Ενημέρωση από την εργατική συγκέντρωση και τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Κυριακής 1/4/18

Την Κυριακή 1 Απρίλη 2018, μια ακόμα Κυριακή με τα μαγαζιά ανοιχτά σε πανελλαδικό επίπεδο, ως  Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια πραγματοποιήσαμε εργατική συγκέντρωση στην αρχή της Ερμού (Σύνταγμα). Βρισκόμενοι στο σημείο αυτό, ήδη από τις 9πμ, μια ώρα πριν από την ώρα της δημόσιας ανακοινωμένης συγκέντρωσής μας, και μέχρι λίγο μετά τις 11πμ,  αναρτήσαμε πανό και μοιράζαμε ανακοινώσεις σε συναδέλφισσες και συναδέλφους που κινούνταν προς τους χώρους εργασίας τους, ενώ μέσω ντουντούκας διαβάζαμε και την ανακοίνωση της συλλογικότητας “Εργαζόμενοι-ες στον κλάδο του βιβλίου” (βλ. παρακάτω).

Για την Κυριακή αυτή η ΟΙΥΕ δεν είχε κηρύξει απεργία στον κλάδο του εμπορίου. Ωστόσο, είχε κηρυχθεί απεργία στον κλάδο του βιβλίου και στα πολυκαταστήματα public του Νομού Αττικής από το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής. 

Έτσι, παράλληλα με την εργατική συγκέντρωση και με το τέλος αυτής ως Συντονιστικό δράσης στηρίξαμε και την απεργιακή περιφρούρηση του ΣΥΒΧΨΑ στο public Συντάγματος, η οποία διήρκησε μέχρι της 12.30πμ. Σημειώνουμε ότι παράλληλα με την όλη αυτή εργατική-απεργιακή κινητοποίησή μας (και εξαιτίας αυτής), κλειστό έμεινε και το Πλαίσιο στην οδό Βουλής. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαζική απεργιακή παρέμβαση, που αρχικά πέρασε από το προαναφερόμενο κατάστημα του Πλαισίου και κατόπιν κινήθηκε προς μαγαζιά του κλάδου του βιβλίου που ήταν ανοιχτά (Ιανός, Book+ και Πατάκης). Την ίδια μέρα ο ΣΥΒΧΨΑ βρισκόταν και στο public Καλλιθέας, όπου επίσης έγινε απεργιακή περιφρούρηση.

Τέλος, σημειώνουμε ότι κατά τις περασμένες ημέρες το Συντονιστικό δράσης είχε πραγματοποιήσει μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και αφισοκολλήσεις στο κέντρο της Αθήνας (σε Ερμού, Αιόλου, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.α.), καθώς και σε εργασιακούς χώρους και σε άλλες γειτονιές (στο Athens Heart στην Οδό Πειραιώς, σε Περιστέρι, Ζωγράφου, Πετράλωνα κ.α.)

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ.

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια 


Ανακοινώσεις απο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΕΣ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ:

Δεν τους χαρίζουμε καμία Κυριακή! Κυριακή 1/4, 10.00 π.μ. Εργατική συγκέντρωση (Ερμού)

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΚΥΡΙΑΚΗ; ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΣΑ!

Ανακοινώσεις από ΣΥΒΧΨΑ:

Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές και τις ζωές μας! | Ανακοίνωση ΣΥΒΧΨΑ για την απεργία της Κυριακής 1/4/18

Ανακοίνωση για τη μη κήρυξη απεργίας από την ΟΙΥΕ την Κυριακή 1 Απρίλη 2018

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *