Κυκλοφόρησε η μπροσούρα “Καπιταλιστική Κρίση και Πόλεμος: Η Ελλάδα ως προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ και ο αγώνας ενάντια στη βάση της Σούδας”.

Κυκλοφόρησε η μπροσούρα “Καπιταλιστική Κρίση και Πόλεμος: Η Ελλάδα ως προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ και ο αγώνας ενάντια στη βάση της Σούδας”.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)
Laboratorio Influenza

Αθήνα – Ρέθυμνο, Μάιος 2018

Διανέμεται στους δρόμους, σε πολιτικούς χώρους, στέκια και καταλήψεις.

Περιεχόμενα

  • Εισαγωγή.
  • Εισήγηση του Laboratorio Influenza
  • Εισήγηση της Ταξικής Αντεπίθεσης
  • Παράρτημα: Για την πιθανή επανεγκατάσταση πυρηνικών όπλων στον Άραξο
  • Για το σύντροφο Χρήστο Πολίτη

Η μπροσούρα που κρατάτε στα χέρια σας είναι αφιερωμένη στη μνήμη του συντρόφου Χρήστου Πολίτη που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή στις 11 Μαρτίου 2018. Μόλις μια βδομάδα πριν τον συνοδεύαμε στο λιμάνι της Σούδας για να επιστρέψει στην Αθήνα. Η μπροσούρα αυτή περιλαμβάνει την εισήγηση που έγραψε και διάβασε ο ίδιος εκ μέρους της Ταξικής Αντεπίθεσης στην εκδήλωση που συνδιοργανώσαμε στο Ρέθυμνο στις 3 Μάρτη. Ήταν μάλιστα δική του ιδέα να εκδώσουμε της εισηγήσεις. Η αφιέρωση αυτή δεν είναι παρά ένας ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του.

Οι περισσότερες/οι από εμάς γνωρίσαμε το Χρήστο σχετικά πρόσφατα, το Δεκέμβρη του 2017 όταν ήρθε στην Κρήτη, στην Κατάληψη Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο, για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Πολύ γρήγορα καταλάβαμε ότι επρόκειτο για έναν σπουδαίο αναρχικό αγωνιστή. Το καταλάβαμε από τη σαφήνεια του λόγου του και τη ζωντάνια που μετέφερε το πάθος του για την Κοινωνική Επανάσταση. Το επιβεβαιώσαμε όταν μάθαμε τη διαδρομή του στο αναρχικό κίνημα. Καταλάβαμε επίσης ότι ήταν ένας βαθύτατα ευγενικός Άνθρωπος, γεμάτος καλοσύνη. Το διαβάσαμε στο καθαρό του βλέμμα και το είδαμε να αποτυπώνεται στο χαμόγελό του. Το επιβεβαιώσαμε κι αυτό όταν ήρθε στο Ρέθυμνο, τρεις μήνες μετά, και τον γνωρίσαμε καλύτερα. Περάσαμε τρεις μέρες μαζί, συζητώντας, σχεδιάζοντας πράγματα για το μέλλον, διασκεδάζοντας. Κάθε στιγμή μαζί του ήταν γεμάτη. Ο Χρήστος έφυγε από την Κρήτη και μας άφησε γεμάτους ενέργεια και θέληση για Αγώνα και Ζωή. Είμαστε πραγματικά τυχεροί που τον γνωρίσαμε.

Η είδηση του θανάτου του μας ξάφνιασε και μας γέμισε θλίψη. Στις 11 Μαρτίου χάσαμε ένα πραγματικό σύντροφο, έναν αφοσιωμένο Αναρχικό Επαναστάτη, έναν έντιμο και ειλικρινή Άνθρωπο. Από κείνη τη μέρα και για όλες τις μέρες που θα ρθουν, ο Χρήστος ζει μες στις καρδιές μας και στους αγώνες μας. Στα εύκολα και στα δύσκολα, στις νίκες και στις ήττες, θα κουβαλάμε τη μνήμη του Χρήστου, ως εφόδιο στον αγώνα μας και ως διαρκή υπενθύμιση ότι πρέπει να συνεχίσουμε. Να «κάνουμε το επόμενο βήμα. Για την κοινωνική/ταξική αντεπίθεση. Για την προλεταριακή έφοδο στον ουρανό», όπως έγραφε πριν λίγα χρόνια μέσα από τη φυλακή ο Χρήστος.

Καλό ταξίδι Σύντροφε! Χρήστος Πολίτης, πάντα Παρών!

Laboratorio Influenza, Ρέθυμνο, Απρίλης 2018

Ολόκληρη η μπροσούρα ΕΔΩ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *