Ενημέρωση από την Πορεία για τη Νάκμπα (15/5/18)

Πάνω από χίλιοι διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία από το Μέγαρο Μουσικής προς την αμερικάνικη και ισραηλινή πρεσβεία την ημέρα της Νάκμπα, την ημέρα της μεγάλης καταστροφής για τους Παλαιστίνιους, που ξεριζώθηκαν με τη βία από τις πατρογονικές τους εστίες πριν 70 χρόνια.

Η οργή ξεχείλιζε για τους 60 νεκρούς διαδηλωτές που δολοφονήθηκαν μια μέρα νωρίτερα στη “νεκρή ζώνη” που έχει επιβάλει το Ισραήλ στην πολιορκημένη Γάζα, κατεδαφίζοντας σπίτια, καταστρέφοντας την καλλιεργήσιμη γη των παλαιστίνιων κατοίκων της που έτυχε να κατοικούν στα περίχωρά της.

 

Με συνθήματα υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης, καταγγελίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ενισχύει ακόμη περισσότερο τη συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ, και το “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” να δονεί την Κηφισίας, η πορεία κατευθύνθηκε προς τον τελικό της προορισμό, την ισραηλινή πρεσβεία που ήταν περικυκλωμένη από κλούβες της αστυνομίας.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι αψήφησαν τον κίνδυνο της σύλληψης και ανέβηκαν στις κλούβες των ΜΑΤ, υψώνοντας αγέρωχοι παλαιστινιακές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα στα αραβικά υπέρ της Αντίστασης και το «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» στα ελληνικά. Λίγο αργότερα δεκάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες στο κτίριο της πρεσβείας.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό χαιρετίζει τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία αλληλεγγύης και τους καλεί να πλαισιώσουν συστηματικά τις δράσεις αλληλεγγύης και εκδηλώσεις υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Τους καλούμε να συστρατευτούν στον αγώνα να διακοπούν οι σχέσεις της χώρας μας με το κράτος-τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής, δείχνοντας έμπρακτα τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό που συνεχίζει να μάχεται, συνεχίζει να ματώνει.

Κόντρα στην αχαλίνωτη σιωνιστική προπαγάνδα που κατακλύζει τα ελληνικά ΜΜΕ, πατροναρισμένη από το αστικό πολιτικό σύστημα, προκειμένου να στηρίξει τη «στρατηγική συνεργασία» με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Κόντρα στην τακτική των «ίσων αποστάσεων» και στα βρόμικα ιδεολογήματα που τη στηρίζουν, που τη θυμούνται τα ΜΜΕ όταν ρέει παλαιστινιακό αίμα, προκειμένου να εξισώσουν τον παλαιστίνιο Δαυίδ με τον κατακτητή, αποικιοκράτη, σιωνιστή Γολιάθ.

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *