Κάλεσμα για συνδιοργάνωση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στην ισραηλινή πρεσβεία

“Χίλιες αλληλέγγυες πρωτοβουλίες ν’ ανθίσουν για την Παλαιστίνη και για την υποσχόμενη Ιντιφάντα της.”

“Σύντροφοι, η Παλαιστίνη αυτές τις μέρες αναμετριέται καθημερινά με τον αριθμό των νεαρών μαρτύρων της. Η Αντίσταση συνεχίζεται και σίγουρα θα συνεχιστεί όσο διαρκεί η κατοχή. Φυσικά οι παλαιστινιακές λαϊκές μάζες μπορούν να υπολογίζουν περισσότερο από ποτέ στη δική σας έμπρακτη αλληλεγγύη. Παρ’ όλα αυτά, θέλω να στρέψω την προσοχή σας στον συνεχόμενα αυξανόμενο αριθμό ανήλικων παλαιστινίων που εμπλέκονται όλο και περισσότερο στον αγώνα των λαϊκών μαζών, που υφίστανται την καταστολή του σιωνιστικού στρατού και των δικαστών του που τους επιβάλλουν ολοένα και πιο εξοντωτικές ποινές… Δύο λόγια που και που σε κάθε “λιονταράκι” και σε κάθε “ανθό”, δίνουν στους σιωνιστές δεσμοφύλακες να καταλάβουν ότι αυτοί οι ανήλικοι δεν είναι μόνοι.”

Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά

Ομαδική απεργία πείνας έχουν ξεκινήσει περισσότεροι από 1.000 Παλαιστίνιοι οι οποίοι βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές, έπειτα από έκκληση του επίσης φυλακισμένου Μαρουάν Μπαργούτι, αντίπαλος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς στο εσωτερικό της Φάταχ, που είναι καταδικασμένος σε ισόβια.

Οι κρατούμενοι ζητούν μεταξύ άλλων την τοποθέτηση δημόσιων τηλεφώνων στις φυλακές, διευρυμένα δικαιώματα επισκέψεων, το τέλος της ιατρικής αμέλειας και της απομόνωσης, καθώς και την τοποθέτηση τηλεοράσεων και κλιματισμού. Επίσης ζητούνε την παύση της εκδικητικής και απάνθρωπης μεταχείρισής τους από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.

Αυτή η επ’ αόριστον απεργία πείνας πραγματοποιείται επ’ αφορμή της γιορτής για την “ημέρα των φυλακισμένων” που τιμάται κάθε χρόνο από τους Παλαιστινίους πάνω από 40 χρόνια.

Περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 62 γυναίκες και 300 ανήλικοι, είναι αυτή τη στιγμή φυλακισμένοι από το Ισραήλ. Περίπου 500 απ’ αυτούς κρατούνται βάσει του εξωδικαστικού συστήματος της διοικητικής κράτησης το οποίο επιτρέπει φυλάκιση χωρίς δίκη και χωρίς απαγγελία κατηγοριών. Εκτός αυτών, 13 Παλαιστίνοι βουλευτές βρίσκονται επίσης στις ισραηλινές φυλακές.

Σε γράμμα του μέσα από τη φυλακή στη Χανταρίμ, στο βόρειο Ισραήλ, ο Μπαργούτι αναφέρει: “Το Ισραήλ έχει καθιερώσει ένα δικαστικό σύστημα δύο ταχυτήτων, ένα δικαστικό απαρτχάιντ που εγγυάται ατιμωρησία για τους Ισραηλινούς που διαπράττουν εγκλήματα εναντίον Παλαιστινίων και ποινικοποιεί την παλαιστινιακή παρουσία και την παλαιστινιακή αντίσταση. Οι παλαιστίνιοι φυλακισμένοι υποφέρουν από βασανιστήρια, εξευτελιστική και απάνθρωπη μεταχείριση και ιατρική αμέλεια ενώ άλλοι δολοφονήθηκαν ενώ κρατούνταν.”

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες αφού, σε συνθήκες διαιώνισης της κατοχής και όξυνσης της ισραηλινής βαρβαρότητας κατά του λαού της Παλαιστίνης, εμβαθύνει τους πολιτικούς και στρατιωτικούς δεσμούς με το κράτος του Ισραήλ.

Η ανάπτυξη των αντιστάσεων των φυλακισμένων Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων απέναντι στην Σιωνιστική βαρβαρότητα είναι αναπόφευκτο πως θα πυροδοτήσει εξελίξεις στο εσωτερικό της Παλαιστίνης. Η μαζική απεργία πείνας των Παλαιστίνιων κρατούμενων είναι αποτέλεσμα της κλιμάκωσης της βίας των Σιωνιστών απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό. Ειδικότερα τους τελευταίους 3 μήνες παρατηρείται όξυνση των Ισραϊλινών επιδρομών με θύματα Παλαιστίνιους σε στρατιωτικές βάσεις και φυλάκια της Χαμάς και σε προσφυγικούς καταυλισμούς (Τζενίν).

Νίκη στον αγώνα των φυλακισμένων πολιτικών κρατούμενων

Κάλεσμα για συνδιοργάνωση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στην Ισραηλινή πρεσβεία

Παρασκευή 21 Απρίλη, 19:00, Πολυτεχνείο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *