Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στην Κατάληψη Libertatia Πέμπτη 10/5, Προπύλαια, 18.00

φώτο από την Πανβαλκανική Διεθνιστική Διαδήλωση Αλληλεγγύης

που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονική στις 10/3/18 με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών

 

Στις 25/4, στις 10.00 π.μ. , ήρθε στην Libertatia μεικτό κλιμάκιο του Υπ. Πολιτισμού μαζί με τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη. Με την πρόφαση ότι πρέπει να ελέγξουν το χώρο επειδή το κτήριο , μετά τον εμπρησμό, μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια , ζήτησαν να μπουν στην κατάληψη. Οι σύντροφοι/ισσες της περιφρούρησης τους αρνήθηκαν την είσοδο. Μετά από αρκετές επαναλήψεις της δήλωσης ότι θα παραμείνουμε στο χώρο, απείλησαν με εισαγγελική παρέμβαση και έτσι αποχώρησαν.”

 

Με αυτόν τον τρόπο καταγράφηκε από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της κατάληψης η πρώτη προσπάθεια του κράτους να ολοκληρώσει, ότι στις 21/1 ξεκίνησε μια φασιστική γκρούπα με τη στήριξη της αστυνομίας. Το υπουργείο εμφανίζεται 3 μήνες μετά από την εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε η κατάληψη από φασιστικές ομάδες υπό την επίβλεψη της αστυνομίας και επιδιώκει τον αποχαρακτηρισμό του κτηρίου ως διατηρητέου, στοχεύοντας στην κατεδάφισή του, προκειμένου να «αξιοποιηθεί» το οικοπέδο. Με δεδομένο ότι το κτήριο έχει τον χαρακτηρισμό του διατηρητέου, πράγμα που αποτρέπει την κατεδάφισή του και την κερδοσκοπική εκμετάλλευση της συγκεκριμένης έκτασης, είναι φανερό ότι οι όποιες προσπάθειες του υπουργείου για τον αποχαρακτηρισμό του αποτελούν προάγγελο της καταστολής.

 

Η επιδιόρθωση και χρήση του κτηρίου, έχει επιβεβαιωθεί από αλληλέγγυους πολιτικούς μηχανικούς μετά από μελέτες που γίνανε στο χώρο, ότι είναι εφικτή και ασφαλής. Οι στατικές αυτές μελέτες αποτελούν κινήσεις στα πλαίσια του ευρύτερου αγώνα που έχει ξεκινήσει η Συνέλευση Αλληλεγγύης στη Libertatia με σκοπό την ανοικοδόμηση του κτηρίου.

Στηρίζουμε την κατάληψη Libertatia Υλικά – Ηθικά – Πολιτικά

Αλληλεγγύη σ’ όλα τα εγχειρήματα και τους χώρους Αγώνα. ΝO PASSARAN!

Με Οργάνωση στη Βάση και Ενότητα στην Δράση τσακίζουμε τον φασισμό και τα τάγματα εφόδου του.

Πίσω φασίστες Εμπρός Σύντροφοι!

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στην Κατάληψη Libertatia Πέμπτη 10/5 , Προπύλαια 18:00

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *