατοϊκό ακροδεξιό απόστρατο αξιωματικό, επίτιμο αρχηγό του ΓΕΣ, υπουργό εθνικής άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου και ένθερμο υποστηρικτή των “Μένουμε Ευρώπη” Φραγκούλη Φράγκο. Όπως κι αν εκφραστεί στο τέλος, μετά τις ανακατατάξεις και τους διαγκωνισμούς στο στρατόπεδο της νέας εθνικοφροσύνης, αυτός ο “σοβαρός” και εξημερωμένος εθνικισμός θα λειτουργήσει ως χρήσιμη τσόντα στο αστικό πολιτικό πεδίο, αφού η ομαλή ενσωμάτωση της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό σύστημα υπό τις παρούσες συνθήκες φαντάζει ανέφικτη για πολλούς και διάφορους λόγους. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου εύκολο για μια παρακρατική συμμορία να αναβαθμίσει το ρόλο στο αστικό πολιτικό σύστημα: Έκαστος εφ’ ω ετάχθη…

Η 21η Ιανουαρίου, όμως, αποτέλεσε και μια ημέρα επανασυσπείρωσης των φασιστικών και ναζιστικών δυνάμεων, που κολυμπώντας σαν το ψάρι στο νερό μέσα στο κλίμα της εθνικιστικής εξαλλοσύνης βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν και να επιτεθούν σε κινηματικές δομές. Τα εθνικοσοσιαλιστικά καθιζήματα, παρέα με εθνικιστές χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, επιτέθηκαν χωρίς επιτυχία στον εκχ Σχολείο, αφού αποκρούστηκαν από την περιφρούρηση της κατάληψης, ενώ με δυο διαδοχικές επιθέσεις κατάφεραν να κάψουν ολοσχερώς την κατάληψη Libertatia. Ταυτόχρονα, σε όλη τη διάρκεια των επιθέσεων αναδείχθηκαν για ακόμα μια φορά οι διαχρονικές σχέσεις στοργής των φασιστικών σκουπιδιών με τους μπάτσους. Κανένας δεν αιφνιδιάστηκε από την προκλητική ανοχή και κάλυψη που προσέφερε η αστυνομία ώστε να είναι επιχειρησιακά εφικτές οι ναζιστικές επιθέσεις.

Κανένας, επίσης, δεν αιφνιδιάστηκε και από την εκ διαμέτρου αντίθετη στάση που κράτησαν οι μπάτσοι απέναντι στην αντιφασιστική διαδήλωση που ξεκίνησε την επόμενη μέρα μπροστά από τα ερείπια της Libertatia. Οι ένστολοι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν με ιδιαίτερο ζήλο στην πορεία, συλλαμβάνοντας μία συντρόφισσα και τέσσερις συντρόφους, φορτώνοντάς τους 1 κακούργημα και 7 πλημελήματα. Παρά την καταστολή, όμως, η μαζική αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε κανονικά, θυμίζοντας σε όλους μας πως:

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ

Συνέλευση εν’ όψει του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα: Σάββατο 27/1 στις 19.00 στο Πολυτεχνείο

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Εκδήλωση για την Επαναστατική Προοπτική με τον Μαουρίτσιο Φερράρι: Πέμπτη 1 Φλεβάρη στις 19.00 στο ΕΜΠ

Εκδήλωση με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου
“Η επανάσταση δεν είναι ένα επίσημο γεύμα”

* Καπιταλιστική Κρίση/ Πόλεμος/ Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης.
* Πολιτική Συγκρότηση/ Ταξική Οργάνωση/ Επαναστατική Προοπτική.  Aπό το Χθες στο Σήμερα.

με τη συμμετοχή του συντρόφου Μαουρίτσιο Φερράρι
(μέλος του “ιδρυτικού πυρήνα” των Ερυθρών Ταξιαρχιών
και πρώην πολιτικού κρατούμενου για 30 χρόνια στις ιταλικές φυλακές)

Πέμπτη 1/2, στις 19:00, στο Πολυτεχνείο

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών) | Εκδόσεις ΜΟΛΟΤ

 

Συνέλευση εν’ όψει του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στις 4 Φεβρουαρίου

Το Σάββατο 27/1 διοργανώνουμε συνέλευση στο Πολυτεχνείο στις 19:00 και καλούμε σε συσπείρωση τις ταξικές και κοινωνικές δυνάμεις του κινήματος, εν’ όψει του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στις 4 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΤΟΪΚΗ: ΠΙΣΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

Σημασία δεν έχει το είδος του αίματος, αλλά το αν είσαι απ’ αυτούς που το πίνουν

ή απ’ αυτούς που τους το πίνουν…

Η πρόσφατη αναθέρμανση το Μακεδονικού ζητήματος, έπειτα από πρωτοβουλία του ΟΗΕ (δηλαδή του ΝΑΤΟ, δηλαδή των ΗΠΑ) έφερε στην επιφάνεια ένα από τα ζητήματα μέσω του οποίου η ντόπια αστική τάξη και το κράτος της από το 1992 κι έπειτα, επέδειξαν -πάνω στα συντρίμμια του τείχους του Βερολίνου και μέσα στο αίμα του πολεμικού σφαγείου στη Γιουγκοσλαβία- τον αναβαθμισμένο ρόλο τους στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο, στον κόσμο της “νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων” που ερχόταν μαζί με το ψευδεπίγραφο “τέλος της ιστορίας”…

Σήμερα, μετά από μια εικοσιπενταετία, με τον ευρωατλαντικό Ιμπεριαλισμό να έχει επεκτείνει τις οικονομικές κτήσεις του και τις στρατιωτικές βάσεις του στην ανατολική Ευρώπη, με τις περιφερειακές πολεμικές συγκρούσεις -από την Ουκρανία μέχρι την Συρία και την Υεμένη- να πυκνώνουν τα σύννεφα ενός ενδεχόμενου γενικευμένου πολέμου, οι σχεδιασμοί και οι αναγκαιότητες κυρίως των ΗΠΑ αλλά και της ΕΕ, δείχνουν να επιβάλουν την οριστική επίλυση του ζητήματος της επίσημης αναγνωρισμένης ονομασίας του γειτονικού κράτους της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM).

Αναγκαιότητες που επιταχύνονται μετά και από την επίτευξη συμφωνίας της Σερβίας με την Ρωσία, σχετικά με την εγκατάσταση ρωσικής στρατιωτικής βάσης στην επικράτεια της. Μέσα σ’ αυτή τη συγκυρία, η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους σχεδιασμούς των νατοϊκών πάτρωνων της- επιδιώκει να καρπωθεί τα όποια πολιτικά οφέλη από την επίτευξη συμφωνίας.

Και αν στη FYROM, ο “εκσυγχρονιστικός ρεαλισμός” της πλήρους πρόσδεσης στους ευρωατλαντικούς-ευρωενωσίτικους μηχανισμούς φαίνεται να επισκιάζει τις ανιστόρητες αλυτρωτικές ιαχές περί γνήσιων απογόνων του Μεγαλέξανδρου, στην Ελλάδα, οι εξίσου ανιστόρητες εθνικιστικές και πολεμοκάπηλες ιαχές των συλλαλητηρίων του ’92 (“Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική”, “στα όπλα, στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια”, “η λύση είναι μια, σύνορα με τη Σερβία”) -μέσα από τον “ρεαλισμό” που διαμορφώθηκε με τη δεδομένη υποβάθμιση στον διεθνή καπιταλιστικό καταμερισμό- φαντάζουν πλέον, για το πλειοψηφικό πολιτικό προσωπικό της ντόπιας αστικής τάξης, σαν ανομολόγητες γραφικότητες του πρόσφατου “ένδοξου” παρελθόντος.

Το συλλαλητήριο “για την ελληνικότητα της Μακεδονίας” στη Θεσσαλονίκη στις 21.1.18 αντικειμενικά λειτούργησε ως έναυσμα επανασυσπείρωσης για όλο το ακροδεξιό-φασιστικό-εθνικιστικό σκυλολόι. Με τον -υπό αστυνομική κάλυψη- εμπρησμό του διατηρητέου κτιρίου της κατάληψης Libertatia και τη θρασύδειλη επίθεση στον ΕΚΧ Σχολείο από νεοναζί και φασιστοχούλιγκανς (όπως πάντα με την κάλυψη των μπάτσων), αποδείχθηκε για άλλη μια φορά εξόφθαλμα ότι ο εθνικισμός, ο φασισμός δεν είναι ποτέ γραφικός, αλλά πάντα εχθρός μας.

Ιστορικά για τον ελληνικό εθνοκρατικό σχηματισμό, το Μακεδονικό ζήτημα αποτέλεσε συστατικό στοιχείο για τη συγκρότηση του, και σημαδεύτηκε στην επικράτεια του από τον απηνή διωγμό και καταπίεση της σλαβομακεδονικής μειονότητας, η οποία και ενίσχυσε σημαντικά τόσο την Αντίσταση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ κατά της διάρκεια της Κατοχής (1941-44) όσο και ιδιαίτερα, κατά τη διάρκεια της τρίχρονης λαϊκής Επανάστασης (1946-49), τις γραμμές του ΔΣΕ. Όσον αφορά δε την “ιστορική αλήθεια” που συχνά πυκνά και ανιστόρητα επικαλείται η πατριδεμπορία τόσο από τα δεξιά όσο και από τα “αριστερά”, το ακόλουθο απόσπασμα από τα “Μυστικά του Βάλτου” της Πηνελόπης Δέλτα -λογοτεχνικού ογκόλιθου της ελληνικής “εθνικής αφήγησης” και προγιαγιά του “μακεδονομάχου” Αντώνη Σαμαρά- είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό: “Ήταν ένα κράμα όλων των βαλκανικών εθνικοτήτων τότε η Μακεδονία. Έλληνες, Βούλγαροι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζούσαν φύρδην μίγδην κάτω από το βαρύ ζυγό των Τούρκων. Η γλώσσα τους ήταν η ίδια, μακεδονίτικη, ένα κράμα και αυτά από σλαβικά και ελληνικά ανακατεμένα με τούρκικα. Όπως και στα βυζαντινά χρόνια, οι πληθυσμοί ήταν ανακατωμένοι τόσο που δύσκολα ξεχώριζες Έλληνα από Βούλγαρο, τις δύο φυλές που κυριαρχούσαν. Εθνική συνείδηση έχουν μόνο τη μακεδονίτικη”.

Ενάντια στον “ρεαλισμό” και τις “λύσεις” που επιβάλει –με τη διπλωματία ή με τα όπλα- ο ευρωατλαντικός Ιμπεριαλισμός, ενάντια σε κάθε πολεμοκάπηλο φασισμό-εθνικισμό-αλυτρωτισμό και από τις δύο πλευρές των συνόρων, η Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών) ενώνει τη φωνή της με κάθε προλεταριακή-αντικαπιταλιστική, με κάθε διεθνιστική-αντιιμπεριαλιστική φωνή που αντιστέκεται και αγωνίζεται από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ως τα Σκόπια και όλα τα Βαλκάνια για

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ – ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia, τον ΕΚΧ Σχολείο, σ’ όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες στη Θεσσαλονίκη που στις 21.1 βρέθηκαν στο δρόμο και τις δομές Αγώνα, αντιμέτωποι με νεοναζί, φασιστοχούλιγκανς (όπως πάντα με την κάλυψη των μπάτσων) και όλο το εθνικιστικό σκυλολόι. Αλληλεγγύη στους 5 συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης στις 22.1 που διώκονται με 7 πλημμελήματα και 1 κακούργημα. 

ΠΙΣΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

taksiki-antepithesi.espivblogs.net