Κάτω τα χέρια από τις Αργίες μας ! Εργατική Συγκέντρωση Τρίτη 2/1, 10 πμ στα Factory Outlet (Πειραιώς 76, Ρέντης)

αναδημοσίευση κειμένου από Ορθοστασία

ΤΡΙΤΗ 2 ΓΕΝΑΡΗ 10.00 π.μ.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα FACTORY OUTLET (Πειραιώς 76, Ρέντης)

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στον κλάδο του εμπορίου, τα επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία του εμπορίου, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες/συνελεύσεις του κοινωνικού-ταξικού κινήματος να στηρίξουν έμπρακτα την εργατική συγκέντρωση έξω από το Factory Outlet ενάντια στην απόπειρα της εργοδοσίας να κλέψει άλλη μια αργία από τους εργαζόμενους του κλάδου. Να υπερασπιστούν τις εργασιακές κατακτήσεις και συμφέροντα, να συμβάλλουν στον αγώνα ενάντια στα ελαστικά ωράρια, την κατάργηση των αργιών, την τρομοκρατία των εργοδοτών.

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ, ΑΣ ΜΑΣ ΦΟΒΗΘΟΥΝ!

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Συνάδελφοι/ συναδέλφισσες,

το 2017 ήταν η πιο σκληρή χρονιά για τους χιλιάδες εμποροϋπάλληλους εδώ και δεκαετίες. Στριμωγμένοι ανάμεσα στη Σκύλλα των μαζικών απολύσεων, των ελαστικών ωραρίων και των ντροπιαστικών 6μερων συμβάσεων, και την Χάρυβδη των 32 εργάσιμων Κυριακών τον χρόνο, των Λευκών νυχτών και των Μαύρων Παρασκευών, μετράμε μια σειρά κατακτήσεων και δικαιωμάτων να χάνονται στον Καιάδα της εργασιακής υποτίμησης όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως κλάδου.

Ειδικότερα, την εορταστική περίοδο Νοέμβρη-Δεκέμβρη, η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς «τσάκισε κόκκαλα»: εργάσιμη Κυριακή στις 5/11, προετοιμασία για την άθλια Βlack Friday στις 24/11, εορταστικό ωράριο όλον τον Δεκέμβρη, 3 απανωτές εργάσιμες Κυριακές στις 17,24,31/ 12…Και με τόσες ώρες και μέρες δουλειάς παραπάνω, κάθε άλλο παρά πλουσιότεροι γίναμε. Αντίθετα, εξοντωθήκαμε χάνοντας ρεπό, αργίες, δικαιώματα και χρόνο ξεκούρασης ενώ οι εργοδότες μας κέρδισαν ακόμα περισσότερο σε χρήμα και κέρδη!

Και όσο οι εργοδότες δεν συναντούν την σθεναρή μας αντίσταση, τόσο αποθρασύνονται!

Εδώ και 3 χρόνια επιχειρούν να μας κλέψουν την κατ’έθιμον κλαδική αργία της 2/1! Όσοι και όσες εργαζόμαστε σε εμπορικά καταστήματα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στις 2/1 είτε κάνουμε απογραφή είτε παίρνουμε το ρεπό για την εργασία μας την εορταστική Κυριακή του Δεκέμβρη. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο!

Το 2016 τα Media Markt «πρωτοπώρησαν» και  λειτούργησαν στις 2/1 ανακοινώνοντάς το αιφνιδιαστικά 2 μέρες πριν! Το 2017, οι πολυεθνικοί όμιλοι INDITEX και H&M το επιχείρησαν αλλά υποχώρησαν μπροστά στην αντίσταση των εργαζομένων στο εμπόριο ενώ τα εκπτωτικά πάρκα McArthurGlenn και Factory Outlet το εφάρμοσαν κλέβοντας την αργία των συναδέλφων-ισσων. Φέτος, μαζί και με την αλυσίδα PUBLIC (που διαφημίζει με περηφάνια ότι έφερε «πρώτη τον θεσμό της Black Friday στην Ελλάδα»!) ανακοινώνουν ότι θα παραμείνουν ανοιχτά όχι μόνο στις 2/1 αλλά και στην παραδοσιακή αργία της 26/12! Και αν για τις 26/12 ο τσαμπουκάς τους ακυρώθηκε λόγω της έγκαιρης  παρέμβασης των σωματείων του κλάδου, η μοίρα της αργίας της 2/1 βρίσκεται στα χέρια μας.  Ή θα την υπερασπιστούμε συλλογικά και μαχητικά, ή θα την παραδώσουμε αμαχητί στις ορέξεις των εργοδοτών!

Δεν θ’αφήσουμε να μας κλέψουν την αργία στις 2/1.

Δεν θα επιτρέψουμε να παγιωθεί στη συνείδηση των αφεντικών αλλά και του «καταναλωτικού κοινού» ότι στις 2/1 τα μαγαζιά θα’ναι ανοιχτά!  Δεν μας λείπουν ώρες για ψώνια, μας λείπουν ώρες και μέρες ξεκούρασης.

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες,

Ωράρια-λάστιχο, κλεμμένες αργίες-Κυριακές-άδειες-ρεπό, η καθημερινή εντατικοποίηση και το ξεχείλωμα της ζωής μας δεν βγάζει πουθενά πέρα από την αυτοκαταστροφή μας: σωματική, ψυχολογική, υλική. Οι μισθοί-ψίχουλα, οι συμβάσεις-κουρελόχαρτα, η μαύρη-ανασφάλιστη εργασία δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες μας. Είναι ο παράδεισος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ανταποκρίνονται μόνο στις ορέξεις του κεφαλαίου για κέρδος και…περισσότερο κέρδος!

Η μόνη εγγύηση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων μας είναι η συλλογική μας οργάνωση και ετοιμότητα μέσα στους χώρους δουλειάς, είναι η μαζική και οργανωμένη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες και όχι τα ψίχουλα των αφεντικών. Γιατί συλλογική σύμβαση σημαίνει πάνω από όλα ενωμένος αγώνας και συλλογική διεκδίκηση! Σημαίνει οργάνωση και αντίσταση στους χώρους της δουλειάς, σημαίνει συναδελφικότητα και υπεράσπιση  του συναδέλφου και της συναδέλφισσάς μας, σημαίνει δημιουργία ορατών και αόρατων επιτροπών αγώνα σε κάθε αλυσίδα/πολυκατάστημα/μαγαζί, σημαίνει συσπείρωση στα σωματεία του κλάδου μας σε αγωνιστική/απεργιακή κατεύθυνση, σημαίνει έμπρακτη υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην απεργία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ

στα εκπτωτικά πάρκα FACTORY OUTLET και MC ARTHUR GLENN,

στις αλυσίδες  MEDIA MARKT, PUBLIC, INDITEX, H&M

και όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες του κλάδου

να υπερασπιστούν την αργία της 2/1, όλες τις αργίες και τις κατακτήσεις των εργαζομένων

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Ενημέρωση για τη συγκέντρωση στην πρεσβεία του Ισραήλ (22/12)

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες κανονικά πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, με τη συμμετοχή διεθνιστών συντρόφων και συντροφισσών από την Παλαιστίνη, την Ελλάδα, την Τουρκία και το Κουρδιστάν. Στη συγκέντρωση καλούσαν ή παραβρέθηκαν με πανώ: το Λαϊκό Μέτωπο της Τουρκίας, η Παλαιστινιακή Νεολαία Ελλάδας, η Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών), η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, η Κόντρα, το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» και η Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση.

Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν:

Οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι κι αυτό η Παλαιστίνη πολύ καλά το ξέρει
Για πάντα Αντίσταση Ιντιφάντα / Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Η Παλαιστίνη και η Ιντιφάντα το δρόμο στους λαούς θα δείχνουνε για πάντα
Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών
Η μόνη γιάφκα των τρομοκρατών είναι η πρεσβεία των σιωνιστών

Η επόμενη ανοιχτή συνέλευση για τη συνδιοργάνωση δράσεων αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Πολυτεχνείο, με την προοπτική πορείας στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. 

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Χαιρετισμός της Ταξικής Αντεπίθεσης στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια του PFLP

Η ιστορικότερη οργάνωση της παλαιστινιακής επαναστατικής αριστεράς, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), έκλεισε το φετινό Δεκέμβρη 50 χρόνια ύπαρξης. 50 χρόνια αντίστασης στον ιμπεριαλισμό και τις σιωνιστικές κατοχικές δυνάμεις. 50 χρόνια διεθνιστικής αλληλεγγύης και ισχυρών δεσμών με επαναστατικά, αντιρατσιστικά και αντιαποικιακά κινήματα σε όλο τον πλανήτη.

Ο παλαιστινιακός λαός, μαζί με το PFLP και τις υπόλοιπες μαχητικές οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης, αποτελούν φωτεινό φάρο στη σημερινή εποχή της αμηχανίας και της οπισθοχώρησης του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος. Όλοι μας εμπνεόμαστε από το πείσμα, τη μαχητικότητα και την αυτοθυσία του παλαιστινιακού λαού, που ορθώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μπροστά στη δολοφονική στρατιωτική μηχανή του ισραηλινού κράτους – απαρτχάιντ. Ο ηρωικός αγώνας του παλαιστινιακού λαού, οι χιλιάδες νεκροί και οι φυλακισμένοι, μας φέρνουν στο νου το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου:

Μικρός λαός και πολεμά
δίχως σπαθιά και βόλια
για όλου του κόσμου το ψωμί
το φως και το τραγούδι

Κάτω απ’ τη γλώσσα του κρατεί
τους βόγγους και τα ζήτω
κι αν κάνει πως τα τραγουδεί
ραγίζουν τα λιθάρια

Η Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών) απευθύνει χαιρετισμό στο PFLP και στο ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού, που μπαίνει σε νέα φάση μετά την προκλητική κίνηση του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του σιωνιστικού κράτους. Από αυτή τη μικρή γωνιά του πλανήτη, θα συνεχίζουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και να αντιστεκόμαστε στη φιλοσιωνιστική πολιτική του ελληνικού κράτους.

Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης!
Νίκη στην Ιντιφάντα!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Συγκέντρωση στην πρεσβεία του Ισραήλ, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 18:00

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα των Παλαιστινίων. Συγκέντρωση: Πρεσβεία του Ισραήλ, 22/12 στις 18:00

Eνημέρωση από τη Συγκέντρωση-Πορεία Αλληλεγγύης στο σύντροφο Γρηγόρη Τσιρώνη

Περίπου 150 αλληλέγγυοι/ες συμμετείχαν στην συγκέντρωση (στις 16/12) στην πλατεία Ανεξαρτησίας στην Ηλιούπολη εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον αναρχικό σύντροφο Γρηγόρη Τσιρώνη, ο οποίος μετά την παρέλευση του 18μηνου “απελευθερώθηκε” για να φυλακιστεί στο σπίτι του αφού του έχει επιβληθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης λειτουργούσε μικροφωνική, όπου ανάμεσα στα άλλα κείμενα που διαβάζονταν διαβάστηκε και το κείμενο του συντρόφου σε σχέση με τους περιοριστικούς, μοιράστηκαν κείμενα στην περιοχή, πετάχτηκαν τρικάκια.

Ακολούθησε πορεία προς το σπίτι του συντρόφου. Όταν η πορεία έφτασε κάτω από το σπίτι, υπήρχε πολύ έντονος παλμός, φωνάζονταν συνεχώς συνθήματα που εντάθηκαν ακόμη περισσότερο όταν εμφανίστηκε ο σύντροφος.

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε όταν ο σύντροφος χαιρέτισε τους αλληλέγγυους/ες, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το ακλόνητο αγωνιστικό του φρόνημα. Μετά από μια ώρα παραμονής έξω από το σπίτι του συντρόφου αποχωρήσαμε συντεταγμένα πάλι προς την πλατεία Ανεξαρτησίας.

ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Συνέλευση ενάντια στη νέα αντιτρομοκρατική εκστρατεία: υπόθεση “ληστές του Διστόμου”

Kείμενο του συντρόφου Γ.Τσιρώνη σε σχέση με τους περιοριστικούς όρους

ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ

Από την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και έπειτα απο τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου προφυλάκισης των 18 μηνών, που προβλέπεται από το νόμο και τη συνολική έκτιση 30 μηνών στα σωφρονιστικά κολαστήρια, ”αποφυλακίστηκα” από το Κ.Κ.Κορυδαλλού με την επιβολή των ανήκουστων περιοριστικών όρων της κατ’οίκον κράτησης υπό 24ωρη φύλαξη αστυνομικών και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Ουσιαστικά ομως, η λέξη αποφυλάκιση είναι μόνο μία τυπική διατύπωση πάνω στο χαρτί που μου επιδόθηκε, αφού στην κυριολεξία συνεχίζεται η φυλακισή μου, και μάλιστα σε μια νέου τύπου φυλακή.

Το σπίτι που είχα να επισκεφτώ 12.5 χρόνια λόγω της φυγοδικίας, ο χώρος που έζησα τα παιδικά μου χρόνια και έχω τις πλέον ευχάριστες μνήμες, το μέρος που διαμένει η οικογένεια μου με την παράλογη απόφαση κάποιων δικαστικών λειτουργών, που μόνο μένος και εκδικητικότητα αποπνέει, μετατρέπεται σε μια ιδιότυπη φυλακή με τον πλέον εύκολο και ανέξοδο για το κράτος τρόπο.

Ένα διαμέρισμα κελί, που δεν χρειάζεται να απασχολεί τους δεσμοφύλακες, που μου στερεί το δικαίωμα προαυλισμού, απαλλάσσοντας το κράτος από το να δαπανεί χρήματα για την σίτισή μου, για τη παροχή νερού, ηλεκτρικού ρεύματος, θέρμανσης, τη δυνατότητα άθλησης. Χρόνος κράτησης που δεν προσμετράται, ώστε να αφαιρεθεί από πιθανή μελλοντική ποινή, χωρίς να μου επιτρέπει την ευεργετική προσμέτρηση ημερών, είτε για εργασιακούς είτε για εκπαιδευτικούς λόγους, όπως συμβαίνει κατά την παραμονή των κρατουμένων στα καταστήματα κράτησης.

Ένας νεκρός χρόνος που περιορίζει όχι μόνο την δική μου ελευθερία, αλλά και των υπολοίπων μελών της οικογενειάς μου, που αναγκάζονται και οι ίδιοι να βρίσκονται υπό 24ωρη επιτήρηση αστυνομικών έξω από την πόρτα του σπιτίου τους. Αυτή η απόφαση μου στερεί πραξικοπηματικά το δικαίωμα εργασίας, για την κάλυψη των αναγκών μου, κατι που επιβαρύνει την οικογένεια μου. Μου περιορίζει την ποιότητα χρόνου ενασχόλησης με το ανήλικο παιδί μου, καθώς μας στερεί την ευχαρίστηση να το συνοδεύσω μέχρι την παιδική χαρά της γειτονιάς μου.

Αυτό φυσικά που επιδιώκουν διακαώς με αυτόν τον παραλογισμό, είναι εξοντωσή μου και να πάρουν εκδίκηση για τα 10 χρόνια φυγοδικίας στην προσπάθειά μου να διαφυλάξω την ελευθερία μου ακριβώς απο αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις.

Το προφίλ του ”σκληρού κακοποιού”,”του ληστή με τα μαύρα”,”του επικηρυγμένου τρομοκράτη”, που συντηρούσαν τόσα χρόνια με την πρόθυμη πάντα συμβολή των δημοσιογράφων, κατέπεσε σαν χάρτινος πύργος, με την ομόφωνη αθωωσή μου στη δίκη για την υπόθεση των ”ληστών με τα μαύρα” στις 3 Ιουνίου 2016, καταρρίπτοντας έτσι, την εις βάρος μου σκευωρία. Αυτό ακριβώς το προφίλ προσπαθούν να διατηρήσουν και να περισώσουν μέσα απο έναν νέο κύκλο διώξεων, τόσο εναντίων μου, όσο και κατά άλλων συντρόφων και κοινωνικών αγωνιστών. Σε μια νέα ογκώδη δικογραφία που βρίθει νομικών ακροβάσεων, μεθοδεύσεων και είναι προϊόν ποινοκοποίησης φιλικών, συγγενικών, συντροφικών σχέσεων και της ίδιας της αλληλεγγύης.

Με τον ίδιο ”καρμπόν” τρόπο, όπως και το 2006, με καθοδηγούμενες αναγνωρίσεις και χωρίς κανένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος μου, ξαφνικά από ”ληστής με τα μαύρα” μετονομάστηκα σε ”ληστής του Διστόμου” και έπειτα από το πρώτο φιάσκο της επικήρυξης ως «τρομοκράτη», επανέρχονται 10 χρόνια μετά με τις ίδιες κατηγορίες. Με χαρακτηρίζουν ως “τρομοκράτη” και “ληστή” αυτοί που καθημερινά τρομοκράτουν και καταληστεύουν την κοινωνία με φόρους, χαράτσια, δεσμέυσεις σπιτιών κτλ. Αυτοί που αρπάζουν το μόχθο των εργαζομένων και οδηγούν έναν ολόκληρο λαό στην πείνα και την ανεργία. Αυτοί που υποθηκεύουν το μέλλον των νέων στις επιταγές του κεφαλαίου και των καπιταλιστών, αυτοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες στην συνείδηση των πολιτών, υπεύθυνοι για την καταπίεση και την εκμετάλλευση προς όφελος της πλουτοκρατίας, κάτι που το επιβάλλουν με την βία και την καταστολή.

Στο σχετικό βούλευμα που διατάσσει την επιβολή των περιοριστικών όρων, αφου πρώτα διατυπώνει το κατηγορητήριο για τις πράξεις που μου αποδίδονται, αναφέρονται τα εξής κατά λέξη:

”… Συνάγεται οτι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και πρόθυμος να συνεχίσει την διάπραξη παρόμοιων εγκλημάτων αφού έχει αποκτήσει εξοικείωση με αυτά. Επιπλέον, είναι σχεδόν βέβαιο εν όψει του τρόπου της εώς τώρα δράσης του οτι αυτός απολυόμενος από την φυλακή θα θελήσει να φυγοδικήσει διαφεύγοντας στην αλλοδαπή προκειμένου να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεων του…”

και εγώ έχω τις εξής απορίες:

‘Ποιές μαντικές ικανότητες έχει το εν λόγω συμβούλιο ώστε να προκαταλαμβάνει έτσι αυθαίρετα τις προθέσεις μου; Από πού προκύπτει το συμπέρασμα οτι είμαι ιδιαίτερα επικίνδυνος; Μήπως απο το γεγονός ότι έχω λευκό ποινικό μητρώο παρά τις προσπάθειες των διωκτικών αρχών για το αντίθετο; Για ποία διάπραξη παρομοίων εγκλημάτων μιλάνε, όταν εώς τώρα δεν βαρύνομαι με κάποια καταδικαστική απόφαση; Τελικά το περιβόητο τεκμήριο της αθωότητας και το δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη είναι μη αφαιρέσιμο δικαίωμα ή μπορεί ένα συμβούλιο να προκαταλαμβάνει την απόφαση προτού καν ξεκινήσει μια δίκη;

Αυτές βέβαια, ειναι ρητορικές ερωτήσεις … η αστική δικαιοσύνη και μεροληπτική είναι και εκδικείται τους πολιτικούς της αντιπάλους αποδεικνύοντας τον ταξικό της χαρακτήρα. Επιφυλάσσει αθωώσεις και ”ποινές χάδια” για τα ”δικά της παιδιά” (σκάνδαλα, Siemens, Energa,εξοπλιστικά,βατοπέδι κτλ) ενώ καταδικάζει τους κολασμένους και τους αγωνιστές της κοινωνίας σε εξοντωντικές ποινές.

Εν κατακλείδι, αν για κάτι είμαι άκρως επικίνδυνος δεν είναι η ”εγκληματική μου δράση” που αυτοί επικαλούνται, αλλά το γεγονός οτι έχω συνείδηση, υψηλά ιδανικά και αξίες, που για τα δικά τους στενά μυαλά και για τα συμφέροντα που υπηρετούν είναι όντως επικίνδυνα. Σε μια εποχή που η περικοπή όλο και περισσότερων δικαιωμάτων, που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες αποτελεί για τους εξουσιαστές αυτοσκοπό, άνθρωποι που παλεύουν και μάχονται για τα ιδανικά τους, για ελευθερία, δικαιοσύνη, ισότητα, χαρακτηρίζονται ως δημόσιοι κίνδυνοι. Στα σχέδιά τους για μια κοινωνία υποταγής, όπου η εκμετάλλευση εγκαθιδρύεται μέρα με την μέρα σε όλα τα επίπεδα ζωής, αυτοί που παίρνουν τις ζωές στα χέρια τους και τολμούν να αντισταθούν, καταστέλονται και τιμωρούνται παραδειγματικά.

Από τα πρώτα μου εφηβικά χρόνια, που ξεκίνησα να βιώνω την αδικία και την καταπίεση, επέλεξα να μην συμβιβαστώ. Να αντισταθώ και να αγωνιστώ ο ίδιος για τα ιδανικά μου, τα όνειρά μου, για μια κοινωνία ελεύθερων ανθρώπων και έναν καλύτερο μέλλον για εμένα και τα παιδιά όλου του κόσμου. Δεν έσκυψα πότε το κεφάλι, κάτι που δεν έχω σκοπό να κάνω ούτε και τώρα. Με κάθε δυνατό μέσο, για άκομα μια φορά θα υπερασπιστώ την ελευθερία μου. Ούτε η φυλακή, ούτε οι διώξεις, ούτε ο οποιοσδήποτε περιοριστικός όρος θα μου κάμψει το ηθικό και θα με αναγκάσει να οπισθοχωρίσω. Οπώς κάνω μέχρι σήμερα, έτσι και τώρα θα δώσω μια ακόμα μάχη και δεν θα αφήσω μια δράκα δικαστών να μου στερήσει την ελευθερία μου αυθαίρετα. Συμμαχοί μου σε αυτόν τον αγώνα, θα είναι οι φίλοι, οι συγγενείς, οι σύντροφοι και όλοι όσοι αντιλαμβάνονται την ελευθερία χωρίς περιοριστικούς όρους.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ Ν.ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ Π.ΡΟΥΠΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές και τις ζωές μας: Απεργιακή Συγκέντρωση, Κυριακή 17/12, 10 πμ, Ερμού & Βουλής

αφίσα που κολλιέται στο κέντρο και σε συνοικίες της Αθήνας

Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στην Απεργιακή Συγκέντρωση του Συντονιστικού Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα ωράρια” την Κυριακή 17/12, στις 10 πμ, Ερμού & Βουλής.

Δελτίο τύπου και κάλεσμα του PFLP για εκδήλωση στην Ελλάδα

Δελτίο Τύπου

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του και τον εκατονταετή αγώνα ενάντια στην αποικιοκρατία, που συνεχίζεται μέχρι την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και την επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους. Το τμήμα Ελλάδας του PFLP καλεί σε εκδήλωση την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, ώρα 6:00 μ.μ., στο Ε.Μ.Πολυτεχνείο (αίθουσα Γκίνη), με θέμα «Ο ρόλος της Παλαιστινιακής Διασποράς και των αλληλέγγυων στον αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης». Στην εκδήλωση, που διεξάγεται ενώ κλιμακώνεται μια νέα Ιντιφάντα ενάντια στη σιωνιστική κατοχή και την παράνομη και αλαζονική απόφαση του Τραμπ για την Ιερουσαλήμ, θα συμμετάσχει και θα μιλήσει ο Μανώλης Γλέζος, σύμβολο της αντίστασης του Ελληνικού Λαού. Θα ακολουθήσουν παλαιστινιακοί χοροί από την ομάδα Jafra Dabkeh.

Σας ευχαριστούμε για τη δημοσιοποίηση της εκδήλωσης, και παρακαλούμε για την κάλυψή της. Σας επισυνάπτουμε και τη σχετική αφίσα.

Επικοινωνία: 6948735007 (αγγλικά)

Email: mohammed@samidoun.net | Ιστοσελίδα: pflp.ps/english

*****

Press Statement

The Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP) celebrates its 50th Anniversary and one century of struggle against colonialism – a struggle that continues until the Liberation of Palestine and the return of all the refugees in their homes. The Greek Chapter of PFLP invites in a public meeting on Wednesday, December 20, at 6:00 pm, at the Polytechnic School (Ghini Hall), under the subject “The role of the Palestinian Diaspora and of the International Solidarity in the struggle for the Liberation of Palestine”. The meeting, which takes place in the context of a new Intifada’s escalation against Zionist occupation and Trump’s illegal and arrogant decision about Jerusalem, counts with the participation of Manolis Glezos, symbol of the Greek People’s Resistance, who will address the audience. The program will conclude with a cultural performance by the Jafra Dabkeh troupe.

We thank you for publishing the information about the event, and we welcome your presence and coverage. Please find attached the poster for the event.

Contact: 6948735007 (English)

Email: mohammed@samidoun.net | Website: pflp.ps/english

Κάλεσμα για τη συνδιοργάνωση κινήσεων αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό (18/12)

“Χαμογελάμε κατά μέσα. Αυτό το χαμόγελο, το κρύβουμε τώρα.
Παράνομο χαμόγελο, όπως παράνομος έγινε κι ο ήλιος,
παράνομη και η αλήθεια. Κρύβουμε το χαμόγελο,
όπως κρύβουμε στην τσέπη μας, τη φωτογραφία της αγαπημένης μας,
όπως κρύβουμε την ιδέα της λευτεριάς, ανάμεσα στα δυο φύλλα της καρδιάς μας.
Όλοι εδώ πέρα έχουμε έναν ουρανό και το ίδιο χαμόγελο.

Αύριο μπορεί να μας σκοτώσουν. Αυτό το χαμόγελο,
κι αυτόν τον ουρανό, δεν μπορούν να μας τα πάρουν”.

Γιάννης Ρίτσος

Την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν επίσημα τα Ιεροσόλυμα ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και ότι πρόκειται να μεταφέρουν εκεί την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ.

Η απόφαση αυτή για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες δείχνει ότι οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές εγκαταλείπουν τη γλώσσα της “διπλωματίας”, ικανοποιώντας πλήρως τους διακαείς πόθους των ισραηλινών κατακτητών. Δείχνει την κυνικότητα με την οποία ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός συμμετέχει δραστήρια στο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το Ισραήλ και τους συμμάχους του.

Αποτέλεσμα αυτής της μακροχρόνιας πολιτικής είναι η συνέχιση της κατοχής της Παλαιστίνης, η βία που ασκεί το κράτος του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, οι δολοφονίες, οι χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι, το τοίχος, οι εποικισμοί, ο βασανισμός ενός ολόκληρου λαού.

Οι ΗΠΑ με τη νέα απόφασή τους επιδιώκουν να μπλοκάρουν οποιαδήποτε λύση θα μπορούσε να υπάρξει όσον αφορά την ίδρυση και την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, “σφραγίζοντας” έτσι την πολυετή στήριξη της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη. Μια ενέργεια που σαφώς και σχετίζεται με τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου. Μια ενέργεια κατά την οποία οι ΗΠΑ, μέσω του άξονα Ουάσινγκτον -Τελ Αβίβ- Ριάντ, προωθούν σχεδιασμένα πολεμικές συγκρούσεις και αλλαγές συνόρων με στόχο τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των μεριδίων των αγορών, αλλά και τις αναδιατάξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η απόφαση Τραμπ (ενός προέδρου που η προεκλογική του εκστρατεία είχε χρηματοδοτηθεί με υπέρογκα ποσά από επιχειρηματίες του ισραηλινού λόμπι, όπως ο Seldom Aderson που θεωρείται ο βασιλιάς των καζίνο του Λας Βέγκας) δεν έρχεται σε μια τυχαία χρονική συγκυρία. Έρχεται σε μια συγκυρία όπου η μάχη που δίνεται εδώ και δεκαετίες για να περιοριστεί η ισχύς της Τεχεράνης αρχίζει να χάνεται καθώς τους τελευταίους μήνες παρατηρείται η κατάρρευση του Ισλαμικού Κράτους (Συρία, Ιράκ, …) το οποίο μέχρι πρόσφατα αποτελούσε ένα ανάχωμα.

Επιχειρείται η γενικότερη αποσταθεροποίηση της περιοχής (πρόσφατα γεγονότα με την παραίτηση του πρωθυπουργού του Λιβάνου, Σαάντ Αλ-Χαρίρι, του οποίου η δήλωση της παραίτησής του έγινε από το Ριάντ) προκειμένου να διακόψουν “το σιιτικό τόξο” της Τεχεράνης, που σκοπό θα έχει να συνδέσει μια περιοχή που θα ξεκινάει από το Ιράν και θα φτάνει μέχρι το Λίβανο. Έρχεται με σκοπό να αναφλέξει την περιοχή με ακόμα μια φορά τους παλαιστίνιους να είναι τα απόλυτα θύματα στη τεράστια αυτή γεωστρατηγική σκακιέρα.

Σε αυτό το έγκλημα η επαίσχυντη συναίνεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί την περίτρανη απόδειξη της συνενοχής της στη σφαγή των παλαιστινίων. Μια κυβέρνηση που ο πρωθυπουργός της σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ δεν ντράπηκε να αναγνωρίσει ως “ιστορική πρωτεύουσα” του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ υπογράφοντας το βιβλίο επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου της χώρας κατά τη συνάντηση που είχε με τον ισραηλινό Πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν. Μια κυβέρνηση που συστηματικά αθωώνει και εξωραΐζει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.

Η προκλητική απόφαση των ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης. “Η 8η Δεκεμβρίου είναι μέρα οργής. Όμως είναι και η αρχή μιας προσπάθειας, μιας Ιντιφάντα που θα οδηγήσει στην ελευθερία της Ιερουσαλήμ και της Δυτικής Όχθης. Έτσι ελευθερώσαμε και τη Γάζα”. (ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε). Σαν συνέχεια της 1ης και 2ης Ιντιφάντα, αλλά και του διαρκούς αγώνα του Παλαιστινιακού λαού οι οργανώσεις της Αντίστασης κάλεσαν σε τριήμερη αναμέτρηση με τους σιωνιστές και του Αμερικάνους. Τρεις ημέρες οργής κηρύχθηκαν κατά τις οποίες οργανώθηκαν μεγαλειώδης συγκρουσιακές διαδηλώσεις στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, ενώ σε όλο τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο πραγματοποιήθηκαν δεκάδες διαδηλώσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους. Δύο ρουκέτες έπληξαν τους σιωνιστικούς εποικισμούς του Ασκελόν και Σντερότ, ενώ ο σιωνιστικός στρατός ανταπάντησε με πυρά πυροβολικού στις γειτονιές της Αλ-Ζαϊτούν στην πολιορκημένη Γάζα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά. Στη Χεβρόνα, τη Βηθλεέμ και τη Ναμπλούς παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες εναντίον των ισραηλινών στρατιωτών, που απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών τραυματίζοντας πάνω από 250 ανθρώπους και σκοτώνοντας άλλους δύο.

Η παλαιστινιακή αντίσταση αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα αξιοπρέπειας και αγωνιστικότητας ενός περήφανου λαού που με εφόδιο του την αλληλεγγύη και τον ηρωισμό του αντιτίθεται διαχρονικά στην υπεροπλία της φασιστικής σιωνιστικής μηχανής.

Δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δείξουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα των Παλαιστινίων

Νίκη στα όπλα της παλαιστινιακής αντίστασης

Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών

Κάλεσμα για τη συνδιοργάνωση κινήσεων αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό: Δευτέρα 18/12, 18:00 στο Πολυτεχνείο

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΑΣΗΣ

ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ, 11 ΠΜ

*

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς βρίσκεται σε «διαπραγματεύσεις» με τους ιμπερια-ληστές δανειστές (EE, EKT, ΔΝΤ, ESM) για την ολοκλήρωση της γ αξιολόγησης του τρίτου επαίσχυντου μνημονίου, καλείται να εφαρμόσει ένα πακέτο 95 δυσβάστακτων μέτρων. Παρά τις αποκλίσεις των «θεσμών», ως απόρροια των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων μεταξύ του αμερικανοκρατούμενου ΔΝΤ και της υπό γερμανική ηγεμονία ΕΕ, αναφορικά με τα θέματα της διαχείρισης του χρέους, του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων και το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, κοινό σημείο επαφής των ιμπερια-ληστών, της κυβέρνησης, της μνημονιακής «αντιπολίτευσης» και της ντόπιας ολιγαρχίας (ΣΕΒ, ΤτΕ) αποτελεί η πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων, δηλαδή η συνέχεια της ταξικής αφαίμαξης του εργαζόμενου λαού.

Ο νέος εργατοκτόνος νόμος θέτει στο εκτελεστικό απόσπασμα τις κατακτήσεις ολόκληρων αιώνων της εργατικής τάξης. Αποβλέπει στο δραστικό περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, καθώς πλέον θα απαιτείται το 50%+1 των εγγεγραμμένων μελών (και όχι των παρισταμένων, τουλάχιστον το 1/3 των τακτικών) ενός πρωτοβάθμιου σωματείου για την προκήρυξη απεργίας, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ταξική αντίσταση των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε μία χρονική περίοδο υποχώρησης των μαζικών εργατικών αγώνων και απόλυτου συμβιβασμού των ξεπουλημένων ηγεσιών ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ. Επιπλέον, μέχρι τον Φλεβάρη του 2018 τίθεται έντονα το ζήτημα άρσης της μονομερούς δυνατότητας των εργαζομένων να προσφεύγουν στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) παρά την αντίθεση του ΣτΕ, διαμορφώνοντας έναν ολοένα και πιο αρνητικό συσχετισμό σε βάρος του κόσμου της εργασίας και υπέρ του κεφαλαίου. Στα παραπάνω προστίθεται και η απαίτηση για τη νομοθέτηση fasttrack διαδικασιών για την κήρυξη μίας απεργίας ως νόμιμης ή παράνομης και την επίλυση των διαφορών μεταξύ των εργαζομένων και του κεφαλαίου. Εξάλλου, ο θεσμός της αξιολόγησης στο δημόσιο έχει ως συνέπεια την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων (κινητικότητα, απολύσεις, μισθολογική εξέλιξη) σε συνθήκες άγριας νεοφιλελεύθερης επίθεσης.

Continue reading ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η αλληλεγγύη ειναι το όπλο μας: Δευτερα 11 Δεκέμβρη, 10:00 πμ, Ευελπίδων

Αθήνα, 6 Δεκέμβρη 2017: Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα από τις δυνάμεις καταστολής

Δευτερα 11 Δεκέμβρη, 10:00 πμ, Ευελπίδων

Ακολουθεί η εισήγηση “Η εξέγερση του Δεκέμβρη παραμένει ακόμα ζωντανή” στην εκδήλωση-συζήτηση “Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη!” που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Δεκέμβρη στον πολιτικό χώρο στη Σπ.Τρικούπη 44 στα Εξάρχεια με την παρουσία και τη συμμετοχή δεκάδων συντρόφων και συντροφισσών.

  Continue reading Η αλληλεγγύη ειναι το όπλο μας: Δευτερα 11 Δεκέμβρη, 10:00 πμ, Ευελπίδων