Σχετικά με το Αντιφασιστικό-Αντιθεσμικό-Αντικρατικό Κάλεσμα στη δίκη της ΧΑ

Στις 14, 16 και 23 Φλεβάρη 2017, στη δίκη της Χ.Α εκδικάστηκε η υπόθεση αναφορικά με την παρακρατική επίθεση χρυσαυγίτικου τάγματος εφόδου στις 30 Ιούνη 2008 στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια στα κάτω Πετράλωνα, που είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό 2 συντρόφων. Ύστερα από κάλεσμα του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού στεκιού Αντίπνοια, η Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών & Κομμουνιστών), μαζί με την αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti, την Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, την αναρχική συλλογικότητα Ατραπός, την αναρχική συλλογικότητα O.72, αλλά και συντρόφους και συντρόφισσες, πλαισίωσε και στήριξε το Αντιφασιστικό-Αντιθεσμικό-Αντικρατικό Κάλεσμα. Οι γραμμές που ακολουθούν αποτελούν ένα συνοπτικό απολογισμό της συγκεκριμένης κινητοποίησης που αποτέλεσε άλλη μια στιγμή του μακρόχρονου και αδιάκοπου Μαχητικού Αντιφασισμού.

Στις 14 Φλέβαρη, ανήμερα του αγίου Βαλεντίνου, στο Εφετείο Αθηνών οι μπάτσοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι δεν μπόρεσαν να κρύψουν τα διαχρονικά αισθήματα αγάπης που τρέφουν προς τη χιτλεροκυπατζίδικη συμμορία: κινητοποιώντας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φρόντισαν να μπάσουν στην αίθουσα μερικές δεκάδες ναζιστών, χωρίς τον προβλεπόμενο -για όλους πλην αυτών-έλεγχο και καταγραφή των στοιχείων τους. Την ίδια στιγμή κωλυσιεργούσαν και παρεμπόδιζαν με φαιδρά επιχειρήματα (και με την ανοχή της έδρας) την είσοδο αντιφασιστών και αντιφασιστριών. Παρ’ όλα αυτά, και ενώ είχε προηγηθεί η “θερμή” αντιφασιστική “υποδοχή” των ναζιστών και των ένστολων προστατών τους, οι λίγες δεκάδες των συντρόφων και συντροφισσών που υπό αυτές τις συνθήκες κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα απάντησαν μαχητικά στις προκλήσεις των ναζιστών, οι οποίοι για ακόμα μια φορά επέδειξαν τη θρασυδειλία τους, προσβάλλοντας τη Μνήμη του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, κρυμμένοι πίσω από τη θαλπωρή και την προστασία των αστυνομικών διμοιριών, οι οποίες και φρόντισαν για την ασφαλή φυγάδευση τους. Το μήνυμά μας ήταν ξεκάθαρο, αποφασιστικό και προς πάσα κατεύθυνση: καμία ειρηνική συνύπαρξη δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ανάμεσα στον κόσμο του Αγώνα και τα βδελυρότερα γεννήματα της αστικής Τάξης και του Κράτους της.

Στις 16 και 23 Φλεβάρη, στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, οι ναζιστές παρέμειναν άφαντοι και δεκάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες βρέθηκαν τόσο μέσα όσο και έξω από την αίθουσα όπου και κατέθεσαν απρόσκοπτα οι 2 σύντροφοι και οι 2 συντρόφισσες. Εξίσου άφαντοι παρέμειναν και στην επόμενη συνεδρίαση, στις 24 Φλεβάρη στο Εφετείο. Τη στιγμή που η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τούς νομιμοποιεί πολιτικά και τους ξεπλένει κοινοβουλευτικά και οι ένστολοι ψηφοφόροι τους συνεχίζουν να τους προστατεύουν ξεδιάντροπα από τη δίκαιη αντιφασιστική οργή (όπως πρόσφατα συνέβη στη Βέροια, το Αγρίνιο, την Καβάλα και τα Γιάννενα), το διακύβευμα για να μην αφήνουμε σπιθαμή γης στους δήθεν “αντισυστημικούς” υπερασπιστές των συμφερόντων του Κεφαλαίου, μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες, στους χώρους δουλειάς και τα σχολεία, στους δρόμους και τις πλατείες παραμένει ανοιχτό. Τα γεγονότα κατά της διάρκεια του Αντιφασιστικού-Αντιθεσμικού-Αντικρατικού Καλέσματος στη δίκη της Χ.Α -όπως και οι πρόσφατες μαχητικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στο Ωραιόκαστρο, όπου οι μασκαρεμένοι χρυσαυγίτες, με την επωνυμία “Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Ωραιοκάστρου” αφού πρώτα προσπάθησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση, μετά τα έμπρακτα μαθήματα αντιφασισμού που έλαβαν στις 20 Φλεβάρη, έβαλαν την ουρά στα σκέλια ανακοινώνοντας τη “διακοπή των δραστηριοτήτων έξω από το σχολείο”- αποδεικνύουν αυτό που η Ιστορία διδάσκει: Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του Αγώνα.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ & ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών & Κομμουνιστών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *