Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείωv : Ανακοίνωση για τον βαρύ τραυματισμό του Κώστα Μπ.

Τα Εξάρχεια αποτελούν έναν ζωντανό χώρο αγώνα, πολιτικών και κοινωνικών ζυμώσεων, δράσεων και πρωτοβουλιών ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τους έμμισθους φρουρούς του. Ακριβώς για αυτό, το κοινωνικό έδαφος των Εξαρχείων δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί βασικό πεδίο της κατασταλτικής πολιτικής: της εισβολής εμπόρων ναρκωτικών στην περιοχή (ειδικά μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008) και, ταυτόχρονα, της αστυνομικής βίας και της μόνιμης στρατοπέδευσης των ΜΑΤ και των ΟΠΚΕ περιφερειακά της εμβληματικής, για τον κόσμο του αγώνα και τη γειτονιά, πλατείας.

Στις 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση, τιμής στον Παύλο Φύσσα, με κατεύθυνση τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Λ. Μεσογείων. Στον αστυνομικό φραγμό ξεσπούν συγκρούσεις οι οποίες και συνεχίζονται μέχρι και τη ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Την ίδια μέρα συλλαμβάνεται, ενώ είχε προηγηθεί επίθεση σε αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, και ξυλοκοπείται άγρια στα Εξάρχεια από τα ΜΑΤ ο 16χρονος Κώστας Μπ, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για μέρες διασωληνωμένος στην Εντατική του ΚΑΤ.

Η αλληλεγγύη μας στον Κώστα Μπ. είναι δεδομένη.

Ο αγώνας ενάντια στην κρατική καταστολή οφείλει να είναι συνεχής.

Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *