ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/01

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ

Στις 6 Δεκέμβρη 2017, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και ανακοινώνει τη μεταφορά της πρεσβείας εκεί από το Τελ Αβίβ. Μια τέτοια κίνηση παγκόσμιας εμβέλειας που καταπατά με το χειρότερο τρόπο το δίκιο του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης, ενός λαού που μάχεται συστηματικά ενάντια στην κατοχή των εδαφών του από το κράτος του Ισραήλ, φυσικά δεν θα μπορούσε να περάσει έτσι. Μια νέα Ιντιφάντα ξεσπά, στην ουσία σε συνέχεια των προηγούμενων απέναντι στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και το σιωνισμό, παράλληλα με διαδηλώσεις κι αναταραχές σε όλον τον αραβικό κόσμο.

Για άλλη μια φορά η Μέση Ανατολή φλέγεται. Και φλέγεται λόγω ξένων παρεμβάσεων, λόγω των ιμπεριαλιστικών και αντιδραστικών σχεδιασμών ΗΠΑ-Ισραήλ-Σαουδ.Αραβίας που επιδιώκουν τη συνέχιση και ισχυροποίηση της σιωνιστικής κατοχής και την εξάλειψη της Παλαιστίνης από το χάρτη. Για μας, η διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητη, ιδιαίτερα μέσα σε μια συγκυρία ανάπτυξης στενών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Η όλο και πιο εντατική συνεργασία της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου, πέρα από το οικονομικό, πολιτικό, στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο επεκτείνεται και στο πολιτιστικό. Από τις διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με στελέχη της ισραηλινής πρεσβείας, μέχρι τις εκδηλώσεις και προβολές ισραηλινού κινηματογράφου στο Ίδρυμα Κακογιάννης, μέχρι την ίδρυση αθλητικών ομοσπονδιών που προωθούν θανατηφόρα συστήματα και τεχνικές του ισραηλινού στρατού (Israeli Defense Forces) ως συστήματα “αυτοάμυνας” πολιτών.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και το krav maga. Δεν πρόκειται για μια απλή πολεμική τέχνη αλλά για ένα σύστημα “αυτοάμυνας” που γεννήθηκε μέσα στους κόλπους του IDF με σκοπό την εκπαίδευση του στρατού, της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων στη μάχη σώμα με σώμα, ένα σύστημα που εφαρμόζεται καθημερινά από την πρώτη στιγμή απέναντι σε Παλαιστίνιους άντρες, γυναίκες και παιδιά. Μέσα από διοργανώσεις σεμιναρίων “αθλητικού” ενδιαφέροντος για την εκμάθηση αυτών των τεχνικών από απλούς πολίτες για την “ασφάλειά” τους, έχει στηθεί ένα δίκτυο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ όπου Ισραηλινοί ένοπλοι, στελέχη του IDF, ενεργοί ή μη, επισκέπτονται την Ελλάδα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, στις 13 Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ θα πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο σεμινάριο krav maga με “καλεσμένους” τον Doron Balahcen και τον Orel Malka. Ο Balahcen είναι εκπαιδευτής στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία του ισραηλινού στρατού, επικεφαλής εκπαιδευτής της Διεθνούς Ακαδημίας Ασφαλείας, επικεφαλής της Ασφάλειας του IDF και των Ειδικών Μονάδων στη Δυτική Όχθη καθώς και επικεφαλής της Προστασίας της ισραηλινής κυβέρνησης. Ο Malka υπηρέτησε ως στρατιώτης σε ειδική αντιτρομοκρατική μονάδα και είναι εκπαιδευτής προσωπικού ασφαλείας και ειδικών μονάδων του σιωνιστικού στρατού κατοχής.

Ως ένα ελάχιστο δείγμα της αλληλεγγύης μας προς τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό θα βρισκόμαστε εκεί για να δηλώσουμε σε όλους τους τόνους ότι οι δολοφόνοι και οι βασανιστές χιλιάδων Παλαιστινίων είναι ανεπιθύμητοι. Θα βρισκόμαστε εκεί ενάντια σε αυτούς που συλλαμβάνουν και κακοποιούν εκατοντάδες ανήλικα παιδιά (αυτή τη στιγμή είναι φυλακισμένοι 400 ανήλικοι Παλαιστίνιοι, κορίτσια και αγόρια ηλικίας από 8 έως 18 ετών), ενάντια στους αυτουργούς κι εκπροσώπους του κράτους του Ισραήλ, ενάντια σε αυτούς που ρουφάνε κάθε ανάσα ζωής κι ελευθερίας της κατεχόμενης Παλαιστίνης.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

– ΣΑΒΒΑΤΟ 13/01 ΣΤΙΣ 17.00: ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΑΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ KRAV MAGA

– ΣΑΒΒΑΤΟ 20/01 ΣΤΙΣ 18.00: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *