Ενημέρωση για τη Διαδήλωση στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (Πειραιάς, 21/10)

Το Σάββατο 21 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά διαδήλωση στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, μετά την περιβαλλοντική καταστροφή του Σαρωνικού που προκάλεσε η βύθιση στη Σαλαμίνα του σαπιοκάραβου Αγία Ζώνη ΙΙ. Η διαδήλωση συνδιοργανώθηκε έπειτα από ανοιχτό κάλεσμα της Ταξικής Αντεπίθεσης (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών), από αναρχικές–αντιεξουσιαστικές–κομμουνιστικές συλλογικότητες και σύντροφους–συντρόφισσες. Στα πλαίσια των κινήσεων αντιπληροφόρησης για την προπαγάνδιση της, το Σάββατο 14/10 είχε προηγηθεί μαζική παρέμβαση στο κέντρο του Πειραιά, με στάση κάτω από την τοπική χρυσαυγίτικη γιάφκα των μπράβων των εφοπλιστών.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 21/10, με αφετηρία τον σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά, έπειτα από συγκέντρωση με μικροφωνική, η διαδήλωση με κεντρικό πανό “Αγία Ζώνη ΙΙ: δεν ήταν ατύχημα ήταν ένα κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα” και με τη συμμετοχή περίπου 200 συντρόφων και συντροφισσών, κινήθηκε παραλιακά στο κέντρο του λιμανιού με δυνατό παλμό και συνθήματα, ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος, τους εφοπλιστές και τους φασίστες (πίσω από τη μόλυνση του Σαρωνικού, βρίσκονται τα κέρδη του εφοπλισμού”, “φασίστες και εφοπλιστές στου λιμανιού τον πάτο, ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο, “η Αλληλεγγύη όπλο των εργατών, πόλεμο στον πόλεμο των εφοπλιστών”, “μίσος ταξικό για τους εφοπλιστές, μολύνουνε τις θάλασσες λεηλατούν ζωές”, απ’ τον Σαρωνικό ως τη Χαλκιδική, κράτος και κεφάλαιο λεηλατούν τη γη”, “απ’ τη Χαλκιδική ως τον Σαρωνικό, Μέτωπο Αντίστασης στον καπιταλισμό”). Στην ακτή Μιαούλη, πριν την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών είχε στηθεί αστυνομικός φραγμός με κλούβες και παρουσία μεγάλου αριθμού διμοιριών ματ και άλλων σωμάτων ασφαλείας της αστικής τάξης. Έπειτα από στάση στον αστυνομικό φραγμό, η διαδήλωση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Στους δρόμους του Πειραιά, στην καρδιά ενός από τους “σημαντικότερους κόμβους ανάπτυξης της χώρας”, απέναντι στη ληστοσυμμορία του εφοπλισμού, της πετρελαιοβιομηχανίας και του αστικού κράτους, υψώθηκαν οι σημαίες του δίκιου και της αξιοπρέπειας της Τάξης μας, οι σημαίες της Αντίστασης, του Αγώνα, της Κοινωνικής Επανάστασης. Ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή, την κοινωνική λεηλασία, την ταξική αφαίμαξη: καμιά ειρήνευση, καμιά ανακωχή, μ Ενότητα στη Δράση να μην μείνει αναπάντητο κανένα κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *